E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Μπέπε Γκρίλο δηλώνει το «τέλος» του Κινήματος Πέντε Αστέρων με μια νεκροφόρα

Ο Γκρίλο δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον σημερινό επικεφαλής του κινήματος, τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, αποκαλώντας τον «Μάγο του Οζ»

Δημοσίευση 3/12/2024 | 21:02

Ο Μπέπε Γκρίλο δηλώνει το «τέλος» του Κινήματος Πέντε Αστέρων με μια νεκροφόρα

Ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και γνωστός Ιταλός ηθοποιός, Μπέπε Γκρίλο, επέλεξε έναν ασυνήθιστο τρόπο για να σχολιάσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κινήματός του. Σε μια θεαματική παρέμβαση, νοίκιασε νεκροφόρα και, καθήμενος στη θέση του οδηγού, ανακοίνωσε το «τέλος» του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

«Το κίνημα αυτό έχει πεθάνει. Βρείτε ένα νέο σύμβολο, προχωρήστε όπως θέλετε. Από το 25% των ψήφων, δεν έχουν μείνει ούτε οι μισές», δήλωσε με δηκτικό ύφος ο Γκρίλο.

Ο Γκρίλο δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον σημερινό επικεφαλής του κινήματος, τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, αποκαλώντας τον «Μάγο του Οζ». «Με κατηγόρησε ότι φέρομαι σαν να είμαι ανώτερος, 'υπερυψωμένος'. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ανισόπεδη διάβαση, είναι φυσικό να βλέπεις τους άλλους υπερυψωμένους», είπε χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση του Γκρίλο έρχεται σε μια στιγμή έντονης αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Σε πρόσφατη καταστατική συνέλευση, η πλειοψηφία των μελών ψήφισε υπέρ της κατάργησης του ρόλου του Γκρίλο ως «εγγυητή» της τήρησης των κανόνων του κινήματος, γεγονός που οδήγησε στη ρήξη.

Παράλληλα, τα μέλη ενέκριναν τη δυνατότητα σύναψης συμμαχιών με δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, μια απόφαση που φαίνεται να εντείνει τις διαφωνίες.

Ο Γκρίλο, όμως, ισχυρίζεται ότι παραμένει ο νόμιμος κάτοχος του συμβόλου του κινήματος και ζήτησε την επανάληψη της ψηφοφορίας. Η νέα διαδικτυακή ψηφοφορία για το μέλλον του κινήματος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει το βάθος της κρίσης που διαπερνά το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο άλλοτε κυριαρχούσε στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, αλλά πλέον φαίνεται να δοκιμάζεται από εσωτερικές διαιρέσεις και πτώση της λαϊκής υποστήριξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.