E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Nεκρός από πυρά στο κέντρο του Μανχάταν o CEO της ασφαλιστικής εταιρείας, UnitedHealthcare

Πρόκειται για τον 50χρονο Μπράιαν Τόμσον

Δημοσίευση 4/12/2024 | 18:02

Nεκρός από πυρά στο κέντρο του Μανχάταν o CEO της ασφαλιστικής εταιρείας, UnitedHealthcare

Ο Μπράιαν Τόμσον, ο 50χρονος διευθύνων σύμβουλος της UnitedHealth, πυρoβολήθηκε θανάσιμα στο στήθος το πρωί της Τετάρτης έξω από το ξενοδοχείο Hilton στο κέντρο του Μανχάταν, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους της αστυνομίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφάλισης υγείας στις ΗΠΑ, που απασχολεί 440.000 εργαζομένους, με ετήσιο κύκλο εργασιών 371 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ένας άνδρας πυρoβoλήθηκε μπροστά από το Hilton γύρω στις 6:40 π.μ. ώρα Ελλάδας και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του θύματος, αναφέρει το Reuters.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον δράστη

Ο ύποπτος, ο οποίος φορούσε σακίδιο πλάτης, περιγράφεται ως άντρας ύψους 1,80 μ. και λεπτός. Τελευταία φορά που εθεάθη φορούσε μπουφάν μπεζ χρώματος με μαύρα γάντια και μαύρη μάσκα.

Μετά τους πυροβολισμούς διέφυγε βόρεια στην 6η Λεωφόρο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγές των New York Times ανέφεραν ότι ο Thompson είχε φτάσει στο ξενοδοχείο νωρίς για να προετοιμαστεί για την παρουσίασή του.

Ο έvoπλος φαίνεται να γνώριζε από ποια πόρτα επρόκειτο να βγει ο 50χρονος και τον πυρoβόλησε από απόσταση μερικών μέτρων.

Ο ύποπτος, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί, έφυγε τρέχοντας από το σημείο και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ποδήλατο για να διαφύγει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

Ποιος ήταν ο Brian Thompson

Ο Thompson έγινε διευθύνων σύμβουλος της UnitedHealthcare τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UnitedHealthcare.

Ζούσε σε ένα σπίτι πέντε υπνοδωματίων που αγόρασε στην πολιτεία North Star το 2018 έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με το Zillow.

Η UnitedHealth Group είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ασφάλισης υγείας και παροχής υπηρεσιών υγείας με έδρα τη Μινεσότα.

Πριν, ήταν διευθύνων σύμβουλος των κυβερνητικών προγραμμάτων της UnitedHealthcare, συμπεριλαμβανομένων των Medicare & Retirement και Community & State.

Είχε εργαστεί στη UnitedHealth Group από το 2004 σε πολλές ηγετικές θέσεις.

Ο Thompson ήταν επίσης CPA (Ορκωτός λογιστής) στην PricewaterhouseCoopers LLP και αριστούχος της τάξης του στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Η UnitedHealthcare κατατάσσεται στην πέμπτη θέση του Fortune 500 και απασχολεί περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός ασφαλιστής υγείας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC, παρέχοντας ασφάλιση υγείας σε περισσότερους από 49 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο τομέας της Optum παρέχει επίσης περίθαλψη, διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διαχείρισης φαρμακευτικών παροχών της χώρας και προσφέρει τεχνολογικές υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειροτερεύει η υγεία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε ‑ Μάριτ: Χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση πνεύμονα

Κόσμος 14.03.2026
H ανάγκη για μεταμόσχευση πνεύμονα είναι πλέον επιτακτική

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Tech + Science 14.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν

Κόσμος 14.03.2026
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ

Κόσμος 14.03.2026
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail