E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.

Δέκα τα κόμματα που περνούν το όριο του 3%

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2024 | 22:15

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.

Ευχάριστες και δυσάρεστες ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ περιέχει η δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που τον παρουσιάζει μεν στην 4η θέση και μονοψήφιο, πάνω όμως από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, 3 στους 4 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά. Η έρευνα τοποθετεί στην εκτίμηση ψήφου 10 κόμματα πάνω από το όριο του 3%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 24%, το ΠΑΣΟΚ 14%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, η Ελληνική Λύση 6,5%, η Φωνή Λογικής 4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νίκη 3%, το ΜέΡΑ25 2,5%, η Νέα Αριστερά 2% και οι Σπαρτιάτες 1,5%.


Στην εκτίμηση ψήφου τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 29,5%
  • ΠΑΣΟΚ 17%
  • ΚΚΕ 9%
  • ΣΥΡΙΖΑ 8%
  • Ελληνική Λύση 8%
  • Φωνή Λογικής 5%
  • Κίνημα Δημοκρατίας 5%
  • Πλεύση Ελευθερίας 4%
  • Νίκη 3,5%
  • Νέα Αριστερά 2,5%
  • Σπαρτιάτες 2%


Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση και τις μετακινήσεις, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πιο συμπαγής από τους υπόλοιπους, με συσπείρωση στο 80%. Χάνει, κυρίως, προς την «γκρίζα ζώνη» με 8% και, δευτερευόντως, προς το ΠΑΣΟΚ με 4%.


Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 40% της συσπείρωσης, χάνοντας το 20% της δύναμής του προς το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη, 14% προς την «γκρίζα ζώνη», προς το ΠΑΣΟΚ 9%, προς το ΚΚΕ 4%, προς τη Νέα Αριστερά 4% και προς τη Νέα Δημοκρατία 3%.


Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συσπείρωση 74%, χάνοντας 7% προς την «γκρίζα ζώνη», προς τη Νέα Δημοκρατία 6%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ 3%, προς το ΚΚΕ 3% και προς το Κίνημα Δημοκρατίας 3%.


Σε ερώτημα σχετικά με το πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία, στο σύνολο των ερωτηθέντων το 42% απαντά σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 35% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.


Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί το ποσοστό του «σίγουρα και μάλλον θετικά» εκτοξεύεται στο 76%.

Σε ό,τι αφορά στην απώλεια του τίτλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 50% δηλώνει πως τον αφήνει αδιάφορο, το 25% πως η εξέλιξη τον ικανοποιεί και το 17% πως τον στενοχωρεί.

Όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι σε ποσοστό 59% δηλώνουν πως τους στενοχωρεί, 22% πως τους αφήνει αδιάφορους και 12% πως… τους ικανοποιεί!

Για τις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως «οι ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει», το 26% πως «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να επανακάμψει» και το 11% πως «θα έχει και άλλες ευκαιρίες».

Σε ερώτημα για τη συμφωνία ή διαφωνία με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να φτιάξει νέο κόμμα, το 38% απαντά «συμφωνώ» και το 35% «διαφωνώ». Στην αντίστοιχη ερώτηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 62% λέει «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» και το 27% «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ».

Σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε το κόμμα Κασσελάκη, το 11% επί του συνόλου των ψηφοφόρων δηλώνει «πολύ και αρκετά πιθανό», «μέτρια» δηλώνει το 7%, «λίγο και ελάχιστα έως καθόλου» απαντά το 75%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Λιποθύμησα κατευθείαν, εκείνος έβαλε πρώτη και έφυγε» λέει ο 18χρονος για το τροχαίο στην Αρτέμιδα ‑ Υποχρεωτική πορεία δεξιά αγνόησε ο οδηγός του ΙΧ

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός αναβάτης της μηχανής τραυματίστηκε ελαφρά, παρά τη σφοδρή σύγκρουση - Οι Αρχές ψάχνουν τον ασυνείδητο οδηγό που εγκατέλειψε το σημείο

Ο Μάγιαρ εκθρονίζει τον Όρμπαν μετά από 16 χρόνια στις ουγγρικές εκλογές

Κόσμος Χτες
Με 135 έδρες το κόμμα του Μάγιαρ έναντι 57 του Όρμπαν στο 199μελές κοινοβούλιο - Ο Όρμπαν συνεχάρη τηλεφωνικά τον αντίπαλό του, ο οποίος αναφέρει καταγγελίες για εκλογική νοθεία

YouTube Premium: Ανακοινώθηκαν νέες ανατιμήσεις στις συνδρομές

Tech + Science Χτες
Η Google επιβεβαίωσε τις ανατιμήσεις για το YouTube Premium που ισχύουν άμεσα στις ΗΠΑ για νέους συνδρομητές, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο του 2026.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science Χτες
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Ελλάδα Χτες
Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Τραμπ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, όποιος Ιρανός επιτεθεί θα καταστραφεί στην κόλαση

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν έδωσε την εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα Χτες
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα Χτες
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα Χτες
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.