E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χονγκ Κονγκ: Την έφαγε τελικά την μπανάνα ο επιχειρηματίας που είχε αγοράσει για 6 εκατ. δολάρια

Δείτε το βίντεο!

Δημοσίευση 29/11/2024 | 16:18

Χονγκ Κονγκ: Την έφαγε τελικά την μπανάνα ο επιχειρηματίας που είχε αγοράσει για 6 εκατ. δολάρια

Αφού αγόρασε έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων ένα έργο τέχνης, που αποτελούνταν από μια μπανάνα κολλημένη με ταινία σ’ ένα τοίχο, ο αγοραστής τήρησε σήμερα την υπόσχεσή του: έφαγε το φρούτο.

Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Χονγκ Κονγκ, ο Τζάστιν Σαν, σινοαμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Tron, κατάπιε την μπανάνα- έργο τέχνης ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και influencers.

Ο τριαντάρης Σαν εκφώνησε προηγουμένως μια ομιλία χαρακτηρίζοντας το έργο «εμβληματικό» και κάνοντας παραλληλισμούς ανάμεσα στην εννοιολογική τέχνη και τα κρυπτονομίσματα.

«Είναι πολύ καλύτερη από τις άλλες μπανάνες», δήλωσε μετά την πρώτη μπουκιά.

«Είναι αληθινά πολύ καλή», υπογράμμισε.

Το έργο αποτελείται από μια μπανάνα κολλημένη σε ένα τοίχο με ένα χοντρό κομμάτι ασημί ταινίας. Τιτλοφορείται «Comedian» και δημιουργήθηκε από τον εικονοκλάστη και προβοκάτορα ιταλό καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν.

Είχε πουληθεί την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη έναντι 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων (5,9 εκατ. ευρώ) σε πλειστηριασμό που οργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s.

Ο Τζάστιν Σαν δήλωσε πως τα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα μετά την πώληση τού φαινόταν «απίστευτο» το ότι είχε κερδίσει τον πλειστηριασμό. Στα επόμενα δέκα δευτερόλεπτα, είχε αποφασίσει ότι θα έτρωγε την μπανάνα.

«Το να τη φάει κάποιος στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου μπορεί επίσης να αποτελέσει τμήμα της ιστορίας αυτού του έργου τέχνης», εξήγησε σήμερα.

Μια μπανάνα talk of the town

Το έργο υφίσταται σε τρία αντίτυπα. Υποτίθεται ότι θέτει ερωτήματα για την έννοια της τέχνης και την αξία της. Έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις αφότου εκτέθηκε για πρώτη φορά το 2019 στο Μαϊάμι.

Ο ιδιοκτήτης ενός από τα έργα αυτά παίρνει πιστοποιητικό γνησιότητας καθώς και οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να αντικαθιστά το φρούτο, όταν αυτό αρχίζει να σαπίζει.

Ο Τζάστιν Σαν συνέκρινε σήμερα τα έργα εννοιολογικής τέχνης, όπως το «Comedian», με την τέχνη NFT και την αποκεντρωμένη τεχνολογία blockchain.

«Τα περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα και τις ιδέες υφίστανται ως πνευματική ιδιοκτησία και στο Ίντερνετ, σε αντίθεση με κάτι φυσικό», υπογράμμισε.

Ο Τζάστιν Σαν ανακοίνωσε εξάλλου αυτή την εβδομάδα μια επένδυση 30 εκατομμυρίων δολαρίων (28,4 εκατ. ευρώ) στη World Liberty Financial, μια πλατφόρμα τοποθέτησης και δανεισμού σε κρυπτονομίσματα, που υποστηρίζεται από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή εκδήλωση έλαβαν ο καθένας εν είδει ενθυμίου μια κολλητική ταινία και μια μπανάνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αιμίλιος Χειλάκης: Το ρουσφέτι υγείας που ζήτησε απ’ τον Αδωνι Γεωργιάδη

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Για τον Αλέξη Τσίπρα, την Αριστερά αλλά και το ρουσφέτι μίλησαν το βράδυ της Τρίτης (19/5) ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα

Γιώργος Λιάγκας για το τηλεοπτικό του μέλλον: «Ακόμα κι αν σταματήσω που είναι πιθανό, δε θα βγω ποτέ να πω γιατί σταμάτησα»

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Στο τηλεοπτικό του μέλλον αναφέρθηκε ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια του «Πρωινού» του ΑΝΤ1

Ελεονώρα Μελέτη: Το τρυφερό βίντεο για την επέτειο της σχέσης της με τον Θοδωρή Μαροσούλη

Tabloid 20.05.2026
Με ένα τρυφερό βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γιόρτασε η Ελεονώρα Μελέτη την 9η επέτειο της σχέσης της με τον σύζυγό της, Θοδωρή Μαροσούλη

Κάιλι Μινόγκ: Διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο ‑ «Ευτυχώς τα κατάφερα»

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Σε νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, η 57χρονη δήλωσε ότι «τα κατάφερε ξανά» αναφερόμενη στη μάχη που είχε δώσει και το 2005 με τον καρκίνο του μαστού

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Βαρύ πένθος για τον ηθοποιό

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Το σπαρακτικό μήνυμα για τον θάνατο του πατέρα του

«Τελικά το δισκοπότηρο δεν ήταν από χρυσό»: Διαγωνιζόμενος στο Cash or Trash αποχώρησε δηλώνοντας θύμα απάτης

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Ο εκτιμητής εξήγησε στον παίκτη ότι το δισκοπότηρο που παρουσίασε δεν ήταν φτιαγμένο από χρυσό, ασήμι και πολύτιμες πέτρες

Ημίγυμνη στα 60 της η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, δίνει συμβουλές για τις καλύτερες φωτογραφίες με μαγιό

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Ξαπλωμένη ανάμεσα σε κίτρινα λουλούδια, η Χάρλεϊ φόρεσε ένα ίδιου χρώματος μονοκίνι

Lily Collins στη Μύκονο: Η συμπεριφορά ντίβας που έχει κάνει αίσθηση στο νησί

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Η πρωταγωνίστρια του «Emily in Paris» γυρίζει στη Μύκονο αλλά η στάση της απέναντι σε κατοίκους και συνεργάτες έχει γίνει το κεντρικό θέμα συζήτησης

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Πέθανε ο πατέρας του – Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram

E-Daily 3.Left Χτες
«Ακόμα νομίζω ότι είναι κάποια πλάκα σου»

Μαργαρίτα Μυτιληναίου: Γιατί ανακοίνωσε τον θάνατο του Στέφανου Ληναίου 5 μέρες μετά

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Τρίτης, έναν μήνα μετά την απώλεια του πατέρα της Στέφανου Ληναίου