E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θα ρίξει «πολύ νερό» σήμερα – Τεράστια ανατροπή για τον καιρό των Χριστουγέννων

Καιρός: Χαλάζι, καταιγίδες και ισχυρές βροχές θα πέσουν σε μεγάλο μέρος της χώρας: Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Δημοσίευση 7/12/2024 | 10:50

Θα ρίξει «πολύ νερό» σήμερα – Τεράστια ανατροπή για τον καιρό των Χριστουγέννων

Χαλάζι, καταιγίδες και ισχυρές βροχές αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον καιρό να συνεχίζει σε βροχερό μοτίβο τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε σήμερα τα ξημερώματα η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται κατά τόπους για σήμερα Σάββατο.

Οι περιοχές που αναμένεται να χτυπήσει πιο σκληρά η κακοκαιρία είναι οι εξής:

α) Στα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα.

β) Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (08-12-2024).

γ) Στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα.

δ) Στην Ήπειρο μέχρι το μεσημέρι.

ε) Στη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα.

στ)Στη δυτική Πελοπόννησο από το μεσημέρι έως το βράδυ.

ζ) Στη Μακεδονία (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία) από τις προμεσημβρινές ώρες έως και το απόγευμα.

η) Στη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (08-12-2024).


Νέο κύμα κακοκαιρίας

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως «διάσπαρτες οι καταιγίδες κυρίως στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Αξιόλογες οι βροχές ήδη σε Αργολίδα Σαρωνικό και Δυτικά τμήματα Αττικής. Το ίδιο τοπικά σε ΝΔ Πελ/σου και Κρήτη».

Μάλιστα, νωρίτερα είχε τονίσει πως «οι βροχοπτώσεις το επόμενο διήμερο θα είναι κατά διαστήματα πιο έντονες στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα».

Ο κ. Κολυδάς συμπλήρωσε πως «τα περισσότερα φαινόμενα προβλέπονται από το μεσημέρι της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου στα Νοτιοανατολικά. Σημειώνουμε ότι μέσα στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή της Ρόδου, όπου η χρονική διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων θα είναι μεγάλη».


Ήπια τα φετινά Χριστούγεννα

«“Ήπια Χριστούγεννα υποστηρίζουν και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι για τη χώρα μας”...» αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας

«Αυτό το σήμα μας δίνουν μέχρι στιγμής το Ευρωπαϊκό (ECMWF) και το Αμερικάνικο (NOAA) κέντρο.

Συγκεκριμένα ενδέχεται τον φετινό Δεκέμβρη η θερμοκρασία να κυμανθεί 1 με 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα ενώ μικρότερη από το φυσιολογικό θα είναι και η συγκομιδή βροχοπτώσεων ή χιονιού»

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά διαστήματα σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά , το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Βελτίωση αναμένεται βαθμιαία και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 18 βαθμούς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ στα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Θρακικό έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στη Μακεδονία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο μέχρι το μεσημέρι, στο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά σταδιακά μέχρι και το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο από το μεσημέρι έως και το βράδυ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 και στις Σποράδες έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Αθλητικά Νέα Χτες
Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

Ελλάδα Χτες
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος Χτες
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Ελλάδα Χτες
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη