E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Μπέπε Γκρίλο δηλώνει το «τέλος» του Κινήματος Πέντε Αστέρων με μια νεκροφόρα

Ο Γκρίλο δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον σημερινό επικεφαλής του κινήματος, τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, αποκαλώντας τον «Μάγο του Οζ»

Δημοσίευση 3/12/2024 | 21:02

Ο Μπέπε Γκρίλο δηλώνει το «τέλος» του Κινήματος Πέντε Αστέρων με μια νεκροφόρα

Ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και γνωστός Ιταλός ηθοποιός, Μπέπε Γκρίλο, επέλεξε έναν ασυνήθιστο τρόπο για να σχολιάσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κινήματός του. Σε μια θεαματική παρέμβαση, νοίκιασε νεκροφόρα και, καθήμενος στη θέση του οδηγού, ανακοίνωσε το «τέλος» του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

«Το κίνημα αυτό έχει πεθάνει. Βρείτε ένα νέο σύμβολο, προχωρήστε όπως θέλετε. Από το 25% των ψήφων, δεν έχουν μείνει ούτε οι μισές», δήλωσε με δηκτικό ύφος ο Γκρίλο.

Ο Γκρίλο δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον σημερινό επικεφαλής του κινήματος, τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, αποκαλώντας τον «Μάγο του Οζ». «Με κατηγόρησε ότι φέρομαι σαν να είμαι ανώτερος, 'υπερυψωμένος'. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ανισόπεδη διάβαση, είναι φυσικό να βλέπεις τους άλλους υπερυψωμένους», είπε χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση του Γκρίλο έρχεται σε μια στιγμή έντονης αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Σε πρόσφατη καταστατική συνέλευση, η πλειοψηφία των μελών ψήφισε υπέρ της κατάργησης του ρόλου του Γκρίλο ως «εγγυητή» της τήρησης των κανόνων του κινήματος, γεγονός που οδήγησε στη ρήξη.

Παράλληλα, τα μέλη ενέκριναν τη δυνατότητα σύναψης συμμαχιών με δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, μια απόφαση που φαίνεται να εντείνει τις διαφωνίες.

Ο Γκρίλο, όμως, ισχυρίζεται ότι παραμένει ο νόμιμος κάτοχος του συμβόλου του κινήματος και ζήτησε την επανάληψη της ψηφοφορίας. Η νέα διαδικτυακή ψηφοφορία για το μέλλον του κινήματος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει το βάθος της κρίσης που διαπερνά το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο άλλοτε κυριαρχούσε στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, αλλά πλέον φαίνεται να δοκιμάζεται από εσωτερικές διαιρέσεις και πτώση της λαϊκής υποστήριξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΦΚΑ ‑ Κεραμεικός: Ανδρας πυροβόλησε με καραμπίνα και τράπηκε σε φυγή

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία

Χειρουργήθηκε ο Κώστας Σλούκας ‑ Πότε επιστρέφει

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η επέμβαση έγινε λίγο πριν από τις 8 το πρωί και ήταν πετυχημένη

Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση στάθμευσης

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Στην κατοχή του 55χρονου που συνελήφθη βρέθηκε ένας σουγιάς και μια σιδερογροθιά

Τουρκία: Ηλικιωμένος εισέβαλε σε κυβερνητικό κτίριο με μπαλτά και επιτέθηκε σε υπάλληλο, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της επίθεσης

Τρόμος για μητέρα και παιδί στη Ρόδο: Ο εν διαστάσει σύζυγος προσπάθησε να ρίξει το αυτοκίνητό τους στον γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Όλα συνέβησαν καθώς ο 45χρονος βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού - Λίγη ώρα αργότερα έπεσε με το δικό του ΙΧ σε χαράδρα βάθους περίπου 60 μέτρων

Επιβάτιδα της Delta Air Lines γέννησε μέσα στο αεροπλάνο πριν την προσγείωση στο Πόρτλαντ

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Tο βρέφος, κοριτσάκι βάρους 2,5 κιλών, γεννήθηκε περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν – Αμεση κινητοποίηση πληρώματος και επιβατών

Γιατί ο «Ανθρωπος με τη Σαλάτα» έμεινε ανέμελος κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στο γκαλά Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Glantz εξήγησε γιατί δεν αντέδρασε όπως οι υπόλοιποι, παρότι άκουσε τους πυροβολισμούς εκτός της αίθουσας.

Βίντεο ντοκουμέντο: Νεκρή επιστήμονας της NASA πριν χάσει τη ζωή της ‑ «Μου έριξαν κάτι στο ποτό...»

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τουλάχιστον 13 περιπτώσεις επιστημόνων που φέρονται να έχουν εξαφανιστεί ή να έχουν πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετάζονται, με τον Λευκό Οίκο

Bόρεια Κορέα: Αυξήθηκαν οι εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με νέα έκθεση. Η Πιονγιάνγκ εκτέλεσε συνολικά 358 άτομα από το 2011 έως το 2024, σύμφωνα με έκθεση ΜΚΟ.

Νεκρή 74χρονη σε Πολιτιστικό Κέντρο στο Αργος Ορεστικό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Βρέθηκε ώρες μετά σε τουαλέτα του κτιρίου όπου είχε εγκλωβιστεί – Ερωτήματα για τον έλεγχο πριν το κλείδωμα

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 81 τραυματίες, αγωνία για τους εγκλωβισμένους

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Δύο επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι στις παραμορφωμένες λαμαρίνες βαγονιού μετά τη σύγκρουση συρμών σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Τζακάρτα - Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα