E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και δεύτερος νεκρός στη Λήμνο: Ηλικιωμένος γλίστρησε στην αυλή του και πέθανε, κτηνοτρόφος πνίγηκε σε χείμαρρο

Πώς εξελίσσεται το σκηνικό κακοκαιρίας στη Λήμνο

Δημοσίευση 30/11/2024 | 18:52

Και δεύτερος νεκρός στη Λήμνο: Ηλικιωμένος γλίστρησε στην αυλή του και πέθανε, κτηνοτρόφος πνίγηκε σε χείμαρρο

Ακόμη μία τραγωδία σημειώθηκε στη Λήμνο με δεύτερο άνδρα να εντοπίζεται νεκρός, στην περιοχή του Κοντιά. Πρόκειται ειδικότερα για ηλικιωμένο που έχασε τη ζωή του όταν γλίστρησε στην αυλή του, προσπαθώντας να καθαρίσει από τις λάσπες της βροχής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα νεκρός βρέθηκε κτηνοτρόφος που αγνοείτο στην περιοχή του Κοντιά στη Λήμνο.

Το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί ντελαπαρισμένο να έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά λόγω του κύματος κακοκαιρίας Bora που έπληξε το νησί.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος άνδρας, στην προσπάθειά του να ξεκολλήσει το αυτοκίνητό του από τις λάσπες και το συνέδεσει με το τρακτέρ του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στα 200 μέτρα απο το σημείο ήταν η στάνη του. Όταν κόλλησε το αυτοκίνητό του στη λάσπη, μετέβη στη στάνη, πήρε το τρακτέρ και τότε προκλήθηκε η τραγωδία.

Νωρίτερα, το πρωί, λίγο μετά τις 10:00, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κάτοικους του νησιού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το σκηνικό της κακοκαιρίας στη Λήμνο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες δέχεται από το πρωί του Σαββάτου η Λήμνος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μύρινας, Ευάγγελο Χασάπη το μισό τμήμα του νησιού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται σε πολλές περιοχές του νησιού, καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει μετακινήσεις υλικών και κατολισθήσεις.

Στην περιοχή Ψύλλοι, πέτρες και χώματα έχουν μεταφερθεί στο οδόστρωμα, δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση για τα οχήματα.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο κέντρο, όπου πέτρες έχουν κατέβει από το γήπεδο, αναγκάζοντας τα οχήματα να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να περάσουν.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στο δρόμο Άγιος Δημήτρης - Αγκαριώνες, ιδιαίτερα στο ύψος της μάνδρας Βελβέ, όπου η έντονη βροχόπτωση έχει μετατρέψει τον δρόμο σε ποτάμι, καθιστώντας την πρόσβαση στα αυτοκίνητα αδύνατη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 έγραφε: «Προειδοποιητικό μήνυμα λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες) στην περιοχή της Λήμνου. Αποφύγετε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δεκάδεις κλήσεις για απάντληση υδάτων έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ υπάρχουν πληροφορίες από τοπικά μέσα ότι σπίτια στην περιοχή του Κοντιά έχουν αποκλειστεί από τα νερά.

Ο Δήμος Λήμνου εξέδωσε ανακοίνωση για την προστασία των πολιτών, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα των παραλιακών περιοχών: «Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, ο Δήμος Λήμνου απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση τη μετακίνησή τους μέσω των παραλιακών οδών του Ρωμέικου Γιαλού και του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα».

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, καθιστώντας απαραίτητη την προσοχή όλων για την αποφυγή ατυχημάτων και περαιτέρω ζημιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει τις πύλες του

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει για εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης, με τον Τζον Λέτζεντ να σηματοδοτεί συμβολικά το τέλος μιας ιστορικής εποχής.

Σκάνδαλο στη Balenciaga: Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην απόλυση κορυφαίου στελέχους

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Καλούσε εργαζόμενες να ζυγίζονται μπροστά του και τους έδειχνε δονητές

Παιδί 2,5 ετών έπεσε σε πισίνα στη Μύκονο

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Διακομίστηκε για νοσηλεία

Αδιανόητο – Πονούσε το κεφάλι του, οι γιατροί νόμιζαν πως είναι όγκος, αλλά ήταν προνύμφες του χοιρινού

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο 60χρονος υποβλήθηκε σε θεραπεία με τα αντιπαρασιτικά φάρμακα αλβενδαζόλη

«Και η Πίζα γέρνει, αλλά δεν έπεσε» είχε πει μηχανικός για την πολυκατοικία στα Πετράλωνα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
«Ξεσκονίζουν» τα γειτονικά κτίρια μετά την κατάρρευση - Φόβοι για νέα προβλήματα στατικότητας - Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι πέντε προσαγωγές για το συμβάν

Ηράκλειο: 18χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε σεκιουριτά για βιασμό

Ελλάδα 01.07.2026
Ο 50χρονος συνελήφθη, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, 5 τραυματίες, μία γυναίκα διασωληνωμένη

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια έγιναν οι κατοικίες των Ζήση Ιωακείμοβιτς, Σάββα Αναστασιάδη και Αφροδίτης Νέστορα - Διασωληνώθηκε η μητέρα της Νέστορα

Το ηχητικό του τρόμου: «Της έκοψε τα χέρια» ‑ Νεκρή 31χρονη από επίθεση αλιγάτορα

Κόσμος 01.07.2026
Οι Αρχές εντόπισαν στη συνέχεια τον αλιγάτορα μήκους περίπου 3,6 μέτρων, τον θανάτωσαν, τον αποκεφάλισαν και κράτησαν το κεφάλι του ως αποδεικτικό στοιχείο

Γαλλία ‑ Σουηδία 3‑0: Διπλός Μπαπέ και δύο ασίστ Ολίσε για την πρόκριση στους «16»

Αθλητικά Νέα 01.07.2026
Χωρίς εκπλήξεις στο Νιου Τζέρσι - οι Τρικολόρ πέρασαν άνετα στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου τους περιμένει η Παραγουάη

Ντομάτες, αγγούρια, ροδάκινα: Πόσο κοστίζουν σήμερα σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ

Οικονομία 01.07.2026
Ανακαλύψτε πώς οι αυξήσεις τιμών σε φρούτα επηρεάζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Μάθετε περισσότερα και προσαρμοστείτε σήμερα!