E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Μπέπε Γκρίλο δηλώνει το «τέλος» του Κινήματος Πέντε Αστέρων με μια νεκροφόρα

Ο Γκρίλο δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον σημερινό επικεφαλής του κινήματος, τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, αποκαλώντας τον «Μάγο του Οζ»

Δημοσίευση 3/12/2024 | 21:02

Ο Μπέπε Γκρίλο δηλώνει το «τέλος» του Κινήματος Πέντε Αστέρων με μια νεκροφόρα

Ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και γνωστός Ιταλός ηθοποιός, Μπέπε Γκρίλο, επέλεξε έναν ασυνήθιστο τρόπο για να σχολιάσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κινήματός του. Σε μια θεαματική παρέμβαση, νοίκιασε νεκροφόρα και, καθήμενος στη θέση του οδηγού, ανακοίνωσε το «τέλος» του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

«Το κίνημα αυτό έχει πεθάνει. Βρείτε ένα νέο σύμβολο, προχωρήστε όπως θέλετε. Από το 25% των ψήφων, δεν έχουν μείνει ούτε οι μισές», δήλωσε με δηκτικό ύφος ο Γκρίλο.

Ο Γκρίλο δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον σημερινό επικεφαλής του κινήματος, τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, αποκαλώντας τον «Μάγο του Οζ». «Με κατηγόρησε ότι φέρομαι σαν να είμαι ανώτερος, 'υπερυψωμένος'. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ανισόπεδη διάβαση, είναι φυσικό να βλέπεις τους άλλους υπερυψωμένους», είπε χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση του Γκρίλο έρχεται σε μια στιγμή έντονης αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Σε πρόσφατη καταστατική συνέλευση, η πλειοψηφία των μελών ψήφισε υπέρ της κατάργησης του ρόλου του Γκρίλο ως «εγγυητή» της τήρησης των κανόνων του κινήματος, γεγονός που οδήγησε στη ρήξη.

Παράλληλα, τα μέλη ενέκριναν τη δυνατότητα σύναψης συμμαχιών με δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, μια απόφαση που φαίνεται να εντείνει τις διαφωνίες.

Ο Γκρίλο, όμως, ισχυρίζεται ότι παραμένει ο νόμιμος κάτοχος του συμβόλου του κινήματος και ζήτησε την επανάληψη της ψηφοφορίας. Η νέα διαδικτυακή ψηφοφορία για το μέλλον του κινήματος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει το βάθος της κρίσης που διαπερνά το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο άλλοτε κυριαρχούσε στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, αλλά πλέον φαίνεται να δοκιμάζεται από εσωτερικές διαιρέσεις και πτώση της λαϊκής υποστήριξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη

Το πλοίο «Αικατερίνη» παλεύει με τα κύματα στο λιμάνι της Φολεγάνδρου λόγω κακοκαιρίας

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Hχθεσινή κακοκαιρία έφερε ισχυρούς ανέμους

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές, αλλά παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Οικονομία 04.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα πλοία που έχουν παγιδευτεί στα Στενά του Ορμούζ

Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione, Γιάννης Κολοτούρας, σε ηλικία 48 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μόδας

Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη: Οδηγοί πήγαιναν αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε από τις ρυθμίσεις για τον ετήσιο ποδηλατικό γύρο «TD Five Boro Bike Tour»

Συναγερμός στο Κρεμλίνο για ενδεχόμενη δολοφονία και πραξικόπημα σε βάρος του Πούτιν

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας και ο ρόλος του Σοϊγκού

Βίντεο: Η στιγμή που αεροσκάφος της United χτυπά φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο οδηγός του φορτηγού διακομίστηκε σε νοσοκομείο

Φονικό ξέσπασμα του «ιού των τρωκτικών» σε κρουαζιερόπλοιο

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Τρεις νεκροί και ένας σε κρίσιμη κατάσταση

Παγωτά: Ακριβότερα φέτος ‑ Πόσο θα πληρώνουμε σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Νέο κύμα αυξήσεων αναμένεται να επηρεάσει την αγορά παγωτού τους επόμενους μήνες, με τις τιμές να ανεβαίνουν αισθητά ενόψει καλοκαιριού.