E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολικό jet stream «καταπίνει» την Ελλάδα

Τι φέρνει σε όλη τη χώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2024 | 09:24

Πολικό jet stream «καταπίνει» την Ελλάδα
Φωτογραφία από Pixabay

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανώς πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 21 βαθμούς και τοπικά στα νότια Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Πολικό jet stream «κυκλώνει» τη χώρα
Για αλλαγή του καιρικού σκηνικού μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, κάνει λόγο στη νέα ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Πολικό jet stream (αεροχείμαρρος) αναμένεται να κυκλώσει τη χώρα από τα μέσα Δεκεμβρίου το οποίο μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της χώρας αλλά και την θερμοκρασία στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Κυριακής ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν τη χώρα θα έρθουν από την Κεντρική Μεσόγειο χωρίς ωστόσο να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη θερμοκρασία.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος παρατηρείται μία τάση μεταβολής της κυκλοφορίας του jet stream, η οποία ωστόσο δεν θα παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές, με λίγο υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες στην Αττική.

«Στους χάρτες των αεροχειμάρρων και 500hPa-Επιφάνειας διακρίνουμε ότι μέχρι και τα μέσα του μήνα διατηρείται η ζωνική κυκλοφορία (κίνηση κατά παράλληλο), όπου αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν κρυώνει σημαντικά ο καιρός και θα έχουμε κατά κανόνα φαινόμενα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Τάση μεταβολής της κυκλοφορίας παρατηρείται λίγο πριν το πέρας του δευτέρου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, όπου μέρος του πολικού αεροχείμαρρου θα κινηθεί νοτιότερα. Πρακτικά η κίνηση αυτή θα εντείνει τη δυναμική των συστημάτων της Κεντρικής Μεσογείου που κινούνται προς την χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα φαινόμενα αλλά πρόσκαιρα και κρύο. Η τάση μεταβολής της θερμοκρασίας στην Αθήνα δεν παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές με ελαφρώς υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Reuters: Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην αποκτήσει πυρηνικά ‑ «Κλείνει» η συμφωνία με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Σε οριστική συμφωνία με τις ΗΠΑ καταλήγει το Ιράν, καθώς αποδέχεται τον βασικό όρο της Ουάσιγκτον να μην αποκτήσει πυρηνικά. Σημαντικές αποκαλύψεις για το

Καιρός: Μετά τις μπόρες και τη συννεφιά έρχονται 35άρια

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Πανελλήνιες 2026: Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Με τα Ειδικά Μαθήματα και τις Πρακτικές Δοκιμασίες συνεχίζονται οι πανελλήνιες

Καλοκαιρινή άδεια 2026: Τι έχει αλλάξει φέτος ‑ Τα δικαιώματα των εργαζομένων

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Εργατολόγος παρουσίασε τις αλλαγές στην καλοκαιρινή άδεια

Μετρό: Οι 5 σταθμοί της Γραμμής 3 που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα έως 18 Ιουνίου

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους πέντε σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικαστάστασης σιδηροτροχιών.

Κατάρ – Ελβετία 1‑1: Την τιμώρησε στο 95′ και πήρε ιστορικό βαθμό

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Ο Εμπολό πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Αϊτή – Σκωτία 0‑1: Ο ΜακΓκιν στέλνει τους highlanders στην κορυφή του ομίλου

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Αναλυτική βαθμολογία του 3ου ομίλου

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

Αθλητικά Νέα Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

Κόσμος Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».