E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ChatGPT: Ανατρέχουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να λύνουν προβλήματα στις σχέσεις τους

Ανησυχούν οι ειδικοί στον τομέα της ψυχικής υγείας για το κόστος που μπορεί να έχει στις ανθρώπινες σχέσεις

Δημοσίευση 3/12/2024 | 20:21

ChatGPT: Ανατρέχουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να λύνουν προβλήματα στις σχέσεις τους

Το ChatGPT έχει γίνει μεταμορφωθεί σε ένα νέο και ολοένα πιο δημοφιλές πεδίο αναζήτησης, χωρίς να περιορίζεται μόνο στην άντληση πληροφοριών και την εκμάθηση.

Ημέρα με την ημέρα, όλο και περισσότεροι χρήστες, καταφεύγουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να λάβουν συμβουλές, αναφορικά με τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και κυρίως, τη βελτίωση των ρομαντικών σχέσεων.

Το AI εργαλείο, ChatGPT έχει αναλάβει πλέον και ρόλο «συμβούλου» σε προσωπικά ζητήματα και διαφωνίες ανάμεσα σε ζευγάρια, όπως επιβεβαιώνουν και δημοσιότητες σαν την τραγουδίστρια Λίλι Άλεν. Πρόσφατα, η Άλεν παραδέχτηκε ότι το χρησιμοποιεί το Chat GPT, όταν καβγαδίζει με τον σύζυγό της.

Όσο όμως το ChatGPT αποκτά τη μορφή του εργαλείου για συναισθηματική υποστήριξη και ανάπτυξη, ενισχύει τις ανησυχίες των επιστημόνων της ψυχικής υγείας. Όταν οι χρήστες αντλούν πληροφορίες από την τεχνολογία για καθοδήγηση θεραπευτικού χαρακτήρα, ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι για την ψυχική του ισορροπία. Επαγγελματίες, όπως η θεραπεύτρια Σούζι Μάστερσον, προειδοποιούν, σύμφωνα με τον Guardian, πως η υπερβολική εξάρτηση από το ChatGPT μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα, όπως η απομόνωση. Πιο συγκεκριμένα, η απουσία της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης μπορεί να θέσει την προσωπική ανάπτυξη σε παύση.

Παρά τη χρησιμότητα του chatbot, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την υποκατάσταση ανθρώπινων σχέσεων και την προώθηση των κοινωνικών αποστάσεων, ειδικά σε περιόδους προσωπικής απομόνωσης. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες ρήξεις και να δημιουργήσει προβλήματα στην επαγγελματική ζωή. Η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία όπως και μπορεί να επηρεάσει τη συνεργασία και την επικοινωνία σε οργανισμούς, όπως επισημαίνει η Έλλα Χάφερμαλζ από το Πανεπιστήμιο Vrije.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Δεδομένου ότι σε ορισμένους Δήμους οι αποφάσεις αναστολής μπορεί να λαμβάνονται οποιαδήποτε ώρα, η τηλεκπαίδευση ενεργοποιείται άμεσα

Απίστευτο συμβάν στη Σύρο: Αντρας με μαχαίρι κυνηγούσε να σφάξει νοσηλεύτρια

Ελλάδα Χτες
Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη βία σε βάρος υγειονομικών

Ο πόλεμος στο Ιράν «κόβει» το ήλιο: Παγκόσμιος πανικός για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και τα νοσοκομεία

Κόσμος Χτες
Ο πόλεμος με το Ιράν χτυπά το Κατάρ, στραγγαλίζει την παγκόσμια αγορά ηλίου και απειλεί chip τεχνητής νοημοσύνης, MRI και διαστημικές αποστολές, ανοίγοντας μια νέα γεωπολιτική κρίση υψηλής τεχνολογίας

Σάντσεθ: «Βήμα προς το απαρτχάιντ» η θανατική ποινή μόνο για Παλαιστίνιους από το Ισραήλ

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει σε πολλές περιπτώσεις τη στάση της Ισπανίας αντισημιτική

Αμπελόκηποι: Βρήκαν κότες και κατσίκες στον 16ο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα Χτες
Τα πουλερικά έχουν ήδη μεταφερθεί στον Εθνικό Κήπο

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο άλλοτε σπουδαίος τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή

Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πέσει από μέσα – Έχουμε ξεπεράσει τα μισά του δρόμου»

Κόσμος Χτες
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκρινε πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι τ

Πρωτοφανής καταγγελία στο Δήμο Αθηναίων: Ταράτσα στους Αμπελόκηπους είχε...κότες και κατσίκες

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει ο δήμος Αθηναίων για την καταγγελία που έλαβε σχετικά με την παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους.

Σοκ στην Ιταλία: Ανοιξαν τον τάφο δολοφονημένου μοντέλου ‑ Αδιανόητο αυτό που ακολούθησε

Κόσμος Χτες
Αγνωστοι παραβίασαν τον τάφο της Πάμελα Τζενίνι

Η υπόθεση Επστάιν γίνεται σειρά με τη Λόρα Ντερν σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Κόσμος Χτες
Στη μικρή οθόνη η έρευνα της Τζούλι Κ. Μπράουν