E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτά τα τρία τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται, σύμφωνα με διατροφολόγο – «Είναι επικίνδυνα»

Το βίντεο που κάνει επιτυχία στο TikTok

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2024 | 15:29

Αυτά τα τρία τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται, σύμφωνα με διατροφολόγο – «Είναι επικίνδυνα»

Τρία τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται λόγω των κινδύνων που ενέχουν για την υγεία αποκαλύπτει ειδικός.

Το σπανάκι, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Harini Bala, περιέχει νιτρικά άλατα, τα επίπεδα των οποίων αυξάνονται με το μαγείρεμα, όπως έχουν δείξει μελέτες. Σε υψηλή θερμότητα – όπως όταν ξαναζεσταίνονται τα φύλλα – τα νιτρικά μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, μια ένωση που συνδέεται με τον καρκίνο.


«Σας παρακαλώ, μην ξαναζεσταίνετε το σπανάκι σας, απλά φάτε το αμέσως μόλις το μαγειρέψετε», προτρέπει η Bala σε ένα βίντεο στο TikTok, υποστηρίζοντας ότι οι ενώσεις στο ξαναζεσταμένο λαχανικό είναι «τοξικές».

Δεύτερο στη σειρά της είναι το τσάι. Όταν ξαναζεσταίνεται, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του τσαγιού διασπώνται, ενώ το επίπεδο των τανινών, που συμβάλλει στην πικρή γεύση, αυξάνεται. Η Bala λέει επίσης ότι τυχόν «αδρανή βακτήρια» στο τσάι θα γίνουν «ενεργά» με το ξαναζέσταμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

@dietitianharinibala #wellness #nutritiontips #nutritionist #dietitian ♬ original sound - Harini Bala

Η διαιτολόγος προειδοποίησε επίσης και για το ρύζι. Σε αυτή την περίπτωση, το τρόφιμο μπορεί να ξαναζεσταθεί, αρκεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο μέσα στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμά του, λέει.

Το να περιμένετε περισσότερο από δύο ώρες για να το αποθηκεύσετε, προειδοποίησε, αυξάνει τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού επικίνδυνων βακτηρίων στο φαγητό.

«Αν μαγειρεύετε το ρύζι σας το πρωί και το αποθηκεύετε στο ψυγείο το βράδυ για να το φάτε την επόμενη μέρα, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να σχηματιστεί Bacillus cereus», προειδοποίησε.

Ο Bacillus cereus είναι ένας τύπος βακτηρίου που συνήθως αναπτύσσεται στα αμυλούχα τρόφιμα και οδηγεί σε τροφική δηλητηρίαση, που συχνά αναφέρεται ως «σύνδρομο τηγανητού ρυζιού», μια σοβαρή ασθένεια που σε σπάνιες περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε θάνατο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές τις τσάντες θα κρατάμε φέτος την άνοιξη

Style 22.01.2025
Η άνοιξη του 2025 είναι γεμάτη εκπλήξεις, φέρνοντας πίσω στοιχεία από το παρελθόν με μια μοντέρνα ανατροπή

Η πανάρχαια ελληνική συνταγή που μειώνει τα τριγλυκερίδια και προστατεύει από ασθένειες

Food 22.01.2025
Το παραδοσιακό γλύκισμα με σουσάμι και μέλι που ενισχύει την υγεία και την ενέργεια σας

Εγκεφαλικό: Πώς θα «διαβάσεις» τον κίνδυνο στα μάτια σου

Body+Mind 22.01.2025
Ο αμφιβληστροειδής αποκαλύπτει τα μυστικά της αγγειακής σου υγείας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Sleepmaxxing: Όσα πρέπει να ξέρεις για το wellness trend που υπόσχεται ονειρεμένο ύπνο

Body+Mind 22.01.2025
Mouth-taping, μαγνήσιο και άλλα tips για τέλειο ύπνο

10 body lotions για να μυρίζεις υπέροχα μετά το μπάνιο

Body+Mind Χτες
Συνδυάζουν τη μυρωδιά ενός πολυτελούς αρώματος με την απόλυτη ενυδάτωση!

Το oldschool πανωφόρι της Emma Roberts που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο

Style Χτες
Η νέα μας εμμονή χάρη στο πιο στιλάτο σύνολο της ηθοποιού!

Το μπαχαρικό που κάνει θαύματα στο ανοσοποιητικό

Body+Mind Προχτές
Το φυσικό «όπλο» για ισχυρό ανοσοποιητικό και καθημερινή ευεξία

3 συμβουλές για να διατηρήσεις το σχήμα των νυχιών σου ανάμεσα στα μανικιούρ

Style Προχτές
Με αυτές τις απλές κινήσεις, το μανικιούρ σας θα παραμείνει άψογο για περισσότερο χρόνο