E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κώστας Πηλαδάκης: Δεσμεύεται η περιουσία του – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή και απάτη

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εξέδωσε Διάταξη Δέσμευσης

Δημοσίευση 13/12/2024 | 11:51

Κώστας Πηλαδάκης: Δεσμεύεται η περιουσία του – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή και απάτη

Στη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη προχωρά με απόφασή της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για αδικήματα που συνδέονται με φοροδιαφυγή, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, η διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που εκδόθηκε χθες Πέμπτη (12.12.24) ζητείται η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Κώστα Πηλαδάκη, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στην εμπλοκή εταιρειών του Καζίνο της Κέρκυρας. Συνολικά, ελέγχονται οκτώ φυσικά πρόσωπα και πέντε εταιρείες.

Η διάταξη βασίζεται σε στοιχεία που έχουν προκύψει από μακροχρόνιες έρευνες. Στο έγγραφο αναφέρονται σοβαρές ενδείξεις διάπραξης βασικών ποινικών αδικημάτων από τον κ. Πηλαδάκη και άλλους εμπλεκόμενους. Οι κυριότερες κατηγορίες περιλαμβάνουν απάτη, φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στην μεν πρώτη περίπτωση, ο επιχειρηματίας φέρεται να απέκρυψε την ταυτότητα του πραγματικού δικαιούχου των εταιρειών INVICTUS και GLAFKA, παραπλανώντας πιστωτικά ιδρύματα και την εταιρεία Sunrise II NPL Finance Designated Activity Company. Η ενέργειά του αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και τη ζημία της περιουσίας του Δημοσίου.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο Κωνσταντίνος Πηλαδάκης φέρεται να απέκρυψε φορολογητέα εισοδήματα μέσω εικονικών δαπανών στις εταιρείες συμφερόντων του, όπως οι THEROS INTERNATIONAL GAMING INC, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ και VIVERE ENTERTAINMENT ΑΕ. Οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη, αποσκοπούσαν στη μείωση ή εξάλειψη της φορολογητέας ύλης. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο κ. Πηλαδάκης και άλλοι επτά εμπλεκόμενα πρόσωπα φέρονται να χρησιμοποίησαν σύνθετες δομές εταιρειών για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και την αποφυγή κατάσχεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη 30χρονη influencer στο αεροδρόμιο του Μαρακές επειδή δημοσίευσε βίντεο που παραπονιόταν για την οδήγηση των ντόπιων, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
«Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να οδηγούν έτσι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα χωρίς κράνη, με παιδιά επιβάτες, που στρίβουν απότομα», είπε σε ένα βίντεο στα social media, το οποίο αργότερα διέγραψε

Βρετανία: Εργάτης κακοποιούσε αγριόχοιρους με δίκρανο και πλαστικό σωλήνα – «Σκηνές αδύνατο να ξεχαστούν»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο 48χρονος Στίβεν Γούλγκερ παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου

Σοκάρει ο ψυχολόγος της Αντιγόνης που δολοφονήθηκε στη Δράμα: «Έβριζε, την υποτιμούσε. Δεν υπήρχε η κοπέλα στη σχέση»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο ψυχολόγος της 45χρονης περιέγραψε τον σύζυγό της ως χειριστικό και αποκάλυψε ότι την είχε προτρέψει να αλλάξει κλειδαριές και να ζητήσει μετάθεση από την Αστυνομία.

Ένταση στην δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η προηγούμενη κατάθεσή του ήταν ψευδής και οφειλόταν σε πίεση και άγχος από τους αστυνομικούς

Με μαχαιριά στο στήθος δολοφονήθηκε ο τραγουδιστής Talay Riley

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε βρεθεί νεκρός σε κήπο σε περιοχή του Λονδίνου - Δύο άντρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι

Ταϊρίκ Τζόουνς: Η ποινή για το επεισόδιο με τον Ναν

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Τιμωρήθηκε και η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Κέντρικ Ναν: Η ποινή για τον καυγά με τον Τζόουνς

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Τιμωρήθηκε και η ΚΑΕ

Αργίες 2026: Πότε «πέφτει» ο Δεκαπενταύγουστος και πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο Δεκαπενταύγουστος ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες του έτους

Ρονάλντο για Μέσι: «Ώρα να αποδεχτεί ο κόσμος ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών»

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Ύμνοι του Βραζιλιάνου θρύλου Ρονάλντο για τον Λιονέλ Μέσι μετά την παράστασή του κόντρα στην Αλγερία με χατ τρικ

Πώς δρούσε το κύκλωμα πειρατικής τηλεόρασης με τους 80.000 συνδρομητές

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ακολουθώντας τη «ροή του χρήματος» οι αρχές διαπίστωσαν ότι τα μέλη της οργάνωσης ζούσαν σε καθεστώς απόλυτης χλιδής - Πώς ξέπλεναν τα μαύρα χρήματα