E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατρός κατά συρροή δολοφόνος «είχε πόθο με το φόνο» ‑ Σκότωσε 8 ασθενείς

Ο 40χρονος είναι ήδη προφυλακισμένος από τον περασμένο Αύγουστο για 4 δολοφονίες, αλλά πλέον συνδέεται με άλλες τέσσερις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2024 | 22:17

Γιατρός κατά συρροή δολοφόνος «είχε πόθο με το φόνο» ‑ Σκότωσε 8 ασθενείς

Με συνολικά 8 θανάτους ασθενών έχουν συνδέσει μέχρι στιγμής Γερμανοί εισαγγελείς έναν 40χρνο γιατρό από το Βερολίνο, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε φωτιά και σε σπίτια των θυμάτων του για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Ο ύποπτος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, εργαζόταν σε ανακουφιστική φροντίδα σε κατ' οίκον νοσηλευτική υπηρεσία.

Προφυλακίστηκε τον Αύγουστο ως ύποπτος για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών ηλικίας 72 έως 94 ετών και οι εισαγγελείς του Βερολίνου τον έχουν συνδέσει τώρα με άλλους τέσσερις θανάτους ανδρών και γυναικών ηλικίας από 61 έως 83 ετών.

Η αστυνομία τον Αύγουστο είπε ότι ο άνδρας ερευνάται για τέσσερις κατηγορίες ανθρωποκτονίας από πρόθεση, μία κατηγορία εμπρησμού και τρεις κατηγορίες απόπειρας εμπρησμού.

Οι εισαγγελείς του Βερολίνου δήλωσαν ότι τώρα αντιμετωπίζουν τις υποτιθέμενες δολοφονίες ως υποθέσεις δολοφονίας.

«Ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν είχε κανένα κίνητρο για τη δολοφονία των ανθρώπων εκτός από την ίδια τη δολοφονία», είπαν, κατηγορώντας τον για «πόθο για φόνο».

Η αστυνομία τον Αύγουστο είπε ότι ο άνδρας ήταν ύποπτος ότι σκότωσε τέσσερις γυναίκες ασθενείς που φρόντιζε τη νοσηλευτική του υπηρεσία στο Βερολίνο μεταξύ 11 Ιουνίου και 24 Ιουλίου.

Σε μια περίπτωση, μια 87χρονη γυναίκα αναζωογονήθηκε μετά την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, αλλά πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Σε ένα άλλο, ο ύποπτος φέρεται να άναψε φωτιά, η οποια κατασβέστηκε.

«Όταν το συνειδητοποίησε, φέρεται να ενημέρωσε έναν συγγενή της γυναίκας και ισχυρίστηκε ότι στεκόταν μπροστά στο διαμέρισμά της και ότι κανείς δεν απαντούσε στο κουδούνι της πόρτας», ανέφερε η αστυνομία.

Στις τέσσερις νέες υποθέσεις, που χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2024, ο ύποπτος κατηγορείται για τη δολοφονία δύο ανδρών και δύο γυναικών στο Βερολίνο.

Σε μια περίπτωση, είναι ύποπτος ότι χορήγησε ένα κοκτέιλ φαρμάκων σε μια 70χρονη στο διαμέρισμά της και στη συνέχεια έβαλε φωτιά.

Η πυροσβεστική, που κλήθηκε από γείτονα, κατάφερε να αποτρέψει την επέκταση της φωτιάς στο υπόλοιπο κτίριο.

Κατηγορείται επίσης ότι χορήγησε θανατηφόρα φάρμακα σε δύο άνδρες, ηλικίας 70 και 83 ετών, και σε μια 61χρονη.

Η υπόθεση θυμίζει αυτή του διαβόητου Γερμανού νοσοκόμου Νιλς Χογκελ , ο οποίος καταδικάστηκε το 2019 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 85 ασθενών που φρόντιζε.

Ο κατηγορούμενος Niels Hoegel, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 100 ασθενών ως νοσοκόμος σε μονάδα εντατικής θεραπείας, κατά τη δίκη του.

Ο Χόγκελ, που πιστεύεται ότι είναι ο πιο παραγωγικός κατά συρροή δολοφόνος της Γερμανίας, δολοφόνησε ασθενείς στο νοσοκομείο με θανατηφόρες ενέσεις μεταξύ 2000 και 2005, προτού τελικά πιαστεί στα πράσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left Χτες
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left Χτες
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής