E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κώστας Πηλαδάκης: Δεσμεύεται η περιουσία του – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή και απάτη

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εξέδωσε Διάταξη Δέσμευσης

Δημοσίευση 13/12/2024 | 11:51

Κώστας Πηλαδάκης: Δεσμεύεται η περιουσία του – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή και απάτη

Στη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη προχωρά με απόφασή της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για αδικήματα που συνδέονται με φοροδιαφυγή, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, η διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που εκδόθηκε χθες Πέμπτη (12.12.24) ζητείται η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Κώστα Πηλαδάκη, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στην εμπλοκή εταιρειών του Καζίνο της Κέρκυρας. Συνολικά, ελέγχονται οκτώ φυσικά πρόσωπα και πέντε εταιρείες.

Η διάταξη βασίζεται σε στοιχεία που έχουν προκύψει από μακροχρόνιες έρευνες. Στο έγγραφο αναφέρονται σοβαρές ενδείξεις διάπραξης βασικών ποινικών αδικημάτων από τον κ. Πηλαδάκη και άλλους εμπλεκόμενους. Οι κυριότερες κατηγορίες περιλαμβάνουν απάτη, φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στην μεν πρώτη περίπτωση, ο επιχειρηματίας φέρεται να απέκρυψε την ταυτότητα του πραγματικού δικαιούχου των εταιρειών INVICTUS και GLAFKA, παραπλανώντας πιστωτικά ιδρύματα και την εταιρεία Sunrise II NPL Finance Designated Activity Company. Η ενέργειά του αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και τη ζημία της περιουσίας του Δημοσίου.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο Κωνσταντίνος Πηλαδάκης φέρεται να απέκρυψε φορολογητέα εισοδήματα μέσω εικονικών δαπανών στις εταιρείες συμφερόντων του, όπως οι THEROS INTERNATIONAL GAMING INC, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ και VIVERE ENTERTAINMENT ΑΕ. Οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη, αποσκοπούσαν στη μείωση ή εξάλειψη της φορολογητέας ύλης. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο κ. Πηλαδάκης και άλλοι επτά εμπλεκόμενα πρόσωπα φέρονται να χρησιμοποίησαν σύνθετες δομές εταιρειών για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και την αποφυγή κατάσχεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα

Χαμός στη Σερβία: Ο Κάλινιτς του Ερυθρού Αστέρα έκανε λαβή ελληνορωμαϊκής σε αντίπαλο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ακολούθησε απόλυτο χάος, με τον αγώνα να διακόπτεται για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους παίκτες

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα ‑ Αφησε... πίσω 1944 και 1987

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Μια ασυνήθιστη Πρωτομαγιά, με βοριάδες, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της χώρας

Με 80.000 κενές θέσεις η σεζόν σε εστίαση, τουρισμό ‑ Σε ποιες χώρες ψάχνουν δουλειά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων ήταν φέτος μειωμένες κατά 25%

Ποιες περιοχές σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή

Αποσύρει ο Τραμπ 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ποιο το κόστος για τις ΗΠΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον 89χρονο πιστολέρο: «Πίστευε ότι του έχουν κάνει μάγια»

Ελλάδα 02.05.2026
Αίτηση αποφυλάκισης από τον δικηγόρο του

Ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ: Ο Τραμπ πυροδοτεί ξανά εμπορική κρίση με δασμούς 25%

Οικονομία 02.05.2026
«Θα διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ», απαντά η Κομισιόν

Euroleague: Αποκλεισμός τριών αγωνιστικών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πώς χάνει το Final‑4

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ για τα όσα έγιναν στο Βαλένθια-Παναθηναϊκός