E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατρός κατά συρροή δολοφόνος «είχε πόθο με το φόνο» ‑ Σκότωσε 8 ασθενείς

Ο 40χρονος είναι ήδη προφυλακισμένος από τον περασμένο Αύγουστο για 4 δολοφονίες, αλλά πλέον συνδέεται με άλλες τέσσερις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2024 | 22:17

Γιατρός κατά συρροή δολοφόνος «είχε πόθο με το φόνο» ‑ Σκότωσε 8 ασθενείς

Με συνολικά 8 θανάτους ασθενών έχουν συνδέσει μέχρι στιγμής Γερμανοί εισαγγελείς έναν 40χρνο γιατρό από το Βερολίνο, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε φωτιά και σε σπίτια των θυμάτων του για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Ο ύποπτος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, εργαζόταν σε ανακουφιστική φροντίδα σε κατ' οίκον νοσηλευτική υπηρεσία.

Προφυλακίστηκε τον Αύγουστο ως ύποπτος για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών ηλικίας 72 έως 94 ετών και οι εισαγγελείς του Βερολίνου τον έχουν συνδέσει τώρα με άλλους τέσσερις θανάτους ανδρών και γυναικών ηλικίας από 61 έως 83 ετών.

Η αστυνομία τον Αύγουστο είπε ότι ο άνδρας ερευνάται για τέσσερις κατηγορίες ανθρωποκτονίας από πρόθεση, μία κατηγορία εμπρησμού και τρεις κατηγορίες απόπειρας εμπρησμού.

Οι εισαγγελείς του Βερολίνου δήλωσαν ότι τώρα αντιμετωπίζουν τις υποτιθέμενες δολοφονίες ως υποθέσεις δολοφονίας.

«Ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν είχε κανένα κίνητρο για τη δολοφονία των ανθρώπων εκτός από την ίδια τη δολοφονία», είπαν, κατηγορώντας τον για «πόθο για φόνο».

Η αστυνομία τον Αύγουστο είπε ότι ο άνδρας ήταν ύποπτος ότι σκότωσε τέσσερις γυναίκες ασθενείς που φρόντιζε τη νοσηλευτική του υπηρεσία στο Βερολίνο μεταξύ 11 Ιουνίου και 24 Ιουλίου.

Σε μια περίπτωση, μια 87χρονη γυναίκα αναζωογονήθηκε μετά την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, αλλά πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Σε ένα άλλο, ο ύποπτος φέρεται να άναψε φωτιά, η οποια κατασβέστηκε.

«Όταν το συνειδητοποίησε, φέρεται να ενημέρωσε έναν συγγενή της γυναίκας και ισχυρίστηκε ότι στεκόταν μπροστά στο διαμέρισμά της και ότι κανείς δεν απαντούσε στο κουδούνι της πόρτας», ανέφερε η αστυνομία.

Στις τέσσερις νέες υποθέσεις, που χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2024, ο ύποπτος κατηγορείται για τη δολοφονία δύο ανδρών και δύο γυναικών στο Βερολίνο.

Σε μια περίπτωση, είναι ύποπτος ότι χορήγησε ένα κοκτέιλ φαρμάκων σε μια 70χρονη στο διαμέρισμά της και στη συνέχεια έβαλε φωτιά.

Η πυροσβεστική, που κλήθηκε από γείτονα, κατάφερε να αποτρέψει την επέκταση της φωτιάς στο υπόλοιπο κτίριο.

Κατηγορείται επίσης ότι χορήγησε θανατηφόρα φάρμακα σε δύο άνδρες, ηλικίας 70 και 83 ετών, και σε μια 61χρονη.

Η υπόθεση θυμίζει αυτή του διαβόητου Γερμανού νοσοκόμου Νιλς Χογκελ , ο οποίος καταδικάστηκε το 2019 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 85 ασθενών που φρόντιζε.

Ο κατηγορούμενος Niels Hoegel, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 100 ασθενών ως νοσοκόμος σε μονάδα εντατικής θεραπείας, κατά τη δίκη του.

Ο Χόγκελ, που πιστεύεται ότι είναι ο πιο παραγωγικός κατά συρροή δολοφόνος της Γερμανίας, δολοφόνησε ασθενείς στο νοσοκομείο με θανατηφόρες ενέσεις μεταξύ 2000 και 2005, προτού τελικά πιαστεί στα πράσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2‑0: Ήταν κακός, έχασε και έπεσε στην 3η θέση

Αθλητικά Νέα 14.12.2025
Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0‑5: Ασταμάτητο το… τρένο του Νίκολιτς

Αθλητικά Νέα 14.12.2025
Επιβλητική εμφάνιση από την Ένωση

Τροχαίο ατύχημα για τον Αρη Μουγκοπέτρο: «Για ακόμη μια φορά είχα άγιο»

Ελλάδα 14.12.2025
Αντιμέτωπος με μια ακόμη δοκιμασία ήρθε σήμερα 14 Δεκεμβρίου ο Αρης Μουγκοπέτρος

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό

Ελλάδα 14.12.2025
Ξεψύχησε στο ίδιο νοσοκομείο

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Ελλάδα 14.12.2025
Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα 14.12.2025
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος 14.12.2025
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος 14.12.2025
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.