Νέα καταγγελία για το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο: Του είπαν 8 μήνες μετά τη βιοψία ότι έχει καρκίνο!
Οι μήνες περνούσαν και δεν έπαιρνε απάντηση για το αποτέλεσμα
Δημοσίευση 5/12/2024 | 13:37

Νέα υπόθεση ιατρικής αμέλειας στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη, που έθεσε τη ζωή ασθενή σε μέγιστο κίνδυνο, καταγγέλθηκε σήμερα.
Πρόκειται για τον 65χρονο Σταύρο Σακελλαρόπουλο, συνταγματάρχη σχολής Ευελπίδων εν αποστρατεία, ο οποίος το καλοκαίρι του 2019 είχε ένα μόρφωμα στο πόδι του και έσπευσε στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης του μορφώματος. Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρόπουλος οι μήνες περνούσαν και παρά τις οχλήσεις που έκανε στον χειρουργό του δεν έπαιρνε απάντηση για το αποτέλεσμα της βιοψίας.
Μετά από περίπου 8 μήνες έβγαλε στο ίδιο σημείο του ποδιού του δυο νέα ογκίδια κι ενώ δεν είχε λάβει καμία απάντηση από το χειρουργό γιατρό του για τη βιοψία μετά από δικές του ενέργειες, έλαβε μια κυνική απάντηση από τον υπεύθυνο του εργαστηρίου βιοψιών του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου ότι έχει κακοήθεια, σύμφωνα με το thestival.
Ο κ. Σακελλαρόπουλος, μετά από νέα βιοψία σε εξωτερικό ιατρείο, ενημερώθηκε ότι έχει σάρκωμα και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ άλλος γιατρός χειρουργός του 424 του αφαίρεσε τα δύο ογκίδια που είχε βγάλει ξανά στο πόδι του.
Σήμερα ο κ. Σακελλαρόπουλος μαζί με δικηγόρους του γραφείου, Νίκου Διαλυνά, δήλωσε μάρτυρας υπέρ του υπαστυνόμου Γκουλιόπουλου στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος με παρόμοιο τρόπο δεν έμαθε έγκαιρα το αποτέλεσμα της βιοψίας, ενώ ο καρκίνος που είχε και για το οποίον δεν ενημερώθηκε έγκαιρα από τις υπηρεσίες του 424, έχει κάνει πολλαπλές μεταστάσεις.
Μάλιστα ζήτησε συγνώμη από τον υπαστυνόμο, που δε βρήκε το θάρρος τότε να καταγγείλει τα όσα υπέστη όμως επισήμανε ότι «όταν όμως σου λένε ότι έχεις καρκίνο κοιτάς να σώσεις τη ζωή σου κι όχι να κάνεις κινήσεις».
«Ήρθα να καταθέσω για τον υπαστυνόμο Γκουλιοπουλο γιατί αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα βλέποντας τον υποβασταζόμενο, γιατί έχω κι εγώ τη δική του ιστορία στο 424. Θέλω να πω περαστικά, να έχει τη δύναμη και πίστη. Θα σας πω λοιπόν τη δική μου ιστορία πολύ σύντομα. Τον Ιούνιο του ΄19 έβγαλα ένα μόρφωμα στο πόδι, στη δεξιά κνήμη, έκανα επέμβαση στο στρατιωτικό νοσοκομείο και είπα στον γιατρό που έκανε την επέμβαση να στείλω τη βιοψία έξω. Δυο φορές μάλιστα του το είπα. Όχι μου λέει, δε χρειάζεται, δεν ανησυχώ, δεν υπάρχει λόγος δε βλέπω κάτι.
Μετά από τρεις μήνες ενοχλώ πάλι τον ίδιο και του λέω τι γίνεται η βιοψία; Καμία απάντηση. Μετά ξανά και ξανά τον ξαναπαίρνω τηλέφωνο, στους επτά μήνες, τον Ιανουάριο του 2020 ξανά στο πόδι μου βγαίνουν δύο μικρά ογκίδια. Ανησυχώ πάρα πολύ, τον ξαναπαίρνω τηλέφωνο, του λέω «έβγαλα στο πόδι μου δύο ογκίδια». Μου λέει «μην ανησυχείς, θα τα βγάλουμε». Του λέω «η βιοψία;». Τίποτα καμία απάντηση. Περνάνε λίγες ημέρες γιατί ήμουν εκτός Θεσσαλονίκης και τον Φεβρουάριο παίρνω τηλέφωνο τον υπεύθυνο αξιωματικό του τμήματος που βγάζουν τις βιοψίες. Του λέω έχω πρόβλημα, που είναι η βιοψία μου εδώ και 7-8 μήνες; Μου λέει πάρε με σε δύο ημέρες τηλέφωνο. Τον παίρνω σε δύο ημέρες τηλέφωνο και μου μιλάει ψυχρά και κυνικά «έχεις κακοήθεια κύριε». «Τι λες;» του λέω, «σοβαρά μιλάς;».
Μέσα σε δύο ημέρες που ήταν τα ευρήματα αυτά; Ξεχασμένα; Χαμένα; Πού τα είχαν αυτοί οι άνθρωποι; Να μη σας τα πολυλογώ, μετά από λίγο επειδή ήμουν στην επαρχία πήγα στο νοσοκομείο έκανα μαγνητική, έκανα αξονική ευτυχώς δεν είχα μετάσταση πήρα τα ευρήματα με συγγενικό μου πρόσωπο και τα έστειλα έξω σε εργαστήριο. Καρκίνος τρίτου βαθμού, σάρκωμα. Αμέσως έκανα επέμβαση στο νοσοκομείο, φυσικά με άλλον γιατρό και ευτυχώς ζω», ανέφερε αρχικά ο κ. Σακελλαρόπουλος.
«Σήμερα καταθέτουμε εγγράφως στην εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση τα στοιχεία του κ. Σακελλαρόπουλου όλα. Ζητούμε να κληθεί, να κατασχεθεί ο φάκελος του και ζητούμε να πράξουν τα νόμιμα διότι το αδίκημα της εκθέσεως διώκεται αυτεπάγγελτα» δήλωσε επίσης ο κ. Νίκος Διαλυνάς ενώ σε ερώτηση αν εκτιμά ότι το πρόβλημα είναι θέμα του νοσοκομείου ή των γιατρών απάντησε «και τα δύο».
Από την πλευρά της η δικηγόρος Άρτεμις Διαλυνά αναφέρθηκε στην αδιαφορία και τον κυνισμό που επέδειξε ο χειρουργός και θεράπων ιατρός προς τον κ. Σακελλαρόπουλο.
«Όπως βλέπετε έχουμε τη δεύτερη περίπτωση αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι αυτή η περίπτωση συνέβη το 2019, του αστυνομικού έγινε το 2023, επομένως βλέπετε ότι υπάρχει διάρκεια σε αυτό το πράγμα που γίνεται. Οι γιατροί δεν είναι οι ίδιοι, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει μια κοινή πρακτική ως προς αυτό, μια πορεία, μια υποτίμηση της ζωής. Αυτό που θέλω να σας πω και που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι ότι όταν ο άνθρωπος αυτός έμαθε ότι έχει σάρκωμα πήγε να ζητήσει το λόγο από τον θεράποντα ιατρό του με πάρα πολύ ευγενικό τρόπο μαζί με συγγενείς του. Συγγενής του λοιπόν απευθύνθηκε στο γιατρό και του είπε «αυτή η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη, είναι ανεπίτρεπτο να αφήνει αυτόν τον άνθρωπο 8 μήνες αδιάγνωστο, είναι ανεπίτρεπτη η αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού», είπε αρχικά.
«Εγώ» λέει ο γιατρός «τέλειωσα με το περιστατικό αυτό, αφαίρεσα τον όγκο οπότε τελείωσα». Λέει το συγγενικό πρόσωπο «όχι δεν τελειώσατε, κάνετε λάθος είναι δυνατόν ένας γιατρός να τελειώνει στην επέμβαση; Τη βιοψία δεν τη λάβατε υπόψη. Αν δεν ξέρετε τι λέει η βιοψία πως θα δείτε τι καρκίνο έχει;» Και η απάντηση ήταν «περάστε έξω». Αυτή είναι η αλαζονική στάση, σε έναν άνθρωπο που έρχεται και σου λέει ότι εγώ χάνω τη ζωή, ότι θα μπορούσα να έχω μεταστάσεις, ότι αν εγώ δεν ενοχλούσα εσάς, που δε θα έπρεπε γιατί είστε οι γιατροί μου που έπρεπε εσείς να με πάρετε και να μου πείτε τι έχω. Αντί λοιπόν να μου πεις ένα συγνώμη, γυρνάς και λες περάστε έξω. Αυτοί είναι και φυσικά σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια» συμπλήρωσε η κ. Άρτεμις Διαλυνά.
Τέλος ο δικηγόρος κ. Νάσος Διαλυνάς αποκάλυψε ότι από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε η περίπτωση του αστυνομικού και τα όσα πέρασε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στο δικηγορικό τους γραφείο δέχονται τηλέφωνα πολιτών που έχουν υποστεί τα ίδια από γιατρούς του εν λόγω νοσοκομείου.
«Το πρόβλημα είναι ότι μετά την αποκάλυψη των όσων συμβαίνουν από τον αστυνομικό χτυπάει συνεχώς το τηλέφωνο στο γραφείο μας από ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποστεί το ίδιο πράγμα. Το ίδιο πράγμα λέγοντας είναι η αδιαφορία που δείχνουν οι γιατροί, οι συγκεκριμένοι γιατροί, ως προς την εξέλιξη, τη θεραπεία και τη ζωή κάποιων ανθρώπων. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήρθε σε εμάς και η πρώτη κουβέντα ήταν «παιδιά νιώθω ενοχές». Δηλαδή άνθρωποι δεν έρχονται μόνο να υπερασπιστούν το δίκιο τους κι αυτό που έχουν βιώσει αλλά και να υπερασπίσουν τους υπόλοιπους. Σπάει λοιπόν ένα απόστημα το οποίο θα πρέπει να τελειώσει εδώ κι αυτό θα γίνει με έναν σωστό έλεγχο για την απονομή της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο κ. Νάσος Διαλυνάς.