E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Όλοι συγχαίρουν τον βενζινοπώλη που αρνείται να βάλει καύσιμα σε οδηγούς που δεν φορούν κράνος

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έχει πάρει ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στα Χανιά

Δημοσίευση 12/12/2024 | 09:29

Κρήτη: Όλοι συγχαίρουν τον βενζινοπώλη που αρνείται να βάλει καύσιμα σε οδηγούς που δεν φορούν κράνος
Φωτογραφία από Jonathan Petersson

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έχει πάρει ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στα Χανιά προτρέποντας τους συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν.

Με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου από τροχαίο στα Χανιά, ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων πήρε μια ανατρεπτική απόφαση: αρνείται να βάζει βενζίνη σε μοτοσικλέτες, αν ο οδηγός τους δεν φοράει κράνος.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του άτυχου νεαρού και με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους. Σκοπός είναι να αποφευχθούν περαιτέρω τραγωδίες και να προστατευθούν όλοι όσοι κινούνται στο οδικό δίκτυο. Μάλιστα, η επιχείρηση προτρέπει όλα τα πρατήρια καυσίμων να πράξουν κάτι ανάλογο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση εργαζόμενου της επιχείρησης: «Το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ Κ ΣΙΑ ΟΕ ανακοινώνει ότι λόγω του άδικου χαμού του 16χρονου ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗ έπειτα από τροχαίο από αύριο 11/12/2024 δεν θα προμηθεύει με καύσιμα κανένα μηχανάκι μικρού ή μεγάλου κυβισμού αν οδηγός ή συνοδηγός δεν φέρει κράνος ασφαλείας… Ευελπιστούμε ότι και τα υπόλοιπα πρατήρια της πόλης μας θα ακολουθήσουν την ενέργεια αυτή που σκοπό έχει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα…Τέλος ευχόμαστε στην οικογένεια του Γιάννη μας ο θεός και η χάρις της Παναγίας μας να τους δίνει υπομονή και δύναμη στην δοκιμασία αυτή…».

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, κάτω από την ανάρτηση υπήρξαν δεκάδες σχόλια με τους χρήστες του Facebook να επευφημούν την επιχείρηση γι αυτή την απόφαση. «Πολλά συγχαρητήρια για την απόφασή σας. Αυτή η απόφαση είναι θέση ευθύνης στα νέα παιδιά, αφού η επίσημη πολιτεία δεν μπορεί νεα επιβάλλει τα νόμιμα. Επίσης συμπληρωματκά θέλω να προσθέσω, όταν οι πρατηριούχοι αντιληφθούν, οτι οδηγοί μηχανών δεν τηρούν τον κώδικα κυκλοφορίας, άσχετα από κράνος, που στην μικρή κοινωνία που ζούμε όλοι μας γνωριζόμαστε κι αυτοί να μην προμηθεύονται καύσιμα», έγραψε κάποιος.

«Πολλά συγχαρητήρια... Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πρατήρια καυσίμων στην απαγόρευση - αλλιώς δεν θα έχει κανένα νόημα... Περιμένουμε λοιπόν και από τα άλλα ανακοίνωση...», σχολίασε άλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο σχέδιο ετοιμάζουν Ιράν και Χούτι για την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν ιρανικές υποδομές

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters, το μήνυμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην οργάνωση και οι δυνάμεις της αναμένουν μόνο την εντολή.

Πανελλαδικές 2026: Τι αποφασίστηκε για τους μαθητές μετά το σοβαρό λάθος με τα θέματα σε ΕΠΑ.Λ.

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό με τα λανθασμένα θέματα σε εξεταστικό κέντρο Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζήτησε κατεπειγόντως ΕΔΕ.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Τι αποφάσισε ο εισαγγελέας για τον οδηγό του βυτιοφόρου

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Συνεχίζεται η προανάκριση για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη μολδαβικής οικογένειας.

Αργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε λευκό φέρετρο και σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του νεαρού στο Αργος, με συγγενείς να φτάνουν ειδικά από τη Ρωσία για το τελευταίο αντίο.

Ο μετεωρίτης που τρύπησε στέγη σπιτιού στις ΗΠΑ – Τι αποκάλυψαν οι επιστήμονες μέσα του

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Νέα μελέτη σε σπάνιο ανθρακούχο χονδρίτη που έπεσε στο Νιου Τζέρσεϊ αποκαλύπτει εξωγήινα αμινοξέα και ίχνη αλμυρού νερού που ενισχύουν τη θεωρία για την προέλευση της ζωής.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παρακολούθησε ημιτελικό Μουντιάλ 2026, συναντήθηκε με τον Μικ Τζάγκερ και αφιέρωσε τη βραδιά στον πατέρα του

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιράστηκε τις στιγμές από τη βραδιά του με ανάρτηση στα social media

Τι έκρυβε το παγούρι του Πίκφορντ που βρήκαν οι Αργεντινοί μετά τον αγώνα

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Αγγλος τερματοφύλακας είχε ετοιμάσει λεπτομερείς σημειώσεις για τα πέναλτι της Αργεντινής, αλλά δεν πρόλαβε να τις χρησιμοποιήσει.

Αγωγή: Οι Έλισον έταξαν στον Τραμπ χρήματα και απολύσεις στο CNN για να εγκριθεί η εξαγορά της Warner

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Μέτοχος της Paramount ζητά να μπλοκαριστεί η εξαγορά της Warner Bros. Discovery, υποστηρίζοντας ότι οι Ντέιβιντ και Λάρι Έλισον πρόσφεραν στον Τραμπ ιδιωτικά οφέλη και αλλαγές στο CNN

Καρυστιανού: «Φανταστικά σενάρια» – Διαψεύδει δημοσιεύματα για εκλογική συνεργασία με Νατσιό

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Τόσο η Μαρία Καρυστιανού όσο και ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτρης Νατσιός διέψευσαν κατηγορηματικά αναφορές για επαφές σχετικά με το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Είσαι αρκετά δυνατός για να το αντέξεις» – Ο Μπέλινγκχαμ αποκάλυψε το «trash talking» με τον Μέσι

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ εξήγησε τι συνέβη πραγματικά στην «viral» κόντρα του με τον Λιονέλ Μέσι στον ημιτελικό Αγγλίας-Αργεντινής.

Θερινό ωράριο στα ΜΜΜ: Ποιες γραμμές αλλάζουν και τι να περιμένετε αυτό το καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Από το Σάββατο 27 Ιουνίου τέθηκε σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στην Αθήνα.