E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Όλοι συγχαίρουν τον βενζινοπώλη που αρνείται να βάλει καύσιμα σε οδηγούς που δεν φορούν κράνος

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έχει πάρει ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στα Χανιά

Δημοσίευση 12/12/2024 | 09:29

Κρήτη: Όλοι συγχαίρουν τον βενζινοπώλη που αρνείται να βάλει καύσιμα σε οδηγούς που δεν φορούν κράνος
Φωτογραφία από Jonathan Petersson

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έχει πάρει ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στα Χανιά προτρέποντας τους συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν.

Με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου από τροχαίο στα Χανιά, ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων πήρε μια ανατρεπτική απόφαση: αρνείται να βάζει βενζίνη σε μοτοσικλέτες, αν ο οδηγός τους δεν φοράει κράνος.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του άτυχου νεαρού και με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους. Σκοπός είναι να αποφευχθούν περαιτέρω τραγωδίες και να προστατευθούν όλοι όσοι κινούνται στο οδικό δίκτυο. Μάλιστα, η επιχείρηση προτρέπει όλα τα πρατήρια καυσίμων να πράξουν κάτι ανάλογο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση εργαζόμενου της επιχείρησης: «Το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ Κ ΣΙΑ ΟΕ ανακοινώνει ότι λόγω του άδικου χαμού του 16χρονου ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗ έπειτα από τροχαίο από αύριο 11/12/2024 δεν θα προμηθεύει με καύσιμα κανένα μηχανάκι μικρού ή μεγάλου κυβισμού αν οδηγός ή συνοδηγός δεν φέρει κράνος ασφαλείας… Ευελπιστούμε ότι και τα υπόλοιπα πρατήρια της πόλης μας θα ακολουθήσουν την ενέργεια αυτή που σκοπό έχει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα…Τέλος ευχόμαστε στην οικογένεια του Γιάννη μας ο θεός και η χάρις της Παναγίας μας να τους δίνει υπομονή και δύναμη στην δοκιμασία αυτή…».

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, κάτω από την ανάρτηση υπήρξαν δεκάδες σχόλια με τους χρήστες του Facebook να επευφημούν την επιχείρηση γι αυτή την απόφαση. «Πολλά συγχαρητήρια για την απόφασή σας. Αυτή η απόφαση είναι θέση ευθύνης στα νέα παιδιά, αφού η επίσημη πολιτεία δεν μπορεί νεα επιβάλλει τα νόμιμα. Επίσης συμπληρωματκά θέλω να προσθέσω, όταν οι πρατηριούχοι αντιληφθούν, οτι οδηγοί μηχανών δεν τηρούν τον κώδικα κυκλοφορίας, άσχετα από κράνος, που στην μικρή κοινωνία που ζούμε όλοι μας γνωριζόμαστε κι αυτοί να μην προμηθεύονται καύσιμα», έγραψε κάποιος.

«Πολλά συγχαρητήρια... Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πρατήρια καυσίμων στην απαγόρευση - αλλιώς δεν θα έχει κανένα νόημα... Περιμένουμε λοιπόν και από τα άλλα ανακοίνωση...», σχολίασε άλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α

Ελλάδα 21.11.2025
Τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Οικονομία 21.11.2025
Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Ελλάδα 21.11.2025
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ελλάδα 21.11.2025
Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Ελλάδα 21.11.2025
Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ