E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και δεύτερος νεκρός στη Λήμνο: Ηλικιωμένος γλίστρησε στην αυλή του και πέθανε, κτηνοτρόφος πνίγηκε σε χείμαρρο

Πώς εξελίσσεται το σκηνικό κακοκαιρίας στη Λήμνο

Δημοσίευση 30/11/2024 | 18:52

Και δεύτερος νεκρός στη Λήμνο: Ηλικιωμένος γλίστρησε στην αυλή του και πέθανε, κτηνοτρόφος πνίγηκε σε χείμαρρο

Ακόμη μία τραγωδία σημειώθηκε στη Λήμνο με δεύτερο άνδρα να εντοπίζεται νεκρός, στην περιοχή του Κοντιά. Πρόκειται ειδικότερα για ηλικιωμένο που έχασε τη ζωή του όταν γλίστρησε στην αυλή του, προσπαθώντας να καθαρίσει από τις λάσπες της βροχής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα νεκρός βρέθηκε κτηνοτρόφος που αγνοείτο στην περιοχή του Κοντιά στη Λήμνο.

Το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί ντελαπαρισμένο να έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά λόγω του κύματος κακοκαιρίας Bora που έπληξε το νησί.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος άνδρας, στην προσπάθειά του να ξεκολλήσει το αυτοκίνητό του από τις λάσπες και το συνέδεσει με το τρακτέρ του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στα 200 μέτρα απο το σημείο ήταν η στάνη του. Όταν κόλλησε το αυτοκίνητό του στη λάσπη, μετέβη στη στάνη, πήρε το τρακτέρ και τότε προκλήθηκε η τραγωδία.

Νωρίτερα, το πρωί, λίγο μετά τις 10:00, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κάτοικους του νησιού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το σκηνικό της κακοκαιρίας στη Λήμνο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες δέχεται από το πρωί του Σαββάτου η Λήμνος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μύρινας, Ευάγγελο Χασάπη το μισό τμήμα του νησιού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται σε πολλές περιοχές του νησιού, καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει μετακινήσεις υλικών και κατολισθήσεις.

Στην περιοχή Ψύλλοι, πέτρες και χώματα έχουν μεταφερθεί στο οδόστρωμα, δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση για τα οχήματα.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο κέντρο, όπου πέτρες έχουν κατέβει από το γήπεδο, αναγκάζοντας τα οχήματα να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να περάσουν.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στο δρόμο Άγιος Δημήτρης - Αγκαριώνες, ιδιαίτερα στο ύψος της μάνδρας Βελβέ, όπου η έντονη βροχόπτωση έχει μετατρέψει τον δρόμο σε ποτάμι, καθιστώντας την πρόσβαση στα αυτοκίνητα αδύνατη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 έγραφε: «Προειδοποιητικό μήνυμα λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες) στην περιοχή της Λήμνου. Αποφύγετε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δεκάδεις κλήσεις για απάντληση υδάτων έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ υπάρχουν πληροφορίες από τοπικά μέσα ότι σπίτια στην περιοχή του Κοντιά έχουν αποκλειστεί από τα νερά.

Ο Δήμος Λήμνου εξέδωσε ανακοίνωση για την προστασία των πολιτών, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα των παραλιακών περιοχών: «Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, ο Δήμος Λήμνου απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση τη μετακίνησή τους μέσω των παραλιακών οδών του Ρωμέικου Γιαλού και του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα».

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, καθιστώντας απαραίτητη την προσοχή όλων για την αποφυγή ατυχημάτων και περαιτέρω ζημιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κηφισός: Καραμπόλα με επτά αμάξια στο ύψος της Λυκόβρυσης

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Εγκλωβισμένοι στην κίνηση οι οδηγοί

Αμετανόητος ο Ισραηλινός υπουργός παρά τη διεθνή κατακραυγή: «Δεν θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Με νέα ανάρτηση το Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ απάντησε στον Ισραηλινός ΥΠΕΞ ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του σε βίντεο κατά ακτιβιστών

Τραμπ για Ιράν: Ο Νετανιάχου θα «κάνει ό,τι θέλω εγώ»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για το ενδεχόμενο επανέναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

Βρετανία: Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες για «ρατσισμό» σε 18χρονο που πέθαινε

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Η οικογένεια του δολοφόνου έστησε ολόκληρη πλεκτάνη ώστε να κατηγορήσει τον νεαρό για ρατσισμό

Οσμή αερίου στην Αττική: Γιατί οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν την πηγή προέλευσης

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Μυστήριος παραμένει ο λόγος για την έντονη οσμή αερίου που χθες (19/05) τάραξε τα νότια προάστια της Αττικής

Εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα αιολικά: Απαγόρευση και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200μ.

Ελλάδα 20.05.2026
Τι ορίζει το νέο χωροταξικό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε στην Αττική Οδό: Χτύπησε σε καθρέφτη παρκαρισμένου περιπολικού και «καρφώθηκε» σε φορτηγό

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 500 μέτρα μετά τα διόδια της Ανθούσας

«Ο βασιλιάς Κάρολος πέθανε»: Σοκ στη Βρετανία μετά από λάθος ανακοίνωση ραδιοφωνικού σταθμού

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Το πρόγραμμα διακόπηκε ξαφνικά και ακούστηκε το «God Save the King»

«Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο

Πώς έγινε το έγκλημα στο Δαφνί: «Όσοι νοσηλευτές και να ήταν, δεν μπορούσε να ανατραπεί»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Στον νεκρό διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση

Πέθανε ο τραγουδιστής των Boston, Τόμι Ντε Κάρλο, σε ηλικία 60 ετών

Κόσμος 20.05.2026
Eίχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Σεπτέμβριο του 2025 και έδωσε μάχη με την ασθένεια μέχρι το τέλος