E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το εντυπωσιακό παράδοξο της φετινής Λίβερπουλ

Και οι πιο αισιόδοξοι δεν περίμεναν τέτοιο ξεκίνημα

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 12/12/2024 | 00:18

Το εντυπωσιακό παράδοξο της φετινής Λίβερπουλ
@Premier League

Η Λίβερπουλ είναι μια πολύ λαοφιλής ομάδα με οπαδούς σε όλον τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια με τον Γιουργκεν Κλοπ στο τιμόνι της ξαναμπήκε στο κλαμπ των μεγάλων, αφού πέρασε αρκετά χρόνια που δεν τερμάτιζε στις τοπ θέσεις της αγγλικής λίγκας, ενώ και τις σεζόν που ήταν στα καλά της και κατακτούσε τίτλους εκτος συνόρων, το πολυπόθητο πρωτάθλημα δεν έλεγε να έρθει, είτε γιατί τερμάτιζε 8η, είτε για ένα γλίστριμα του θρυλικού Στίβεν Τζέραρντ.

Αυτό ήρθε μετά από τριάντα χρόνια ανομβρίας το 2020. Μαζί του ήρθε και ένα Champions League και ένας τελικός, που οποιοσδήποτε εκτός της Ρεάλ αν βρισκόταν σε αυτόν, η Λίβερπουλ θα τον είχε κερδίσει. Η Λίβερπουλ πρωταγωνιστούσε πάλι εντός και εκτός συνόρων και αν δεν ήταν αυτή η Μάντσεστερ Σίτι αυτά τα χρόνια, θα είχε κατακτήσει κι άλλα πρωταθλήματα.

Τις τελευταίες δυο σεζόν δεν τα πήγε και τόσο καλά στο πρωτάθλημα, αφού τερμάτισε 3η και 5η αντίστοιχα. Και εκεί, όχι γι΄αυτόν τον λόγο, ήρθε η απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας ύστερα από εννέα χρόνια παρουσίας. Οι φίλοι της Λίβερπουλ πάγωσαν στην είδηση αυτή και αναρωτιόνταν, αν η επόμενη ημέρα θα έβρισκε τη Λίβερπουλ σε ρόλο πρωταγωνίστριας.

Ένα παιδί που πέρασε από το Άνφιλντ αγαπήθηκε όσο λίγα και την προήγούμενη χρονιά είχε κάνει όpγια στον πάγκο της Λεβερκούζεν, κατακτώντας αήττητος το πρωτάθλημα, ο Τσάμπι Αλόνσο, δεν δέχθηκε να είναι ο διάδοχος, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο την αισιοδοξία κάποιων ρομαντικών.

Ο εκλεκτός ήταν ο Ολλανδός Άρνε Σλοτ από την Φέγενορντ, ο οποίος είχε δώσει ένα εντυπωσιακό δείγμα στον πάγκο της αν μη τι άλλο, οδηγώντας την και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από καιρό.

Ακόμα και τα αρρωστάκια, οι πιο αισιόδοξοι φίλοι της Λίβερπουλ, αποκλείεται να περίμεναν το ξεκίνημα που έχει κάνει ο Ολλανδός. Ακόμα και όταν υπάρχουν μερικά εντυπωσιακά παράδοξα να το ακολουθούν. Η Λίβερπουλ με τον Σλοτ στον πάγκο έχει μόλις μια ήττα σε 22 παιχνίδια, κι αυτή σε ένα ματς με την Νότιγχαμ Φόρεστ το οποίο έχασε από τύχη. Μετράει στα υπόλοιπα 19 νίκες και δυο ισοπαλίες, αυτή στην Άρσεναλ, το μόνο παιχνίδι που δεν ήταν ανώτερη και στο τελευταία με την Νιουκάστλ που ισοφαρίστηκε στο τέλος από ένα χαζό λάθος του Κέλεχερ.

Στο Champions League έχει κάνει το 6 στα 6, όντας πρώτη με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και έχοντας κερδίσει άνετα τον κακό της δαίμονα Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει και δυο νίκες στο Λιγκ Κάπ της Αγγλίας. 19 νίκες σε 22 ματς το λες και ένα ξεκίνημα που κανένας δεν περίμενε, με τίποτα.

Φιγουράρει άνετα στην κορυφή του πρωταθλήματος, με την Σίτι βέβαια να περνάει μια μεγάλη κρίση, αλλά και να μην περνούσε με τέτοιο ξεκίνημα, πάλι πρώτη θα ήταν. Και τα παράδοξα είναι ότι πρόκειται για την ίδια ομάδα με πέρσι, αφού η μόνη προσθήκη είναι ο Φεντερίκο Κιέζα που δεν παίζει και πολύ, ενώ η άλλη μεταγραφή, ο Μαμαρτνασβίλι, θα ενταχθεί στην ομάδα το καλοκαίρι του 2025.

Το σύστημα του Σλοτ διαφέρει από εκείνο του Κλοπ, αλλά όχι τόσο ώστε να πούμε ότι άλλαξε συθέμελα και στην ουσία, η περσινή ομάδα του Κλοπ με κάποιον τρόπο κάνει πάρτι φέτος, με έναν άλλον προπονητή στον πάγκο. Δεν το λέμε για να μειώσουμε την αξία του Γερμανού φυσικά, γι΄αυτό να φερόμαστε σε όλα αυτά ως παράδοξα.

Η φετινή Λίβερπουλ, δεν έχει βάλει, αλλά έχει οριοθετήσει για τον εαυτό της τις βάσεις για μια επιτυχημένη χρονιά. Κάποιοι έλεγαν και λένε ότι κάποια στιγμή θα κουραστεί επειδή έχει κοντό ρόστερ. Αλλά αυτό το έλεγαν επειδή θα έμπαιναν και στην εξίσωση τα ευρωπαϊκά ματς. Όταν μπήκαν δεν άλλαξε τίποτα. Το μέλλον θα μας δείξει τι μπορεί να κάνει η Λίβερπουλ του Σλοτ. Τώρα οι φίλοι της μπορούν να αισιοδοξούν με αποδείξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αληθινή ιστορία της Ποκαχόντας δεν μοιάζει καθόλου με το παραμύθι της Disney

E-Daily 1.Hero 28.05.2026
Πίσω από τον ρομαντικό μύθο κρύβεται η σύντομη και τραγική ζωή μιας νεαρής γυναίκας που βρέθηκε στο επίκεντρο της αποικιοκρατίας

Η τελευταία συνέντευξη της Marilyn Monroe ραγίζει καρδιές

E-Daily 3.Left 28.05.2026
Και μπορείς να την ακούσεις

Ειδικοί προειδοποιούν: Ο παγκόσμιος πληθυσμός ίσως μειωθεί δραματικά μέχρι το 2064

E-Daily 3.Left 28.05.2026
Ο πληθυσμός του πλανήτη ενδέχεται να υποχωρήσει σημαντικά

Explainer: Γιατί οι Κινέζοι θέλουν ξαφνικά να γίνουν βοσκοί;

E-Daily 3.Left 28.05.2026
Τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας

«Sunward»: Η νέα immersive performance του Φάνη Σακελλαρίου στο Θέατρο Ροές

Πρόσωπα Χτες
Η νέα εικαστική performance του δημιουργού στο Θέατρο Ροές δεν μοιάζει με «παράσταση», αλλά με μια τελετουργική εμπειρία που σε βάζει να κοιτάξεις κατάματα όσα φοβάσαι περισσότερο.

Ποιο είναι το μπλουζάκι του Κερτ Κομπέιν που έγινε χαμός σε δημοπρασία ‑ H απίστευτη ιστορία του

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα T-shirt του frontman των Nirvana βγήκε στο σφυρί και οι προσφορές ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη

Έφτιαξαν υλικό που μετατρέπει την υγρασία σε νερό – Πώς λειτουργεί

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τις άνυδρες περιοχές

Η Hilary Swank νόμιζε ότι η καριέρα της τελείωσε – αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς

Πρόσωπα Χτες
Η στιγμή που η Hilary Swank κατέρρευσε μετά την απόλυσή της

Τα πιο ανατριχιαστικά μυστήρια της Ελλάδας που εξακολουθούν να στοιχειώνουν τη χώρα

E-Daily 3.Left Χτες
Από σκιές πολεμιστών και φαντάσματα μέχρι «καταραμένα» χωριά και πύλες χωροχρόνου - οι ελληνικοί θρύλοι συνεχίζουν να γοητεύουν και να τρομάζουν