E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Όλα μπορεί να συμβούν» λέει ο Τραμπ για πιθανότητες πολέμου των ΗΠΑ με το Ιράν

«Είναι μια ρευστή κατάσταση», είπε ο νέος πλανητάρχης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2024 | 19:20

«Όλα μπορεί να συμβούν» λέει ο Τραμπ για πιθανότητες πολέμου των ΗΠΑ με το Ιράν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «όλα μπορεί να συμβούν» όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες πολέμου των ΗΠΑ με το Ιράν κατά την επόμενη προεδρική του θητεία.

«Όλα μπορεί να συμβούν. Είναι μια πολύ ρευστή κατάσταση», τόνισε ο Τραμπ. Συνέχισε λέγοντας ότι εκτιμά ότι το πιο επικίνδυνο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να εκτοξεύει η Ουκρανία πυραύλους στη Ρωσία, κάτι που θα αποτελεί μεγάλη κλιμάκωση, όπως είπε. 

Ο Τραμπ έχει απειλήσει στο παρελθόν το Ιράν, με την αμερικανική κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν. Το Ιράν αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό.

Κατά την πρώτη του θητεία, το 2020, ο Τραμπ διέταξε μια αμερικανική αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον Ιρανό ανώτατο στρατιωτικό διοικητή και επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων αλ-Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Επίσης ο Ρεπουμπλικάνος το 2018 απέσυρε τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία που είχε συνάψει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα το 2015 και επανέφερε αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη