E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Βρέχει» λεφτά τον Δεκέμβριο: Πότε καταβάλλονται συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων, επιταγή ακρίβειας

Με ανυπομονησία περιμένουν τις πληρωμές του Δεκεμβρίου εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Δημοσίευση 3/12/2024 | 10:07

«Βρέχει» λεφτά τον Δεκέμβριο: Πότε καταβάλλονται συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων, επιταγή ακρίβειας
Φωτογραφία από Pixabay

Ο Δεκέμβριος φέρνει «ζεστό» χρήμα στους λογαριασμούς εργαζομένων και συνταξιούχων, οι οποίοι εκτός από τις προγραμματισμένες πληρωμές (συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων), αναμένεται να λάβουν χρήματα και από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που έχει προαναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με βάση τους προγραμματισμούς ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ:

Την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, στα Ταμεία των μη μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΕΤΑ).
Την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, τα οποία θα αντιστοιχούν σε μιάμιση δόση, σε όσους λαμβάνουν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, στέγασης και παιδιού.
Οι πληρωμές των συντάξεων θα είναι αυξημένες κατά 2,4%. Τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

Της εθνικής σύνταξης από 426,17 ευρώ θα ανέλθει σε 436,3 ευρώ.
Του ανώτατου πλαφόν για κύριες συντάξεις θα διαμορφωθεί στα 5.236,77 ευρώ.

Ακόμη 1.500.000 δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας την 20ή Δεκεμβρίου. Πρόκειται για:

767.000 δικαιούχους του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, που θα λάβουν επιπλέον μία δόση επιδόματος παιδιού.
– Οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει 140 ευρώ.

– Με δύο παιδιά και εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ θα λάβει 168 ευρώ.

Οι 220.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ και οι δικαιούχοι του εξωιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

Οι 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

Οι 205.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Ποιοι θα είναι οι οφελούμενοι από το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων
Το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων θα δοθεί και εφέτος στους δικαιούχους και αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 100 έως 200 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που ορίζει τον έκτακτο φόρο στα διυλιστήρια, με το βοήθημα να χαρίζει οικονομική «ανάσα» σε περίπου 2 εκατ. συνταξιούχους και ευάλωτους. Πρόκειται για ποσό που θα «αγγίξει» 243 εκατ. ευρώ.

Από την έκτακτη φορολόγηση στα διυλιστήρια θα ενισχυθούν συνολικά τα Χριστούγεννα 1.870.000 πολίτες.

Συγκεκριμένα:
Περίπου 1,2 εκατ. δικαιούχοι - μεταξύ των οποίων δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων. Θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Σχεδόν 670.000 συνταξιούχοι με εισόδημα από συντάξεις έως 1.600 ευρώ, που δεν θα λάβουν αύξηση και θα λάβουν επίδομα προσωπικής διαφοράς έως 200 ευρώ.
Όσοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.
Όσων το άθροισμα των κύριων συντάξεων είναι μεγαλύτερο από 700 ευρώ και έως 1.100 ευρώ θα λάβουν 150 ευρώ.
Για άθροισμα κύριων συντάξεων πάνω από τα 1.100 ευρώ και έως τα 1.600 ευρώ, το επίδομα ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους – Μέχρι πότε θα πρέπει να έχει καταβληθεί

Το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων.

Ολόκληρο το δώρο θα λάβουν όσοι εργάζονται από την 1η Μαΐου έως και την 31η Δεκεμβρίου, ενώ, για λιγότερες ημέρες εργασίας το δώρο διαμορφώνεται αναλογικά.

Δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οιονδήποτε εργοδότη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν