E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σίλας Σεραφείμ: Δεν έχω λόγο να πιστέψω σε κάτι, η θρησκεία είναι μια αναπόδεικτη πεποίθηση

Γεννιόμαστε όλοι άθεοι, πρόσθεσε ο ηθοποιός

Δημοσίευση 12/12/2024 | 09:23

Σίλας Σεραφείμ: Δεν έχω λόγο να πιστέψω σε κάτι, η θρησκεία είναι μια αναπόδεικτη πεποίθηση

Ο Σίλας Σεραφείμ εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τη θρησκεία σε νέα του συνέντευξη, ενώ τόνισε πως όλοι ερχόμαστε στον κόσμο άθεοι.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» και δεν δίστασε να μιλήσει για τη δική του θέση απέναντι στην πίστη, εξηγώντας τους λόγους που τον έχουν οδηγήσει να δηλώνει άθεος.

Ο ηθοποιός ανέφερε αρχικά ότι ο άνθρωπος γεννιέται χωρίς πίστη, σημειώνοντας πως «γεννιόμαστε όλοι άθεοι, ξέρεις κανέναν να γεννιέται πιστός; Ένα μωρό δεν μπορείς να πεις ότι είναι μουσουλμάνος ή χριστιανός ορθόδοξος, άρα είναι άθεο». 

Ο ίδιος θυμήθηκε πως από μικρή ηλικία άρχισε να αναρωτιέται για την ύπαρξη μετά τον θάνατο, καταλήγοντας στη σκέψη πως «λογικά πρέπει να είμαστε όπως και πριν γεννηθούμε».

Στα 14 του χρόνια, όπως εξήγησε, διαμόρφωσε μια σταθερή άποψη για τη θρησκεία, την οποία θεωρεί ως «μια αναπόδεικτη πεποίθηση». Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε: «Επιστημονικώς είναι έτσι και δεν υπάρχει κανένα δεδομένο. Το αντεπιχείρημα είναι "ναι, αλλά δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει Θεός". Βεβαίως, αλλά δεν μπορούμε να αποδείξουμε και ότι δεν υπάρχει μια τεράστια τσαγιέρα, δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει μακαρονοτέρας και δεν μπορούμε να αποδείξουμε πολλά».

Ο ηθοποιός επεσήμανε ακόμα πως οι άνθρωποι, έχοντας την ανάγκη να στηριχτούν κάπου, συχνά επιλέγουν να στραφούν στη θρησκεία ή άλλες ιδεολογίες. «Άλλος θα βρει τον έναν θεό, άλλος θα βρει τον άλλο θεό, άλλος θα βρει τον κομμουνισμό, άλλος θα βρει την ιδεολογία ή την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Σίλας Σεραφείμ εξήγησε ότι για εκείνον η θέση του άθεου δεν συνεπάγεται πίστη, αλλά μια στάση ζωής που βασίζεται στον ορθολογισμό. «Εγώ δεν έχω λόγο να πιστέψω σε κάτι, ας πούμε, πιστεύω στον ορθολογισμό. Προς το παρόν δεν ξέρουμε αν υπάρχει Θεός, θα περιμένω και γω και ζω», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Celebrity σκάνδαλα από τα 00s που εχετε ξεχάσει (αλλά όχι εμείς)

Celebrity Stories 10.02.2026
Συλλήψεις, διαζύγια, ατυχήματα

Κάθριν Ο` Χάρα: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της ηθοποιού

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου 2026, σε ηλικία 71 ετών

Ιωάννα Τούνη: «Επιτέλους πάω ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Tabloid Χτες
Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο TikTok και όσα δήλωσε για τα έξοδα του ταξιδιού

Ο Bad Bunny διέγραψε όλες τις αναρτήσεις του στο Instagram και έκανε unfollow τους πάντες μετά το Super Bowl

Tabloid Χτες
Ο 31χρονος τραγουδιστής δεν εξήγησε τον λόγο πίσω από την απόφασή του

Light: Η σύντροφός του αποκάλυψε ότι έχουν παντρευτεί

Tabloid Χτες
Το μεγάλο πάρτι δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά είμαστε παντρεμένοι, δήλωσε η Αννα Θεοδωρίδη

Οδυσσέας Σταμούλης για το γάμο του: «Ήταν η ολοκλήρωση της προσωπικής μας ζωής»

Tabloid Χτες
«Εδώ και ένα χρόνο ζω μια φοβερή αγκαλιά από τον κόσμο, ακόμα και από άγνωστους ανθρώπους», είπε ο ηθοποιός

Γιάννης Σμαραγδής: «Συναντήθηκα με τη Μαρία Καρυστιανού, της ξεκαθάρισα πως είμαι μοναχικός λύκος»

TV Buzz Χτες
«Ο πατέρας μου μού είχε πει να μην ασχοληθώ με την πολιτική γιατί είναι βρώμικο πράγμα, και αυτό θα κάνω», είπε ο σκηνοθέτης

Κώστας Μπακογιάννης: Ποια είναι η 17χρονη κόρη του που έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στον στίβο

Tabloid Χτες
Ποια είναι η μεγάλη κόρη του πρώην δημάρχου Αθηναίων

Αλεξάνδρα Νίκα: Έγκυος στο δεύτερο παιδί της; Η αινιγματική δήλωση της Γκίλφοϊλ

Tabloid Χτες
Όσα δήλωσε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην κάμερα του Πρωινού