E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε νεαρός που έβαψε με μαρκαδόρο σε κυτίο του Μετρό ‑ «Το έκανα πάνω στη χαζομάρα μου»

Δεύτερη περίπτωση νεαρού που καταδικάζεται για τέτοιο λόγο - Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή των δύο ετών με αναστολή προς δέκα ευρώ ημερησίως

Δημοσίευση 13/12/2024 | 13:51

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε νεαρός που έβαψε με μαρκαδόρο σε κυτίο του Μετρό ‑ «Το έκανα πάνω στη χαζομάρα μου»

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 19χρονο που έβαψε ένα ηλεκτρολογικό κυτίο που βρίσκεται εξωτερικά του σταθμού «Αγίας Σοφίας» του Μετρό.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας με αντικείμενο που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος, κατά συναυτουργία, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή του προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Πρόκειται για την δεύτερη καταδίκη νεαρού για φθορές στις εγκαταστάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης καθώς δύο ημέρες νωρίτερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο ακόμα έναν 19χρονο πού τού επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.

Η σύλληψή του κατηγορούμενου έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν έγινε αντιληπτός από περαστικό να βάφει, με δύο άγνωστους συνεργούς του, και χρησιμοποιώντας μαρκαδόρο τη λέξη SHARK στο παραπάνω κυτίο, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας.

Ο ίδιος στην απολογία του αποδέχθηκε την πράξη, για την οποία ζήτησε συγγνώμη. «Το έγραψα πάνω στη χαζομάρα μου, δεν ήξερα ότι είναι του Μετρό, καθώς είχε γραμμένες κι άλλες λέξεις δίπλα. Είναι το πιο ανούσιο πράγμα που έχω κάνει» ανέφερε, ενώ τόνισε ότι βρήκε το μαρκαδόρο στο πεζοδρόμιο και ότι οι άλλοι δύο δεν έχουν καμία σχέση με την πράξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Θρήνος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο 25χρονος πολίστας Στάθης Λαλιάς – Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιουλίου

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.