E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θα ρίξει «πολύ νερό» σήμερα – Τεράστια ανατροπή για τον καιρό των Χριστουγέννων

Καιρός: Χαλάζι, καταιγίδες και ισχυρές βροχές θα πέσουν σε μεγάλο μέρος της χώρας: Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Δημοσίευση 7/12/2024 | 10:50

Θα ρίξει «πολύ νερό» σήμερα – Τεράστια ανατροπή για τον καιρό των Χριστουγέννων

Χαλάζι, καταιγίδες και ισχυρές βροχές αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον καιρό να συνεχίζει σε βροχερό μοτίβο τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε σήμερα τα ξημερώματα η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται κατά τόπους για σήμερα Σάββατο.

Οι περιοχές που αναμένεται να χτυπήσει πιο σκληρά η κακοκαιρία είναι οι εξής:

α) Στα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα.

β) Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (08-12-2024).

γ) Στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα.

δ) Στην Ήπειρο μέχρι το μεσημέρι.

ε) Στη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα.

στ)Στη δυτική Πελοπόννησο από το μεσημέρι έως το βράδυ.

ζ) Στη Μακεδονία (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία) από τις προμεσημβρινές ώρες έως και το απόγευμα.

η) Στη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (08-12-2024).


Νέο κύμα κακοκαιρίας

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως «διάσπαρτες οι καταιγίδες κυρίως στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Αξιόλογες οι βροχές ήδη σε Αργολίδα Σαρωνικό και Δυτικά τμήματα Αττικής. Το ίδιο τοπικά σε ΝΔ Πελ/σου και Κρήτη».

Μάλιστα, νωρίτερα είχε τονίσει πως «οι βροχοπτώσεις το επόμενο διήμερο θα είναι κατά διαστήματα πιο έντονες στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα».

Ο κ. Κολυδάς συμπλήρωσε πως «τα περισσότερα φαινόμενα προβλέπονται από το μεσημέρι της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου στα Νοτιοανατολικά. Σημειώνουμε ότι μέσα στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή της Ρόδου, όπου η χρονική διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων θα είναι μεγάλη».


Ήπια τα φετινά Χριστούγεννα

«“Ήπια Χριστούγεννα υποστηρίζουν και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι για τη χώρα μας”...» αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας

«Αυτό το σήμα μας δίνουν μέχρι στιγμής το Ευρωπαϊκό (ECMWF) και το Αμερικάνικο (NOAA) κέντρο.

Συγκεκριμένα ενδέχεται τον φετινό Δεκέμβρη η θερμοκρασία να κυμανθεί 1 με 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα ενώ μικρότερη από το φυσιολογικό θα είναι και η συγκομιδή βροχοπτώσεων ή χιονιού»

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά διαστήματα σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά , το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Βελτίωση αναμένεται βαθμιαία και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 18 βαθμούς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ στα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Θρακικό έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στη Μακεδονία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο μέχρι το μεσημέρι, στο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά σταδιακά μέχρι και το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο από το μεσημέρι έως και το βράδυ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 και στις Σποράδες έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ» ‑ Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό

Κόσμος 20.06.2025
Τα ιρανικά μέσα κυκλοφόρησαν το μήνυμα του Αλί Σαμκάνι, με την επισήμανση πως αναρρώνει μετά τον τραυματισμό του από ισραηλινά πυρά

Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής από την ΕΛ.ΑΣ. για την μεταφορά ανήλικου στο νοσοκομείο Γεννηματάς

Ελλάδα 20.06.2025
Αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» συνόδευσαν από τη γέφυρα Δενδροποτάμου μέχρι το νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: «Το βγάλαμε γιατί είχε πολλή ζέστη» λέει ο πατέρας του βρέφους που βρέθηκε στο μπαλκόνι

Ελλάδα 20.06.2025
Τη δική του εκδοχή επιχειρήσει να παρουσιάσει ο πατέρας του βρέφους που εντοπίστηκε από Αστυνομικούς να κλαίει μέσα στη νύχτα μόνο του στο μπαλκόνι του σπιτιού

Ηνωμένο Βασίλειο: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF ‑ Βανδάλισαν δύο αεροσκάφη

Κόσμος 20.06.2025
«Η Βρετανία δεν είναι απλώς συνεργός, αλλά μετέχει ενεργά στη γενοκτονία στη Γάζα και σε εγκλήματα πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή» γράφει η ομάδα πίεσης Palestine Action σε βίντεο που κοινοποίησε στο X

Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Κόσμος 20.06.2025
Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ

Γαλλία: 12χρονη πέθανε από τροφική δηλητηρίαση – 7 παιδιά νοσηλεύονται

Κόσμος 20.06.2025
Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχε αναφερθεί ακόμη ένα νέο κρούσμα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων παιδιών σε οκτώ

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός 20.06.2025
Η Αττική δεν θα επηρεαστεί από την αλλαγή του καιρού - Δείτε την πρόγνωση Μαρουσάκη, Ζιακόπουλου, Τσατραφύλλια, αναλυτικοί χάρτες

Τι απαγορεύεται να μεταφέρω με το αυτοκίνητό μου, τι ορίζει ο νέος ΚΟΚ

Auto + Moto 20.06.2025
Ο ΚΟΚ ορίζει το πώς πρέπει να γίνεται η φόρτωση των οχημάτων και εξηγεί ποια αντικείμενα πρέπει να αφήσουμε στο σπίτι μας

Πέτρος Φιλιππίδης: Είμαι αλαζόνας, όχι βιαστής ‑ Tι είπε στην απολογία του

Παράξενα 20.06.2025
Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου για να απολογηθεί, καθώς κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμού.

Βλάντε Ντίβατς: Σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή του

Κόσμος 20.06.2025
Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του 57χρονου θρύλου του παγκόσμιου μπάσκετ

Ελλάδα και Λιβύη σε τροχιά έντασης

Ελλάδα 20.06.2025
Τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, η επίσκεψη Γεραπετρίτη και στο βάθος η επιρροή της Τουρκίας

Αγρίνιο: Γονείς γνωστού αγρότη influencer μπλεγμένοι στο σκάνδαλο με τον ΕΦΚΑ

Ελλάδα 20.06.2025
Τι είπε για την υπόθεση ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής