E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολικό jet stream «καταπίνει» την Ελλάδα

Τι φέρνει σε όλη τη χώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2024 | 09:24

Πολικό jet stream «καταπίνει» την Ελλάδα
Φωτογραφία από Pixabay

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανώς πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 21 βαθμούς και τοπικά στα νότια Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Πολικό jet stream «κυκλώνει» τη χώρα
Για αλλαγή του καιρικού σκηνικού μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, κάνει λόγο στη νέα ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Πολικό jet stream (αεροχείμαρρος) αναμένεται να κυκλώσει τη χώρα από τα μέσα Δεκεμβρίου το οποίο μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της χώρας αλλά και την θερμοκρασία στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Κυριακής ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν τη χώρα θα έρθουν από την Κεντρική Μεσόγειο χωρίς ωστόσο να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη θερμοκρασία.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος παρατηρείται μία τάση μεταβολής της κυκλοφορίας του jet stream, η οποία ωστόσο δεν θα παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές, με λίγο υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες στην Αττική.

«Στους χάρτες των αεροχειμάρρων και 500hPa-Επιφάνειας διακρίνουμε ότι μέχρι και τα μέσα του μήνα διατηρείται η ζωνική κυκλοφορία (κίνηση κατά παράλληλο), όπου αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν κρυώνει σημαντικά ο καιρός και θα έχουμε κατά κανόνα φαινόμενα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Τάση μεταβολής της κυκλοφορίας παρατηρείται λίγο πριν το πέρας του δευτέρου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, όπου μέρος του πολικού αεροχείμαρρου θα κινηθεί νοτιότερα. Πρακτικά η κίνηση αυτή θα εντείνει τη δυναμική των συστημάτων της Κεντρικής Μεσογείου που κινούνται προς την χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα φαινόμενα αλλά πρόσκαιρα και κρύο. Η τάση μεταβολής της θερμοκρασίας στην Αθήνα δεν παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές με ελαφρώς υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο γιατρός του «τελευταίου Νονού» που είχε γεμίσει ένα νεκροταφείο «σπάει» τη σιωπή του – Οι δολοφονίες και το παιδί που διαλύθηκε σε οξύ

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Αντιμέτωπος με έναν κόσμο γεμάτο απειλές θανάτου και σκοτεινές εξομολογήσεις από τον πυρήνα της Κόζα Νόστρα

Από τα 3 στα 220 δισ. δολάρια: Πώς το Μουντιάλ μετατράπηκε σε οικονομικό γίγαντα

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αποτελεί πια μόνο μια γιορτή του ποδοσφαίρου

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζον Χίλι

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Τζον Χίλι, υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, Πέμπτη, επικαλούμενος διαφωνία σχετικά με το ύψος των αμυντικών δαπανών

Οι χάρτες με τις περιοχές που θα πληγούν πιο έντονα από καταιγίδες – Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Προειδοποίηση της ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού

IRIS: Νέες αλλαγές στις μεταφορές ‑ Τι ισχύει από 30 Ιουνίου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η υπηρεσία IRIS payments αποτελείται από τρία καινοτόμα και αξιόπιστα προϊόντα άμεσης πληρωμής

Ποια είναι η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η αντισυνταγματάρχης Μαρία Κιοϊλιού έγραψε ιστορία

Αγρίνιο: Πρώην υπάλληλος «φόρτωσε» την εταιρική κάρτα καυσίμων εταιρείας με 32.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για κλοπή, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

Ελλάδα 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

Κόσμος 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

Πολιτική 11.06.2026
Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα με φόντο το κύκλωμα στις πολεοδομίες - έξι συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.