E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολικό jet stream «καταπίνει» την Ελλάδα

Τι φέρνει σε όλη τη χώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2024 | 09:24

Πολικό jet stream «καταπίνει» την Ελλάδα
Φωτογραφία από Pixabay

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανώς πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 21 βαθμούς και τοπικά στα νότια Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Πολικό jet stream «κυκλώνει» τη χώρα
Για αλλαγή του καιρικού σκηνικού μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, κάνει λόγο στη νέα ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Πολικό jet stream (αεροχείμαρρος) αναμένεται να κυκλώσει τη χώρα από τα μέσα Δεκεμβρίου το οποίο μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της χώρας αλλά και την θερμοκρασία στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Κυριακής ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν τη χώρα θα έρθουν από την Κεντρική Μεσόγειο χωρίς ωστόσο να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη θερμοκρασία.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος παρατηρείται μία τάση μεταβολής της κυκλοφορίας του jet stream, η οποία ωστόσο δεν θα παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές, με λίγο υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες στην Αττική.

«Στους χάρτες των αεροχειμάρρων και 500hPa-Επιφάνειας διακρίνουμε ότι μέχρι και τα μέσα του μήνα διατηρείται η ζωνική κυκλοφορία (κίνηση κατά παράλληλο), όπου αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν κρυώνει σημαντικά ο καιρός και θα έχουμε κατά κανόνα φαινόμενα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Τάση μεταβολής της κυκλοφορίας παρατηρείται λίγο πριν το πέρας του δευτέρου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, όπου μέρος του πολικού αεροχείμαρρου θα κινηθεί νοτιότερα. Πρακτικά η κίνηση αυτή θα εντείνει τη δυναμική των συστημάτων της Κεντρικής Μεσογείου που κινούνται προς την χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα φαινόμενα αλλά πρόσκαιρα και κρύο. Η τάση μεταβολής της θερμοκρασίας στην Αθήνα δεν παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές με ελαφρώς υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τον πρώτο μίνι καύσωνα: Πότε θα εξαφανιστεί η αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Σάββατο

Πάτρα: Πατέρας έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και πυροβόλησε από το παράθυρο

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να βρισκόταν υπό την παρουσία και την παρότρυνση του 36χρονου την ώρα του περιστατικού

Τέλος εποχής: Πέφτει η αυλαία της συνεργασίας FIFA ‑ Panini για τα αυτοκόλλητα του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η FIFA έκανε γνωστό την Πέμπτη πως η μακροχρόνια πορεία συνεργασίας της με την ιταλική εταιρεία θα ολοκληρωθεί οριστικά με το τουρνουά του 2030

Για έγκλημα θρησκευτικού μίσους κατηγορείται ο Ισραηλινός έποικος που επιτέθηκε σε καλόγρια στην Ιερουσαλήμ

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Το γραφείο του εισαγγελέα ζήτησε από το Ειρηνοδικείο της Ιερουσαλήμ, όπου υπέβαλε το κατηγορητήριο, ο άνδρας να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία εναντίον του

Σοκ με κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσα από κρουαζιερόπλοιο της Disney ‑ 28 συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις σε πέντε κρουαζιερόπλοια, μεταξύ των οποίων και ένα της Disney και προχώρησε σε 28 συλλήψεις μελών των πληρωμάτων

Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα του Νικήτα για τον 54χρονο δολοφόνο: Θα σκοτώσει και άλλους δικούς μου ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
«Θέλω τα χρήματα από την αποζημίωση του τροχαίου να μπλοκαριστούν και να πάνε στο ""Χαμόγελο του Παιδιού""», λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου 21χρονου

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γκιώνης

Κόσμος 07.05.2026
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας νοσηλεύεται με επιπλοκές λόγω χρόνιας νόσου

Κασιδιάρης: Επιστρέφω δυναμικά με νέο κόμμα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
«Πρώτες εικόνες από την παρουσίαση του βιβλίου μου ""Μαύρη Βίβλος του Πολιτικού Συστήματος"". Χιλιάδες Έλληνες έδωσαν δυναμικό παρόν»