E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Όλοι συγχαίρουν τον βενζινοπώλη που αρνείται να βάλει καύσιμα σε οδηγούς που δεν φορούν κράνος

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έχει πάρει ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στα Χανιά

Δημοσίευση 12/12/2024 | 09:29

Κρήτη: Όλοι συγχαίρουν τον βενζινοπώλη που αρνείται να βάλει καύσιμα σε οδηγούς που δεν φορούν κράνος
Φωτογραφία από Jonathan Petersson

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έχει πάρει ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στα Χανιά προτρέποντας τους συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν.

Με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου από τροχαίο στα Χανιά, ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων πήρε μια ανατρεπτική απόφαση: αρνείται να βάζει βενζίνη σε μοτοσικλέτες, αν ο οδηγός τους δεν φοράει κράνος.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του άτυχου νεαρού και με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους. Σκοπός είναι να αποφευχθούν περαιτέρω τραγωδίες και να προστατευθούν όλοι όσοι κινούνται στο οδικό δίκτυο. Μάλιστα, η επιχείρηση προτρέπει όλα τα πρατήρια καυσίμων να πράξουν κάτι ανάλογο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση εργαζόμενου της επιχείρησης: «Το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ Κ ΣΙΑ ΟΕ ανακοινώνει ότι λόγω του άδικου χαμού του 16χρονου ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗ έπειτα από τροχαίο από αύριο 11/12/2024 δεν θα προμηθεύει με καύσιμα κανένα μηχανάκι μικρού ή μεγάλου κυβισμού αν οδηγός ή συνοδηγός δεν φέρει κράνος ασφαλείας… Ευελπιστούμε ότι και τα υπόλοιπα πρατήρια της πόλης μας θα ακολουθήσουν την ενέργεια αυτή που σκοπό έχει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα…Τέλος ευχόμαστε στην οικογένεια του Γιάννη μας ο θεός και η χάρις της Παναγίας μας να τους δίνει υπομονή και δύναμη στην δοκιμασία αυτή…».

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, κάτω από την ανάρτηση υπήρξαν δεκάδες σχόλια με τους χρήστες του Facebook να επευφημούν την επιχείρηση γι αυτή την απόφαση. «Πολλά συγχαρητήρια για την απόφασή σας. Αυτή η απόφαση είναι θέση ευθύνης στα νέα παιδιά, αφού η επίσημη πολιτεία δεν μπορεί νεα επιβάλλει τα νόμιμα. Επίσης συμπληρωματκά θέλω να προσθέσω, όταν οι πρατηριούχοι αντιληφθούν, οτι οδηγοί μηχανών δεν τηρούν τον κώδικα κυκλοφορίας, άσχετα από κράνος, που στην μικρή κοινωνία που ζούμε όλοι μας γνωριζόμαστε κι αυτοί να μην προμηθεύονται καύσιμα», έγραψε κάποιος.

«Πολλά συγχαρητήρια... Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πρατήρια καυσίμων στην απαγόρευση - αλλιώς δεν θα έχει κανένα νόημα... Περιμένουμε λοιπόν και από τα άλλα ανακοίνωση...», σχολίασε άλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στις ΗΠΑ: Influencer δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της αφού τον κατήγγειλε για παιδοφιλία στο TikTok

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 43χρονη Sara Gilson έπεσε νεκρή στην Οκλαχόμα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια καταγγελία της, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στο Pride του Βερολίνου: Τον βρήκαν σε κήπο και επιτέθηκε με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια - Ο 21χρονος ήταν ήδη γνωστός εδώ και καιρό στις γερμανικές Αρχές

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 208 χλμ/ώρα στην Αθηνών – Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος εντοπίστηκε με radar στα Μέγαρα να υπερβαίνει κατά 78 χλμ/ώρα το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του για επικίνδυνη οδήγηση.

Πέταξε ο Τεντόγλου: Ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66μ. στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τσάτουμα που έμενε αδιάσπαστο από το 2007.

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Κόσμος Χτες
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Κόσμος Χτες
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.

Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Εκκένωση στο Μουσικό Σχολείο – Μήνυμα 112

Ελλάδα Χτες
Σαράντα πυροσβέστες, 12 οχήματα και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, όπου ενεργοποιήθηκε και Ανακριτικό Κλιμάκιο για διερεύνηση εμπρησμού.

Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.