E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατρός κατά συρροή δολοφόνος «είχε πόθο με το φόνο» ‑ Σκότωσε 8 ασθενείς

Ο 40χρονος είναι ήδη προφυλακισμένος από τον περασμένο Αύγουστο για 4 δολοφονίες, αλλά πλέον συνδέεται με άλλες τέσσερις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2024 | 22:17

Γιατρός κατά συρροή δολοφόνος «είχε πόθο με το φόνο» ‑ Σκότωσε 8 ασθενείς

Με συνολικά 8 θανάτους ασθενών έχουν συνδέσει μέχρι στιγμής Γερμανοί εισαγγελείς έναν 40χρνο γιατρό από το Βερολίνο, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε φωτιά και σε σπίτια των θυμάτων του για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Ο ύποπτος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, εργαζόταν σε ανακουφιστική φροντίδα σε κατ' οίκον νοσηλευτική υπηρεσία.

Προφυλακίστηκε τον Αύγουστο ως ύποπτος για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών ηλικίας 72 έως 94 ετών και οι εισαγγελείς του Βερολίνου τον έχουν συνδέσει τώρα με άλλους τέσσερις θανάτους ανδρών και γυναικών ηλικίας από 61 έως 83 ετών.

Η αστυνομία τον Αύγουστο είπε ότι ο άνδρας ερευνάται για τέσσερις κατηγορίες ανθρωποκτονίας από πρόθεση, μία κατηγορία εμπρησμού και τρεις κατηγορίες απόπειρας εμπρησμού.

Οι εισαγγελείς του Βερολίνου δήλωσαν ότι τώρα αντιμετωπίζουν τις υποτιθέμενες δολοφονίες ως υποθέσεις δολοφονίας.

«Ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν είχε κανένα κίνητρο για τη δολοφονία των ανθρώπων εκτός από την ίδια τη δολοφονία», είπαν, κατηγορώντας τον για «πόθο για φόνο».

Η αστυνομία τον Αύγουστο είπε ότι ο άνδρας ήταν ύποπτος ότι σκότωσε τέσσερις γυναίκες ασθενείς που φρόντιζε τη νοσηλευτική του υπηρεσία στο Βερολίνο μεταξύ 11 Ιουνίου και 24 Ιουλίου.

Σε μια περίπτωση, μια 87χρονη γυναίκα αναζωογονήθηκε μετά την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, αλλά πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Σε ένα άλλο, ο ύποπτος φέρεται να άναψε φωτιά, η οποια κατασβέστηκε.

«Όταν το συνειδητοποίησε, φέρεται να ενημέρωσε έναν συγγενή της γυναίκας και ισχυρίστηκε ότι στεκόταν μπροστά στο διαμέρισμά της και ότι κανείς δεν απαντούσε στο κουδούνι της πόρτας», ανέφερε η αστυνομία.

Στις τέσσερις νέες υποθέσεις, που χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2024, ο ύποπτος κατηγορείται για τη δολοφονία δύο ανδρών και δύο γυναικών στο Βερολίνο.

Σε μια περίπτωση, είναι ύποπτος ότι χορήγησε ένα κοκτέιλ φαρμάκων σε μια 70χρονη στο διαμέρισμά της και στη συνέχεια έβαλε φωτιά.

Η πυροσβεστική, που κλήθηκε από γείτονα, κατάφερε να αποτρέψει την επέκταση της φωτιάς στο υπόλοιπο κτίριο.

Κατηγορείται επίσης ότι χορήγησε θανατηφόρα φάρμακα σε δύο άνδρες, ηλικίας 70 και 83 ετών, και σε μια 61χρονη.

Η υπόθεση θυμίζει αυτή του διαβόητου Γερμανού νοσοκόμου Νιλς Χογκελ , ο οποίος καταδικάστηκε το 2019 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 85 ασθενών που φρόντιζε.

Ο κατηγορούμενος Niels Hoegel, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 100 ασθενών ως νοσοκόμος σε μονάδα εντατικής θεραπείας, κατά τη δίκη του.

Ο Χόγκελ, που πιστεύεται ότι είναι ο πιο παραγωγικός κατά συρροή δολοφόνος της Γερμανίας, δολοφόνησε ασθενείς στο νοσοκομείο με θανατηφόρες ενέσεις μεταξύ 2000 και 2005, προτού τελικά πιαστεί στα πράσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο

Η απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τον Μέσι εκτός εθνικής Αργεντινής

Αθλητικά Νέα Χτες
Η απόφαση συνδέεται άμεσα με το νομικό πλαίσιο της λεγόμενης «patria potestad», που ισχύει στην Αργεντινή έως τα 18 έτη

Ανήλικος έβαλε φωτιά στον κολλητό του, ενώ οι φίλοι του γελούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Κόσμος Χτες
Το θύμα έκρυψε αρχικά την αλήθεια από τους γονείς του, αλλά το βίντεο αποκάλυψε την αλήθεια

Κορωπί: Αστυνομικός έσωσε ηλικιωμένους φτιάχνοντας σκοινί από σεντόνια ‑ «Δεν σε αφήνω»

Ελλάδα Χτες
Η περιγραφή του άνδρα που γλύτωσε από τα ορμητικά νερά

Καλαμάτα: Οργή με διαφημιστικό σποτ για το καρναβάλι ‑ «Κατάπτυστο για το γυναικείο φύλο»

Ελλάδα Χτες
«Δεν υπάρχει λόγος να το κατεβάσουμε» απαντά ο πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής Καλαμάτας

Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής ποpνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Ο Κακούσης παραιτείται από τη δημοσιογραφία για όσο εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου και δηλώνει αθώος

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος με ανάρτησή του γνωστοποιεί ότι δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του και πως όλες οι συναλλαγές που είχε με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είχαν νόμιμη αιτία

Τσικνοπέμπτη: Πότε δεν θα γίνεται ντελίβερι ‑ Απεργούν διανομείς

Ελλάδα Χτες
24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι διανομείς στην efood για την Τσικνοπέμπτη - Ποιοι θα συμμετάσχουν