E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος

Αμεσα αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημιώσεων και εκτέλεσης των αναγκαίων έργων

Δημοσίευση 2/12/2024 | 14:03

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος

Δεκτό έγινε το αίτημα του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη, και το νησί κηρύχθηκε σήμερα το πρωί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημιώσεων και εκτέλεσης των αναγκαίων έργων, μετά την κακοκαιρία «Bora».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το νησί της Ρόδου βίωσε το μεγαλύτερο πλημμυρικό φαινόμενο στην ιστορία της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, οι κάτοικοι της Ρόδου, το Σάββατο πέρασαν μια πολύ δύσκολη νύχτα.

«Η Ρόδος, δοκιμάστηκε σκληρά. Χρειάστηκε να γίνουν δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, σε ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες που οδήγησαν ακόμα και στην ανάγκη επιχειρήσεων διάσωσης των ανδρών που επιχειρούσαν. Το νησί ενισχύθηκε με δυνάμεις που έφτασαν από την Αθήνα με ειδική πτήση και από τα ξημερώματα έχει σταλεί μήνυμα 112 που απαγορεύει κάθε μετακίνηση. Προσοχή, η απαγόρευση μετακίνησης είναι σε ισχύ με διάρκεια 24 ώρες. Η καταγραφή ζημιών δε θα ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί το φαινόμενο, για το οποίο η Μετερεωλογική Υπηρεσία δίνει επανάληψη σήμερα Κυριακή. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη συναγερμό και η επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, συνεχής. Στο οδικό δίκτυο υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές καθώς και σε οικίες και επιχειρήσεις. Έως και τώρα, καμία αναφορά για αγνοούμενο δεν υπάρχει και την περιοχή που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, την Ιαλυσό, εποπτεύει η ΕΜΑΚ. Επαναλαμβάνουμε, ισχύει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων», είχε πει o περιφερειάρχης το Σάββατο.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σημαντικές ζημιές  έχει υποστεί και ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου του νησιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική 25.11.2025
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Κόσμος 25.11.2025
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της

Ελλάδα 25.11.2025
Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Ελλάδα 25.11.2025
Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Ελλάδα 25.11.2025
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ανδρας 56 ετών υποδύθηκε τη νεκρή μητέρα του για να εισπράττει τη σύνταξή της

Κόσμος 25.11.2025
Τον πρόδωσε ο χοντρός λαιμός του και η βαθιά φωνή του

Βορίζια: Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές 23 μέρες μετά το μακελειό

Ελλάδα 25.11.2025
Καμπανάκι κινδύνου για τη διαιώνιση της βαριάς ατμόσφαιρας και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των μαθητών