E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιαπωνία:Τέλος η πυρηνική ενέργεια ‑ Η νέα πηγή που ανακάλυψαν οι επιστήμονες και αλλάζει την Ιστορία

Εν μέσω ανησυχιών για την επανεκκίνηση των πυρηνικών αντιδραστήρων λόγω των πολλών καταστροφών, η Ιαπωνία είναι μεταξύ των χωρών που επιδιώκουν να επεκτείνουν την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας

Δημοσίευση 4/12/2024 | 09:30

Ιαπωνία:Τέλος η πυρηνική ενέργεια ‑ Η νέα πηγή που ανακάλυψαν οι επιστήμονες και αλλάζει την Ιστορία

Το μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορούσε να είναι εδώ, καθώς η Ιαπωνία βλέπει μια επαναστατική πηγή που θα μπορούσε προφανώς να αντικαταστήσει την πυρηνική.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ελπίζει να παράγει 20 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το έτος 2040. Αυτό θα ισοδυναμεί με 20 πυρηνικούς αντιδραστήρες και έχει αποκαλυφθεί στο αναθεωρημένο ενεργειακό σχέδιο της χώρας.

Καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στην πυρηνική ενέργεια και την καύση ορυκτών καυσίμων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνεχίζουν να διερευνώνται.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας σχεδιάζει να αναπτύξει την τεχνολογία που περιλαμβάνει εύκαμπτες ηλιακές κυψέλες περοβσκίτη που έχουν οριστεί για να βοηθήσουν στην επέκταση των ελπίδων της χώρας να πετύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Το τρέχον ενεργειακό πρόγραμμα ζητά από την Ιαπωνία να αυξήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεταξύ 36 και 38% των συνολικών πηγών ενέργειας. Το 2023 ήταν στο 22,9%, με αυτά τα φωτοβολταϊκά συστήματα να σχεδιάζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Επί του παρόντος, οι ηλιακοί συλλέκτες είναι κατασκευασμένοι από εύθραυστο πυρίτιο που προστατεύεται από γυαλί. Ζυγίζουν περίπου 10 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο και είναι απίστευτα βαριά. Αυτά τα εύκαμπτα ηλιακά κύτταρα περοβσκίτη καλύπτουν την κρυσταλλική δομή με ένα στρώμα παραγωγής ενέργειας. Καθώς είναι λεπτές και εύκαμπτες, έχουν περίπου το ένα δέκατο του βάρους των παραδοσιακών ηλιακών συλλεκτών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας, οι ηλιακοί συλλέκτες προκαλούν προβλήματα στο 40% των δήμων όπου έχει χρησιμοποιηθεί ανανεώσιμη ενέργεια. Με τις εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας να χτίζονται σε επικλινή γη, υπήρξαν πολλές αναφορές για ζημιές από κατολισθήσεις. Παράλληλα, άλλοι διαμαρτύρονται για το εκτυφλωτικό φως από τα ανακλαστικά πάνελ.

Ο Οργανισμός Φυσικών Πόρων και Ενέργειας αναφέρει ότι τα βουνά της Ιαπωνίας έχουν εγκαταστήσει τους περισσότερους συλλέκτες ηλιακής ενέργειας από οποιαδήποτε μεγάλη βιομηχανική χώρα, ξεπερνώντας τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο που έρχεται τρίτο. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην όγδοη θέση.

Καθώς η κλιματική αλλαγή επιδεινώνεται, ο ενεργειακός τομέας ευθύνεται για πάνω από το 80% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Εν μέσω ανησυχιών για την επανεκκίνηση των πυρηνικών αντιδραστήρων λόγω των πολλών καταστροφών, η Ιαπωνία είναι μεταξύ των χωρών που επιδιώκουν να επεκτείνουν την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Καθώς οι ηλιακοί συλλέκτες οροφής μπορούν να επηρεαστούν από το χιόνι, η συμπερίληψή τους στους τοίχους ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο ηλιακής παραγωγής.

Εάν οι φωτοβολταϊκές κυψέλες γίνουν πιο προσιτές, υπάρχουν ελπίδες ότι ο αγωνιζόμενος γεωργικός τομέας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις κυψέλες σε θερμοκήπια, ενώ οι κυλιόμενοι ηλιακοί συλλέκτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως γεννήτρια ισχύος έκτακτης ανάγκης μετά από καταστροφές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Ιαπωνία συνεχίζει να ανοίγει το δρόμο για την καινοτομία της ηλιακής ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

Ελλάδα Χτες
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Γιόζεφ Μένγκελε: Ανοίγουν μετά από δεκαετίες μυστικά αρχεία για τον ναζί σαδιστή γιατρό του Αουσβιτς

Κόσμος Χτες
Ο αποκαλούμενος «Αγγελος του Θανάτου» του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης μπορεί να βρέθηκε κρυφά στην Ελβετία μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο - Δεν συνελήφθη ποτέ και η ζωή του μετά τον πόλεμο καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου