E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπορεί η Ρωσία να βυθίσει στο σκοτάδι την Ευρώπη;

Τι θα γίνει σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης από τους Ρώσους

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 4/12/2024 | 00:29

Μπορεί η Ρωσία να βυθίσει στο σκοτάδι την Ευρώπη;
pexels

Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα θέματα, για τις οδηγίες που έχουν εκδόσει πολλές χώρες στην Ευρώπη υπό το φόβο επίθεσης από την Ρωσία.

Οι Σουηδοί και οι Φινλανδοί έχουν μοιράζει φυλλάδια με οδηγίες για προετοιμασία των πολιτών σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά ή μέσω κάποιας κυβερνοεπίθεσης.

Γερμανοί και Βρετανοί έχουν αναρτήσει που μπορούν να βρούνε καταφύγια οι πολίτες σε περίπτωση επίθεσης.

Σε ένα βήμα παρακάτω προχώρησαν χθες στη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να δημιουργήσουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης σε δεδομένα τους, γιατί έχουν πληροφορίες για μπαράζ επιθέσων στο νησί από Ρώσους χάκερ.

Πλήθος επιχειρήσεων βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς προσπαθούν με χρονική πίεση να ενισχύσουν τις άμυνες των εταιρειών τους απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η επίθεση στη παραγωγή ενέργειας. Οι ειδικοί κρίνουν ότι οι χάκερ της Ρωσίας μπορούν να βυθίσουν στο σκοτάδι πολλές ευρωπαικές πόλεις για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να δημιουργηθεί χάος.

Ο Richard Horne, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας, δήλωσε την Τρίτη ότι «η σοβαρότητα του κινδύνου που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο» από χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα «υποτιμάται ευρέως».

Ο Horne θα κάνει την προειδοποίηση αυτή καθώς το NCSC αποκαλύπτει σημαντική αύξηση των σοβαρών περιστατικών στον κυβερνοχώρο τους τελευταίους 12 μήνες.

Τελευταία έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα για το αν πρέπει να θεωρηθεί μια κυβερνοεπίθεση απέναντι σε χώρα του ΝΑΤΟ ικανή να ενεργοποιήσει το άρθρο 5 και να απαντήσουν οι σύμμαχοι με στρατιωτική επίθεση.

Πληθαίνουν οι φωνές που δηλώνουν πως ακόμα και μια δολιοφθορά σε χώρα της Συμμαχίας πρέπει να είναι αρκετή για να απαντήσει το ΝΑΤΟ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γυναίκα που συνελήφθη από την αστυνομία επειδή ήταν όμορφη

Ιστορικά 02.02.2026
Κατάφερε να σταματήσει τον χρόνο

Είναι αυτό το νέο Labubu; Η θλιμμένη κούκλα που έχει ήδη ξεπουλήσει

Stories 02.02.2026
Ένα λάθος στη ραφή τοποθέτησε το στόμα του παιχνιδιού ανάποδα

Πόσες ημέρες ζωής έχει ακόμα η Κούβα;

Stories 02.02.2026
Στο χείλος μιας ιστορικής κατάρρευσης η χώρα λόγω πετρελαίου

Τι είναι το «κύμα πατάτας» στο Βερολίνο που προκάλεσε αναταραχές

Stories 02.02.2026
Γιατί δημιουργήθηκε αναστατωση στην κοινωνία

Ινδία: Η χώρα χωρίς νερό, που πουλάει το πιο ακριβό νερό

Stories 02.02.2026
Ανάγκη για τους πολλούς, πολυτέλεια για τους λίγους

Πως ξεκίνησε το χειροκρότημα και που καθιερώθηκε;

Ιστορικά 02.02.2026
Γιατί επιβίωσε μέχρι σήμερα;

Πώς δύο φοιτητές έστησαν μια αυτοκρατορία φωτογραφίας και πούλησαν χιλιάδες παλιές κάμερες

Πρόσωπα Χτες
Το δίδυμο που πούλησε 46.000 κάμερες και άλλαξε το παιχνίδι

Αυτή η καθηγήτρια άλλαξε την τιμωρία με πεζοπορίες ‑ και οι μαθητές τη λάτρεψαν

Stories Χτες
Πώς μια καθηγήτρια στο Μέιν «έστειλε» την πειθαρχία στο βουνό

H εξαντλημένη γενιά: Μήπως ανήκεις σε αυτούς;

Νέα Εποχή Χτες
Αν γεννήθηκες στα 80s, πολύ πιθανόν