E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.

Δέκα τα κόμματα που περνούν το όριο του 3%

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2024 | 22:15

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.

Ευχάριστες και δυσάρεστες ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ περιέχει η δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που τον παρουσιάζει μεν στην 4η θέση και μονοψήφιο, πάνω όμως από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, 3 στους 4 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά. Η έρευνα τοποθετεί στην εκτίμηση ψήφου 10 κόμματα πάνω από το όριο του 3%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 24%, το ΠΑΣΟΚ 14%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, η Ελληνική Λύση 6,5%, η Φωνή Λογικής 4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νίκη 3%, το ΜέΡΑ25 2,5%, η Νέα Αριστερά 2% και οι Σπαρτιάτες 1,5%.


Στην εκτίμηση ψήφου τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 29,5%
  • ΠΑΣΟΚ 17%
  • ΚΚΕ 9%
  • ΣΥΡΙΖΑ 8%
  • Ελληνική Λύση 8%
  • Φωνή Λογικής 5%
  • Κίνημα Δημοκρατίας 5%
  • Πλεύση Ελευθερίας 4%
  • Νίκη 3,5%
  • Νέα Αριστερά 2,5%
  • Σπαρτιάτες 2%


Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση και τις μετακινήσεις, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πιο συμπαγής από τους υπόλοιπους, με συσπείρωση στο 80%. Χάνει, κυρίως, προς την «γκρίζα ζώνη» με 8% και, δευτερευόντως, προς το ΠΑΣΟΚ με 4%.


Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 40% της συσπείρωσης, χάνοντας το 20% της δύναμής του προς το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη, 14% προς την «γκρίζα ζώνη», προς το ΠΑΣΟΚ 9%, προς το ΚΚΕ 4%, προς τη Νέα Αριστερά 4% και προς τη Νέα Δημοκρατία 3%.


Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συσπείρωση 74%, χάνοντας 7% προς την «γκρίζα ζώνη», προς τη Νέα Δημοκρατία 6%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ 3%, προς το ΚΚΕ 3% και προς το Κίνημα Δημοκρατίας 3%.


Σε ερώτημα σχετικά με το πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία, στο σύνολο των ερωτηθέντων το 42% απαντά σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 35% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.


Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί το ποσοστό του «σίγουρα και μάλλον θετικά» εκτοξεύεται στο 76%.

Σε ό,τι αφορά στην απώλεια του τίτλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 50% δηλώνει πως τον αφήνει αδιάφορο, το 25% πως η εξέλιξη τον ικανοποιεί και το 17% πως τον στενοχωρεί.

Όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι σε ποσοστό 59% δηλώνουν πως τους στενοχωρεί, 22% πως τους αφήνει αδιάφορους και 12% πως… τους ικανοποιεί!

Για τις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως «οι ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει», το 26% πως «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να επανακάμψει» και το 11% πως «θα έχει και άλλες ευκαιρίες».

Σε ερώτημα για τη συμφωνία ή διαφωνία με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να φτιάξει νέο κόμμα, το 38% απαντά «συμφωνώ» και το 35% «διαφωνώ». Στην αντίστοιχη ερώτηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 62% λέει «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» και το 27% «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ».

Σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε το κόμμα Κασσελάκη, το 11% επί του συνόλου των ψηφοφόρων δηλώνει «πολύ και αρκετά πιθανό», «μέτρια» δηλώνει το 7%, «λίγο και ελάχιστα έως καθόλου» απαντά το 75%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαρίσα Ρικέλμε: Η πιο «καυτή» οπαδός του Μουντιάλ του 2010 επιστρέφει ως δημοσιογράφος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Tabloid Χτες
Η Λαρίσα Ρικέλμε, που έγινε γνωστή ανά τον κόσμο με τις πόζες στις εξέδρες στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, έχει κάνει στροφή στη δημοσιογραφία και θα είναι παρούσα στη διοργάνωση του 2026

Θρίλερ στο Αίγιο: Νεκρός βρέθηκε 58χρονος Αμερικανός – Τι δείχνουν οι έρευνες της Αστυνομίας

Ελλάδα Χτες
Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διευκρινιστούν μετά τη διενέργεια των προβλεπόμενων ιατροδικαστικών εξετάσεων

Το Ιράν χτύπησε με πύραυλο εργοστάσιο χημικών στο Ισραήλ – Φόβοι για επικίνδυνη διαρροή τοξικών ουσιών

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές του Ισραήλ ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα

Λουτσέσκου από το νοσοκομείο: «Είμαι καλά τώρα, έχω αναρρώσει πλήρως»

Αθλητικά Νέα Χτες
Καθησυχαστικά είναι τα νέα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη στην τελευταία προπόνηση της Ρουμανία, με ιστοσελίδα της χώρας του να φιλοξενεί τις πρώτες του δηλώσεις από το νοσοκομείο

Η σοκαριστική στιγμή του πιο βίαιου νοκ‑άουτ που άφησε την αθλήτρια να πνίγεται

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι εικόνες της αθλήτριας με το βλέμμα στο κενό έκαναν τον γύρο του κόσμου

Απαγορεύτηκε η είσοδος του καθολικού Πατριάρχη Ιεροσολύμων στον Πανάγιο Τάφο την Κυριακή Βαΐων

Κόσμος Χτες
«Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, εμποδίστηκε στους ηγέτες της Εκκλησίας να τελέσουν τη Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Ναό του Πανάγιου Τάφου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λατινικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Ταϊλάνδη: Παρουσιαστές γδύθηκαν στον αέρα ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για τον καύσωνα

Κόσμος Χτες
Οι παρουσιαστές του ενημερωτικού μαγκαζίνο, άρχισαν να γδύνονται στον αέρα και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το βίντεο έγινε viral

Κακοποίηση μωρού 10 μηνών στην Πάτρα: Οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης – «Το δάγκωσαν τα ξαδέρφια του» λέει η μητέρα

Ελλάδα Χτες
Ιατροδικαστής μιλά για κακοποίηση ή παραμέληση, η 18χρονη μητέρα σε καταυλισμό Ρομά, καταγγελίες για εγκληματική αμέλεια

Καραμπόλα πέντε οχημάτων στην Παραλιακή ‑ Προβλήματα στην κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος της οδού Ήβης Αθανασιάδου

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε οικισμούς σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα

Ελλάδα Χτες
Σκοπός των ευρείας κλίμακας επιχειρήσεων ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας