E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολικό jet stream «καταπίνει» την Ελλάδα

Τι φέρνει σε όλη τη χώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2024 | 09:24

Πολικό jet stream «καταπίνει» την Ελλάδα
Φωτογραφία από Pixabay

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανώς πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 21 βαθμούς και τοπικά στα νότια Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Πολικό jet stream «κυκλώνει» τη χώρα
Για αλλαγή του καιρικού σκηνικού μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, κάνει λόγο στη νέα ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Πολικό jet stream (αεροχείμαρρος) αναμένεται να κυκλώσει τη χώρα από τα μέσα Δεκεμβρίου το οποίο μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της χώρας αλλά και την θερμοκρασία στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Κυριακής ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν τη χώρα θα έρθουν από την Κεντρική Μεσόγειο χωρίς ωστόσο να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη θερμοκρασία.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος παρατηρείται μία τάση μεταβολής της κυκλοφορίας του jet stream, η οποία ωστόσο δεν θα παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές, με λίγο υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες στην Αττική.

«Στους χάρτες των αεροχειμάρρων και 500hPa-Επιφάνειας διακρίνουμε ότι μέχρι και τα μέσα του μήνα διατηρείται η ζωνική κυκλοφορία (κίνηση κατά παράλληλο), όπου αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν κρυώνει σημαντικά ο καιρός και θα έχουμε κατά κανόνα φαινόμενα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Τάση μεταβολής της κυκλοφορίας παρατηρείται λίγο πριν το πέρας του δευτέρου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, όπου μέρος του πολικού αεροχείμαρρου θα κινηθεί νοτιότερα. Πρακτικά η κίνηση αυτή θα εντείνει τη δυναμική των συστημάτων της Κεντρικής Μεσογείου που κινούνται προς την χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα φαινόμενα αλλά πρόσκαιρα και κρύο. Η τάση μεταβολής της θερμοκρασίας στην Αθήνα δεν παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές με ελαφρώς υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιρανικό χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία: Εκτός λειτουργίας ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια στον κόσμο

Κόσμος 02.03.2026
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση με στόχο το Τελ Αβίβ, τη Χάιφα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Συναγερμός στην Κύπρο για drone: Αναχαιτίστηκε και δεύτερο ‑ Έκλεισαν σχολεία, κάτοικοι απομακρύνθηκαν

Κόσμος 02.03.2026
Έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου μετά τις εξελίξεις

Διπλή εικόνα στις αγορές της Ασίας ‑ Απώλειες σε Ιαπωνία, κέρδη στην Κίνα

Οικονομία 02.03.2026
Ποιες μετοχές πλήττονται και ποιες εκτοξεύονται

Νεκρή 17χρονη στον Πειραιά, έπεσε από πέμπτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 02.03.2026
Συνελήφθη η μητέρα της για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Μαρουσάκης: Από το κρύο στην... Ανοιξη

Καιρός 02.03.2026
Πώς θα κυλήσει ο καιρός της εβδομάδας

Φλέγεται η Μέση Ανατολή ‑ Μπαίνει στον πόλεμο και η Χεζμπολάχ

Κόσμος 02.03.2026
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περίπου πενήντα χωριών σε όλο τον Λίβανο να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από κάθε πολυκατοικία ενόψει βομβαρδισμών

Το καθεστώς του Ιράν μπορεί να επιβιώσει, αλλά η Μέση Ανατολή θα αλλάξει για πάντα

Κόσμος 02.03.2026
«Στιγμές που θυμίζουν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης»

«Πνίγηκε» στις ακρίδες η Σαχάρα – Το φαινόμενο που απειλεί καλλιέργειες και κτηνοτροφία

Κόσμος 02.03.2026
Τεράστια σμήνη ακρίδων σκέπασαν δρόμους στη Σαχάρα και προσέκρουαν σε διερχόμενα οχήματα, σε ένα φαινόμενο που αναδεικνύει ξανά τον κίνδυνο για καλλιέργειες και επισιτιστική ασφάλεια στην περιοχή.

Αμερικανικό F‑15 καταρρίφθηκε και συνετρίβη στο Κουβέιτ, δείτε βίντεο

Κόσμος 02.03.2026
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά ενώ το αμερικανικό μαχητικό πετούσε πάνω από το Κουβέιτ στο πλαίσιο επιχείρησης εντοπισμού και κατάρριψης εχθρικών drone

Λαριτζανί: Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ, ο Τραμπ έκανε το «Πρώτα η Αμερική» σε «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 02.03.2026
Η δήλωση του υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου αντικρούει τον χθεσινό ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι η Τεχεράνη «θέλει να μιλήσει»

Ο Τραμπ μιλά για τρεις υποψήφιους για την ηγεσία του Ιράν και προειδοποιεί για περισσότερες αμερικανικές απώλειες

Κόσμος 02.03.2026
Συγκρίνει την Τεχεράνη με τη Βενεζουέλα, κάνει λόγο για 48 νεκρούς Ιρανούς ηγέτες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής εξουσίας από τον ίδιο τον ιρανικό λαό