E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.

Δέκα τα κόμματα που περνούν το όριο του 3%

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2024 | 22:15

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.

Ευχάριστες και δυσάρεστες ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ περιέχει η δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που τον παρουσιάζει μεν στην 4η θέση και μονοψήφιο, πάνω όμως από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, 3 στους 4 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά. Η έρευνα τοποθετεί στην εκτίμηση ψήφου 10 κόμματα πάνω από το όριο του 3%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 24%, το ΠΑΣΟΚ 14%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, η Ελληνική Λύση 6,5%, η Φωνή Λογικής 4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νίκη 3%, το ΜέΡΑ25 2,5%, η Νέα Αριστερά 2% και οι Σπαρτιάτες 1,5%.


Στην εκτίμηση ψήφου τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 29,5%
  • ΠΑΣΟΚ 17%
  • ΚΚΕ 9%
  • ΣΥΡΙΖΑ 8%
  • Ελληνική Λύση 8%
  • Φωνή Λογικής 5%
  • Κίνημα Δημοκρατίας 5%
  • Πλεύση Ελευθερίας 4%
  • Νίκη 3,5%
  • Νέα Αριστερά 2,5%
  • Σπαρτιάτες 2%


Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση και τις μετακινήσεις, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πιο συμπαγής από τους υπόλοιπους, με συσπείρωση στο 80%. Χάνει, κυρίως, προς την «γκρίζα ζώνη» με 8% και, δευτερευόντως, προς το ΠΑΣΟΚ με 4%.


Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 40% της συσπείρωσης, χάνοντας το 20% της δύναμής του προς το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη, 14% προς την «γκρίζα ζώνη», προς το ΠΑΣΟΚ 9%, προς το ΚΚΕ 4%, προς τη Νέα Αριστερά 4% και προς τη Νέα Δημοκρατία 3%.


Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συσπείρωση 74%, χάνοντας 7% προς την «γκρίζα ζώνη», προς τη Νέα Δημοκρατία 6%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ 3%, προς το ΚΚΕ 3% και προς το Κίνημα Δημοκρατίας 3%.


Σε ερώτημα σχετικά με το πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία, στο σύνολο των ερωτηθέντων το 42% απαντά σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 35% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.


Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί το ποσοστό του «σίγουρα και μάλλον θετικά» εκτοξεύεται στο 76%.

Σε ό,τι αφορά στην απώλεια του τίτλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 50% δηλώνει πως τον αφήνει αδιάφορο, το 25% πως η εξέλιξη τον ικανοποιεί και το 17% πως τον στενοχωρεί.

Όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι σε ποσοστό 59% δηλώνουν πως τους στενοχωρεί, 22% πως τους αφήνει αδιάφορους και 12% πως… τους ικανοποιεί!

Για τις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως «οι ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει», το 26% πως «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να επανακάμψει» και το 11% πως «θα έχει και άλλες ευκαιρίες».

Σε ερώτημα για τη συμφωνία ή διαφωνία με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να φτιάξει νέο κόμμα, το 38% απαντά «συμφωνώ» και το 35% «διαφωνώ». Στην αντίστοιχη ερώτηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 62% λέει «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» και το 27% «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ».

Σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε το κόμμα Κασσελάκη, το 11% επί του συνόλου των ψηφοφόρων δηλώνει «πολύ και αρκετά πιθανό», «μέτρια» δηλώνει το 7%, «λίγο και ελάχιστα έως καθόλου» απαντά το 75%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα 11.04.2026
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα 11.04.2026
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος 11.04.2026
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα 11.04.2026
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα 11.04.2026
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση