E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κόρη αστυνομικού της Βουλής: «Ο πατέρας μου επέμενε και ο αδερφός μου πήδηξε από το παράθυρο»

Η έκθεση της 12χρονης κόρης του αστυνομικού της Βουλής

Δημοσίευση 5/12/2024 | 20:21

Κόρη αστυνομικού της Βουλής: «Ο πατέρας μου επέμενε και ο αδερφός μου πήδηξε από το παράθυρο»

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση της 12χρονης για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε ο 14χρονος αδελφός της λόγω της κακοποίησης που είχαν υποστεί από τον πατέρα τους, τον 45χρονο αστυνομικό της Βουλής.

Η 12χρονη αποκάλυπτε σε σχολική έκθεση τις εφιαλτικές στιγμές που βίωναν στα χέρια του 45χρονου αστυνομικού της Βουλής η ίδια, οι αδελφές, ο αδελφός και η μητέρα της.

«Παρακολουθούσε ο αδερφός μου τηλεόραση, του είπε ο μπαμπάς να την κλείσει και αυτός δεν ήθελε», γράφει αρχικά στην έκθεση η 12χρονη και συνεχίζει:

«Ο πατέρας μου επέμενε και ο αδερφός μου πήδηξε από το παράθυρο. Μετά εμάς μας πήγαν στο σπίτι μιας θείας μου και τον αδερφό μου τον πήγαν στο νοσοκομείο».

Η 12χρονη σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει δηλώσει πώς μπροστά σε περιστατικό βίας του πατέρα ήταν μπροστά κι άλλο πρόσωπο.

«Ο μπαμπάς είχε μια μαύρη κάμερα που έβαζε πάνω σε ένα τρίποδο. Είχε μια ζώνη και ένα γκλοπ. Με αυτά τα δύο μας τα έκανε όλα. Ίσως, αν τα έψαχναν οι αστυνομικοί, θα μπορούσαν να βρουν κάτι πάνω σε αυτά, δεν ξέρω.

»Τώρα τον Νοέμβρη, ο μπαμπάς ασχολούνταν πιο πολύ με τη μικρή μας αδερφή που είναι 9 χρονών. Μια φορά που μας είχε χτυπήσει ο μπαμπάς, ο παππούς ήταν μπροστά και το είδε. Ξέρω ότι τώρα που η μαμά θα είναι με τον παππού και τη γιαγιά θα είναι διαφορετικά και εμείς δε θα πονάμε και δε θα φοβόμαστε πια. Δε θα φοβάμαι μη φάω ξύλο και δε θα κρύβω τα διαγωνίσματα και τις φίλες μου. Θέλω να μένει μαζί μας ο αδερφός μας, αλλά να μη μας χτυπάει και να μη βρίζει συνέχεια».

Πότε γράφτηκε η σχολική έκθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχολική έκθεση γράφτηκε πριν από δύο χρόνια περίπου από την 12χρονη κόρη του αστυνομικού στη Βουλή.

Τότε κινητοποιήθηκαν οι δάσκαλοι που διάβασαν την έκθεση αλλά και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Η μητέρα της κοπέλας κλήθηκε στο σχολείο για να ενημερωθεί, λέγοντας πως όλα ανήκουν στη φαντασία του παιδιού και το θέμα έληξε εκεί.

Πλέον, έχει διαταχθεί από το υπουργείο Παιδείας, ΕΔΕ για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι η 35χρονη μητέρα στην κατάθεσή της χρεώνει την απόπειρα αυτοκτονίας του γιου της πριν 4 χρόνια στον 45χρονο.

«Φοβόταν ότι όταν θα γύριζε στο σπίτι ο πατέρας του, θα τον έδερνε για μια αταξία που είχαν κάνει τα μικρά κι έτσι πήδηξε από τον 3ο όροφο του σπιτιού μας».

Στο «μικροσκόπιο» οι ανατριχιαστικές περιγραφές των παιδιών

Τόσο η 12χρονη, όσο και οι δύο αδερφές της 13 και 9 ετών μίλησαν στις Αρχές για συστηματικές κακοποιήσεις από τον πατέρα τους, που όπως έχουν αναφέρει, γνώριζε και η μητέρα τους.

«Όταν είχαμε πάει στο άλλο μας σπίτι στο χωριό, ο πατέρας μου μας έλεγε να κυκλοφορούμε γυμνοί στο σπίτι. Μας ανάγκαζε να κυκλοφορούμε χωρίς ρούχα στο σαλόνι. Ήταν πολύ βίαιος, φώναζε και μας χτυπούσε με την μεταλλική του ράβδο», ανέφερε η 9χρονη.

Ο 14χρονος γιος του ζευγαριού εξακολουθεί να στηρίζει τον πατέρα του. Κατηγορεί τη μητέρα του για την τροπή που πήραν τα πράγματα και φέρεται να διαψεύδει τις περιγραφές, που έχουν δώσει οι ανήλικες αδερφές του, για στιγμές κόλασης, βίας και απελπισίας στο σπίτι κολαστήριο που ζούσαν.

Η μεγαλύτερη από τις τρεις ανήλικες αδερφές, ηλικίας 13 ετών, υποστηρίζει πως η μητέρα της γνώριζε τα πάντα. Έχει αναφέρει πως ο 14χρονος αδερφός της έτρεμε τον πατέρα του. Για τον 45χρονο αστυνομικό της Βουλής τονίζει πως κακοποιούσε την ίδια και τα αδέρφια της σeξουαλικά, με τον φόβο, να συντηρεί την τρομοκρατία στο σπίτι για χρόνια.

«Δεν μπορούσαμε να τα πούμε και σε κάποιον. Φοβόμασταν. Πέρυσι εγώ είχα πάει στον ψυχολόγο του σχολείου αλλά δεν είπα κάτι γιατί φοβόμουν μην το πει στον μπαμπά και γίνει μετά χαμός. Γιατί η αδελφή μου, είχε μιλήσει στις φίλες της στο δημοτικό, εκείνες το είπαν στις δασκάλες και οι δασκάλες στους γονείς μας κι ο πατέρας μας τη χτύπησε. Κι εμένα με έχει χτυπήσει ο μπαμπάς», ανέφερε η 13χρονη.

«Κάποιες φορές έπαιρναν και τον αδελφό μας στην κρεβατοκάμαρα»

Για τον ρόλο της μητέρας της, η 13χρονη ήταν απόλυτη στις ερωτήσεις που δέχτηκε:

«Τότε ήμασταν όλοι, ο μπαμπάς, τα αδέλφια μου κι εγώ, εκτός από τη μαμά. Κάποιες φορές έπαιρναν και τον αδελφό μας στην κρεβατοκάμαρα. Η μαμά τα γνώριζε αυτά. Τα συζητάγαμε κι όλοι μαζί και δεν ήθελε καθόλου».

Για συστηματική κακοποίηση από τον πατέρα της, μίλησε και η 12χρονη.

Ανέφερε πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός γινόταν βίαιος μετά από ζημιές και ατυχήματα στο σπίτι, όπως επίσης και μετά τις απαντήσεις που του έδιναν οι κόρες του, για τις σχέσεις τους με αγόρια του σχολείου τους.

«Μας κλωτσούσε, μας τραβούσε από τα μαλλιά. Μετά πήγε στην δουλειά και όπως πάντα μετά, όταν γύριζε ήταν σαν να μην είχε γίνει τίποτα», είπε η 12χρονη κόρη της οικογένειας.

Τα ανήλικα κορίτσια περιέγραψαν τις πιο τραυματικές καταστάσεις της ζωής τους. Κανείς, ούτε ένας άνθρωπος δεν ήταν κοντά να τα βοηθήσει και να τα βγάλει από το αδιέξοδο.

«Δε θυμάμαι ποια ήταν η πρώτη φορά. Θυμάμαι αυτό που γινόταν καθημερινά. Εμένα ξεκίνησε να με κακοποιεί από τη Β΄ Δημοτικού, η Α΄Δημοτικού κάπου εκεί. Μας έπαιρνε στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν και οι άλλοι στο σπίτι, στα δωμάτιά τους, όταν το έκανε αυτό. Πολλές φορές μας χτυπούσε με γκλομπ», είπε η 12χρονη.

«Ο μπαμπάς μου τα έκανε όλα αυτά από τότε που ήμουν 7»

Αποστροφή και οργή για τους γονείς προκαλούν και οι ισχυρισμοί της 9χρονης.

Ανέφερε πως ο πατέρας της, την απομόνωνε και την κακοποιούσε. Ήθελε όπως είπε σε κάποιο σημείο της περιγραφής της, να κυκλοφορούν όλοι στο σπίτι γυμνοί.

«Ο μπαμπάς μου τα έκανε όλα αυτά από τότε που ήμουν 7 ετών. Ήταν βίαιος, με τραβούσε και με ανάγκαζε να κάνω πράγματα που δεν έπρεπε. Όλα αυτά γινόντουσαν στο σπίτι μας. Μια φορά ο μπαμπάς με είχε στο σαλόνι και η μαμά ήταν στο δωμάτιό της, δεν ήταν μπροστά, κοιμόταν. Συνήθως, κοιμόντουσαν και τα αδέρφια μου στα μέσα δωμάτια, τότε έμενα μόνη μαζί του», είπε η 9χρονη.

Αυτά τα παιδιά είναι τα θύματα σε μια υπόθεση που σφίγγει το στομάχι, με τον φόβο και την τρομοκρατία να κυριαρχούν και μια σειρά από σκηνικά απόλυτης διαστροφής που δεν δύναται να διανοηθεί άνθρωπος, να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της έρευνας,

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εθνικιστικό ντελίριο στον τουρκικό Τύπο για το Κυπριακό

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια να καλλιεργήσουν κλίμα ανησυχίας και να προλάβουν τυχόν εξελίξεις στο Κυπριακό επιδίδονται κορυφαίοι αρθρογράφοι του τουρκικού

Πάνω από τρεις οι δράστες του φονικού χτυπήματος σε βάρος στελεχών της ΝΔ: Tα στοιχεία που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τα ευρήματα από τα σημεία των επιθέσεων, αλλά και το υλικό που έχει συλλεχθεί, προκειμένου να φτάσουν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων

«Πού είναι οι γονείς σου;»: 8χρονος έκανε μόνος του τζετ σκι στον ωκεανό

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας του παιδιού παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως η οδήγηση ήταν πιθανώς παράνομη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλημμέλημα.

Τι αλλάζει στις πολυκατοικίες: Ποιος νόμος καταργείται μετά από 97 χρόνια και τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Κατάτμηση και ένωση διαμερισμάτων, είσπραξη κοινοχρήστων και υπερεξουσίες διαχειριστών στο νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως το φθινόπωρο.

Νέα Υόρκη: Καύσωνας 46°C και ο δήμαρχος θέλει οικονομία στα κλιματιστικά

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η αίσθηση της θερμοκρασίας στην πόλη αναμένεται να φτάσει τους 43°C, ενώ στα προάστια μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 46°C

Χρήματα από την κόρη στον πατέρα, φόρος στον... γαμπρό: Το λάθος που μπορεί να κοστίσει ακριβά στις οικογενειακές δωρεές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η ΑΑΔΕ έκρινε ότι τη δωρεά ήταν του γαμπρού και όχι της κόρης - Χάθηκε το αφορολόγητο και επιβλήθηκαν φόρος και πρόστιμο

Σοβαρό επεισόδιο με αρπαγή και ξυλοδαρμό ανήλικου στη Στυλίδα, συλλήψεις και προσαγωγές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις έντεκα το βράδυ στην Αγία Μαρίνα. Ένας 25χρονος κάτοικος Λαμίας, παρεξηγήθηκε με τον 19χρονο Στυλιδιώτη και τον χτύπησε με μπουνιά

Κεραυνός χτύπησε γυναίκα έξω από εκκλησία – Τι έπαθε και πώς κατάφερε να επιβιώσει

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η 54χρονη Τζίνα Μένα έπαθε καρδιακή ανακοπή στο πάρκινγκ εκκλησίας στη Τζόρτζια όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο δίπλα της, και σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση διασωστών.

Φονική φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο αποτυπώνει την έναρξη της πυρκαγιάς – Δύο νεκροί

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι Αρχές εξετάζουν τρία οχήματα και μαρτυρίες για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε πατέρα και γιο

Βενεζουέλα: Πανηγυρισμοί στα συντρίμμια ‑ Απεγκλωβίστηκε ο 43χρονος σεκιουριτάς, μετά από 8 ημέρες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από το περασμένο Σάββατο και διέψευσε το χρονικό περιθώριο των 48 έως 72 ωρών για την ανεύρεση επιζώντων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό μέσα στο λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Περιπολικό του Λιμενικού έφτασε αμέσως στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια

Καιρός: Ξεπέρασε τους 38°C το θερμόμετρο την Πέμπτη, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Καιρός Χτες
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ