E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και δεύτερος νεκρός στη Λήμνο: Ηλικιωμένος γλίστρησε στην αυλή του και πέθανε, κτηνοτρόφος πνίγηκε σε χείμαρρο

Πώς εξελίσσεται το σκηνικό κακοκαιρίας στη Λήμνο

Δημοσίευση 30/11/2024 | 18:52

Και δεύτερος νεκρός στη Λήμνο: Ηλικιωμένος γλίστρησε στην αυλή του και πέθανε, κτηνοτρόφος πνίγηκε σε χείμαρρο

Ακόμη μία τραγωδία σημειώθηκε στη Λήμνο με δεύτερο άνδρα να εντοπίζεται νεκρός, στην περιοχή του Κοντιά. Πρόκειται ειδικότερα για ηλικιωμένο που έχασε τη ζωή του όταν γλίστρησε στην αυλή του, προσπαθώντας να καθαρίσει από τις λάσπες της βροχής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα νεκρός βρέθηκε κτηνοτρόφος που αγνοείτο στην περιοχή του Κοντιά στη Λήμνο.

Το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί ντελαπαρισμένο να έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά λόγω του κύματος κακοκαιρίας Bora που έπληξε το νησί.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος άνδρας, στην προσπάθειά του να ξεκολλήσει το αυτοκίνητό του από τις λάσπες και το συνέδεσει με το τρακτέρ του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στα 200 μέτρα απο το σημείο ήταν η στάνη του. Όταν κόλλησε το αυτοκίνητό του στη λάσπη, μετέβη στη στάνη, πήρε το τρακτέρ και τότε προκλήθηκε η τραγωδία.

Νωρίτερα, το πρωί, λίγο μετά τις 10:00, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κάτοικους του νησιού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το σκηνικό της κακοκαιρίας στη Λήμνο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες δέχεται από το πρωί του Σαββάτου η Λήμνος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μύρινας, Ευάγγελο Χασάπη το μισό τμήμα του νησιού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται σε πολλές περιοχές του νησιού, καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει μετακινήσεις υλικών και κατολισθήσεις.

Στην περιοχή Ψύλλοι, πέτρες και χώματα έχουν μεταφερθεί στο οδόστρωμα, δημιουργώντας επικίνδυνη κατάσταση για τα οχήματα.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο κέντρο, όπου πέτρες έχουν κατέβει από το γήπεδο, αναγκάζοντας τα οχήματα να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να περάσουν.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στο δρόμο Άγιος Δημήτρης - Αγκαριώνες, ιδιαίτερα στο ύψος της μάνδρας Βελβέ, όπου η έντονη βροχόπτωση έχει μετατρέψει τον δρόμο σε ποτάμι, καθιστώντας την πρόσβαση στα αυτοκίνητα αδύνατη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 έγραφε: «Προειδοποιητικό μήνυμα λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες) στην περιοχή της Λήμνου. Αποφύγετε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δεκάδεις κλήσεις για απάντληση υδάτων έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ υπάρχουν πληροφορίες από τοπικά μέσα ότι σπίτια στην περιοχή του Κοντιά έχουν αποκλειστεί από τα νερά.

Ο Δήμος Λήμνου εξέδωσε ανακοίνωση για την προστασία των πολιτών, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα των παραλιακών περιοχών: «Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, ο Δήμος Λήμνου απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση τη μετακίνησή τους μέσω των παραλιακών οδών του Ρωμέικου Γιαλού και του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα».

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, καθιστώντας απαραίτητη την προσοχή όλων για την αποφυγή ατυχημάτων και περαιτέρω ζημιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η Ζαν Μένα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ και υπέστη καρδιακή ανακοπή

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
«Η αξία μιας ζωής δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από τη χρησιμότητα»

ΠΑΟΚ ‑ Μπέβερεν 4‑1: Τεσσάρα ο Δικέφαλος στο ανεπίσημο ντεμπούτο Λίσι, με κέφια ο Ζαφείρης

Αθλητικά Νέα 01.07.2026
Εξαιρετική η πρώτη εντύπωση του νέου ΠΑΟΚ - ο Ντέλιας καθόρισε το πρώτο ημίχρονο

Μαρία Καρυστιανού: Η απάντησή της για το δημοσίευμα περί αγοράς ακινήτου μέσω fund– «Ούτε καν το θυμάμαι»

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «εκβιασμούς», τους οποίους, όπως είπε, δεν αποδέχεται.

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η ηθοποιός υπέστη κάκωση στο αριστερό ισχίο ύστερα από πέσιμο

Τι κρύβουν οι κόκκινοι φάκελοι του Πούτιν για το Καλίνινγκραντ ‑ ποιο είναι το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Ο Πούτιν συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, με παρόντες τους επικεφαλής FSB, Αμυνας και Εσωτερικών.

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Κανόνια νερού έξω από το Κολοσσαίο για τους τουρίστες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις ‑ Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Σε 28 καταδικασθέντες επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές από 500 έως 8.000 ευρώ, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση των ποινών

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Ιταλία: Υπό έρευνα ο Αλεσάντρο Μπαστόνι για υπόθεση εκπόρνευσης ανήλικης

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Yπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων που συνδέεται με εταιρεία εκδηλώσεων στο Μιλάνο

Αεροπλάνο σε ουρανοξύστη του Πεκίνου: Τι αποκρύπτει η Κίνα για το σοκαριστικό περιστατικό

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή στον ψηλότερο πύργο της κινεζικής πρωτεύουσας, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος ενώ εικόνες και αναρτήσεις εξαφανίζονται από το διαδίκτυο.

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
H οικογένειά του ζήτησε επαναληπτική νεκροψία όταν παρέλαβε τη σορό έναν μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας πως τους επεστράφη χωρίς όργανα