E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κώστας Πηλαδάκης: Δεσμεύεται η περιουσία του – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή και απάτη

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εξέδωσε Διάταξη Δέσμευσης

Δημοσίευση 13/12/2024 | 11:51

Κώστας Πηλαδάκης: Δεσμεύεται η περιουσία του – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή και απάτη

Στη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη προχωρά με απόφασή της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για αδικήματα που συνδέονται με φοροδιαφυγή, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, η διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που εκδόθηκε χθες Πέμπτη (12.12.24) ζητείται η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Κώστα Πηλαδάκη, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στην εμπλοκή εταιρειών του Καζίνο της Κέρκυρας. Συνολικά, ελέγχονται οκτώ φυσικά πρόσωπα και πέντε εταιρείες.

Η διάταξη βασίζεται σε στοιχεία που έχουν προκύψει από μακροχρόνιες έρευνες. Στο έγγραφο αναφέρονται σοβαρές ενδείξεις διάπραξης βασικών ποινικών αδικημάτων από τον κ. Πηλαδάκη και άλλους εμπλεκόμενους. Οι κυριότερες κατηγορίες περιλαμβάνουν απάτη, φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στην μεν πρώτη περίπτωση, ο επιχειρηματίας φέρεται να απέκρυψε την ταυτότητα του πραγματικού δικαιούχου των εταιρειών INVICTUS και GLAFKA, παραπλανώντας πιστωτικά ιδρύματα και την εταιρεία Sunrise II NPL Finance Designated Activity Company. Η ενέργειά του αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και τη ζημία της περιουσίας του Δημοσίου.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο Κωνσταντίνος Πηλαδάκης φέρεται να απέκρυψε φορολογητέα εισοδήματα μέσω εικονικών δαπανών στις εταιρείες συμφερόντων του, όπως οι THEROS INTERNATIONAL GAMING INC, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ και VIVERE ENTERTAINMENT ΑΕ. Οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη, αποσκοπούσαν στη μείωση ή εξάλειψη της φορολογητέας ύλης. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο κ. Πηλαδάκης και άλλοι επτά εμπλεκόμενα πρόσωπα φέρονται να χρησιμοποίησαν σύνθετες δομές εταιρειών για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και την αποφυγή κατάσχεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεστίδης: «Στο τηλέφωνο φαίνονται ποιοι με έπαιρναν από τη ΝΔ – Είχα ανοιχτή ακρόαση»

Ελλάδα 23.12.2025
«Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση για ευνόητους λόγους. Γι αυτά που έλεγα, μέσα από το δικό μου πρόσωπο προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα των αγροτών»

Αμύνταιο: Μαθητές αποχώρησαν χωρίς να πουν τα κάλαντα στον Γεωργιάδη ‑ Θερμά χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές

Ελλάδα 23.12.2025
Αρκετοί γονείς φώναζαν «ντροπή», καταγγέλλοντας ότι γινόταν φιέστα με τα παιδιά τους

Γιατί και ποια λέξη αφαίρεσε η Ιταλία από τον εθνικό ύμνο της;

Κόσμος 23.12.2025
Πηγή της ιταλικής Προεδρίας διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν υπαγορεύτηκε από πολιτικά κίνητρα

Ποιοι κάθονται και ποιοι δουλεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Κόσμος 23.12.2025
Δείτε τη λίστα με όλες τις χώρες

Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Κόσμος 23.12.2025
Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σeξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών

Στη φυλακή η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτία στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα 23.12.2025
Αγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Τέρμα Αβανος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές

SOS εκπέμπει το Τσέρνομπιλ: «Η σαρκοφάγος ίσως καταρρεύσει αν δεχθεί νέα επίθεση από πύραυλο ή drone»

Κόσμος 23.12.2025
«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το στέγαστρο θα παραμείνει όρθιο μετά από οποιοδήποτε πλήγμα» είπε ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού

Βρετανία: Χειροπέδες στη Γκρέτα Τούνμπεργκ για επίδειξη πλακάτ ‑ Η στιγμή της σύλληψης

Κόσμος 23.12.2025
Η επιγραφή που κρατούσε η Σουηδή ακτιβίστρια

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς – Δείτε εάν κερδίσατε

Οικονομία 23.12.2025
Ποιοι αποκλείονται από τη φορολοταρία

Ζωγράφου: Τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας σε ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 23.12.2025
Απεγκλωβίστηκε επίσης και μία γυναίκα από ασανσέρ στο δήμο Καλλιθέας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ