E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία BORA

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Δημοσίευση 29/11/2024 | 12:08

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία BORA

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο αργά ανατολικά θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας. Το σύστημα αυτό λαμβάνει την ονομασία Bora. H κακοκαιρία θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ της Παρασκευής (29-11-2024) με βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τη Δευτέρα (02-12-2024). Παράλληλα θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι και τοπικά έως θυελλώδεις άνεμοι και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά προβλέπονται:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

α. στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (30-11-24) έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24).
Επισημαίνεται πως στην κεντρική Μακεδονία (και κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας) τα φαινόμενα από το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (1-12-24) θα είναι ιδιαίτερα έντονα

β. στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από αργά το βράδυ της Παρασκευής (29-11-24) και κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (30-11-24)

γ. στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο το Σάββατο (30-11-24) από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το βράδυ

δ. στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) έως το πρωί της Δευτέρας (2-12-24)

ε. στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής) και την Εύβοια από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) έως και το πρωί της Κυριακής (1-12-24)

στ. στη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες από το μεσημέρι του Σαββάτου (30-11-24) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

2. Επισημαίνεται πως σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ) από το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) έως και αργά το απόγευμα της Κυριακής (1-12-24).

3. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) έως το απόγευμα της Κυριακής (1-12-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).


Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Καιρός Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα