E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και δεύτερος νεκρός στη Λήμνο: Ηλικιωμένος γλίστρησε στην αυλή του και πέθανε, κτηνοτρόφος πνίγηκε σε χείμαρρο

Πώς εξελίσσεται το σκηνικό κακοκαιρίας στη Λήμνο

Δημοσίευση 30/11/2024 | 18:52

Και δεύτερος νεκρός στη Λήμνο: Ηλικιωμένος γλίστρησε στην αυλή του και πέθανε, κτηνοτρόφος πνίγηκε σε χείμαρρο

Ακόμη μία τραγωδία σημειώθηκε στη Λήμνο με δεύτερο άνδρα να εντοπίζεται νεκρός, στην περιοχή του Κοντιά. Πρόκειται ειδικότερα για ηλικιωμένο που έχασε τη ζωή του όταν γλίστρησε στην αυλή του, προσπαθώντας να καθαρίσει από τις λάσπες της βροχής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα νεκρός βρέθηκε κτηνοτρόφος που αγνοείτο στην περιοχή του Κοντιά στη Λήμνο.

Το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί ντελαπαρισμένο να έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά λόγω του κύματος κακοκαιρίας Bora που έπληξε το νησί.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος άνδρας, στην προσπάθειά του να ξεκολλήσει το αυτοκίνητό του από τις λάσπες και το συνέδεσει με το τρακτέρ του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στα 200 μέτρα απο το σημείο ήταν η στάνη του. Όταν κόλλησε το αυτοκίνητό του στη λάσπη, μετέβη στη στάνη, πήρε το τρακτέρ και τότε προκλήθηκε η τραγωδία.

Νωρίτερα, το πρωί, λίγο μετά τις 10:00, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κάτοικους του νησιού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το σκηνικό της κακοκαιρίας στη Λήμνο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες δέχεται από το πρωί του Σαββάτου η Λήμνος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μύρινας, Ευάγγελο Χασάπη το μισό τμήμα του νησιού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται σε πολλές περιοχές του νησιού, καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει μετακινήσεις υλικών και κατολισθήσεις.

Στην περιοχή Ψύλλοι, πέτρες και χώματα έχουν μεταφερθεί στο οδόστρωμα, δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση για τα οχήματα.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο κέντρο, όπου πέτρες έχουν κατέβει από το γήπεδο, αναγκάζοντας τα οχήματα να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να περάσουν.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στο δρόμο Άγιος Δημήτρης - Αγκαριώνες, ιδιαίτερα στο ύψος της μάνδρας Βελβέ, όπου η έντονη βροχόπτωση έχει μετατρέψει τον δρόμο σε ποτάμι, καθιστώντας την πρόσβαση στα αυτοκίνητα αδύνατη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 έγραφε: «Προειδοποιητικό μήνυμα λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες) στην περιοχή της Λήμνου. Αποφύγετε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δεκάδεις κλήσεις για απάντληση υδάτων έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ υπάρχουν πληροφορίες από τοπικά μέσα ότι σπίτια στην περιοχή του Κοντιά έχουν αποκλειστεί από τα νερά.

Ο Δήμος Λήμνου εξέδωσε ανακοίνωση για την προστασία των πολιτών, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα των παραλιακών περιοχών: «Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, ο Δήμος Λήμνου απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση τη μετακίνησή τους μέσω των παραλιακών οδών του Ρωμέικου Γιαλού και του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα».

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, καθιστώντας απαραίτητη την προσοχή όλων για την αποφυγή ατυχημάτων και περαιτέρω ζημιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο

Ελλάδα 05.03.2026
Είναι η τρίτη φορά

Μαζική έξοδος από τη Βηρυττό – Χτυπήθηκε βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ

Κόσμος 05.03.2026
Το Ιράν απειλεί την ΕΕ πως θα πληρώσει το τίμημα αν δεν πάρει θέση υπέρ του Ιράν στην επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ.

Κιρ Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει 4 αεροσκάφη Typhoon στο Κατάρ και ελικόπτερα στην Κύπρο

Κόσμος 05.03.2026
«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του λαού μας»

Πώς το Ισραήλ παρέσυρε τον Αγιατολάχ στον θάνατο με παγίδα ψεύτικου δείπνου Σαμπάτ και τον εξόντωσε με πύραυλο από το διάστημα

Κόσμος 05.03.2026
Λεπτομέρειες για την επιχείρηση ΗΠΑ – Ισραήλ που οδήγησε στη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Ενισχύεται η άμυνα της Κύπρου: Ποιες χώρες στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις μετά την Ελλάδα

Ελλάδα 05.03.2026
Η Ελλάδα ενίσχυσε άμεσα την άμυνα της Κύπρου στέλνοντας τις φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» και μαχητικά αεροσκάφη

Η συγκινητική ανάρτηση του Μεχντί Ταρέμι για τον πόλεμο στο Ιράν

Αθλητικά Νέα 05.03.2026
Η τοποθέτηση του παίκτη του Ολυμπιακού με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τη χώρα του

«Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Απομάκρυναν με τη βία βετεράνο από το Καπιτώλιο

Κόσμος 05.03.2026
Βίντεο από τη στιγμή που διαμαρτύρεται κατά του πολέμου στο Ιράν και τον απομακρύνουν από την αίθουσα

Οι Κούρδοι ετοιμάζονται με τη βοήθεια Μοσάντ και CIA για χερσαία επίθεση στο Ιράν, τι τους έχουν υποσχεθεί

Κόσμος 05.03.2026
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, η ιδέα να αξιοποιηθεί η παρουσία των Κούρδων ξεκίνησε από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου