E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.

Δέκα τα κόμματα που περνούν το όριο του 3%

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2024 | 22:15

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.

Ευχάριστες και δυσάρεστες ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ περιέχει η δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που τον παρουσιάζει μεν στην 4η θέση και μονοψήφιο, πάνω όμως από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, 3 στους 4 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά. Η έρευνα τοποθετεί στην εκτίμηση ψήφου 10 κόμματα πάνω από το όριο του 3%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 24%, το ΠΑΣΟΚ 14%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, η Ελληνική Λύση 6,5%, η Φωνή Λογικής 4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νίκη 3%, το ΜέΡΑ25 2,5%, η Νέα Αριστερά 2% και οι Σπαρτιάτες 1,5%.


Στην εκτίμηση ψήφου τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 29,5%
  • ΠΑΣΟΚ 17%
  • ΚΚΕ 9%
  • ΣΥΡΙΖΑ 8%
  • Ελληνική Λύση 8%
  • Φωνή Λογικής 5%
  • Κίνημα Δημοκρατίας 5%
  • Πλεύση Ελευθερίας 4%
  • Νίκη 3,5%
  • Νέα Αριστερά 2,5%
  • Σπαρτιάτες 2%


Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση και τις μετακινήσεις, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πιο συμπαγής από τους υπόλοιπους, με συσπείρωση στο 80%. Χάνει, κυρίως, προς την «γκρίζα ζώνη» με 8% και, δευτερευόντως, προς το ΠΑΣΟΚ με 4%.


Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 40% της συσπείρωσης, χάνοντας το 20% της δύναμής του προς το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη, 14% προς την «γκρίζα ζώνη», προς το ΠΑΣΟΚ 9%, προς το ΚΚΕ 4%, προς τη Νέα Αριστερά 4% και προς τη Νέα Δημοκρατία 3%.


Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συσπείρωση 74%, χάνοντας 7% προς την «γκρίζα ζώνη», προς τη Νέα Δημοκρατία 6%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ 3%, προς το ΚΚΕ 3% και προς το Κίνημα Δημοκρατίας 3%.


Σε ερώτημα σχετικά με το πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία, στο σύνολο των ερωτηθέντων το 42% απαντά σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 35% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.


Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί το ποσοστό του «σίγουρα και μάλλον θετικά» εκτοξεύεται στο 76%.

Σε ό,τι αφορά στην απώλεια του τίτλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 50% δηλώνει πως τον αφήνει αδιάφορο, το 25% πως η εξέλιξη τον ικανοποιεί και το 17% πως τον στενοχωρεί.

Όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι σε ποσοστό 59% δηλώνουν πως τους στενοχωρεί, 22% πως τους αφήνει αδιάφορους και 12% πως… τους ικανοποιεί!

Για τις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως «οι ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει», το 26% πως «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να επανακάμψει» και το 11% πως «θα έχει και άλλες ευκαιρίες».

Σε ερώτημα για τη συμφωνία ή διαφωνία με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να φτιάξει νέο κόμμα, το 38% απαντά «συμφωνώ» και το 35% «διαφωνώ». Στην αντίστοιχη ερώτηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 62% λέει «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» και το 27% «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ».

Σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε το κόμμα Κασσελάκη, το 11% επί του συνόλου των ψηφοφόρων δηλώνει «πολύ και αρκετά πιθανό», «μέτρια» δηλώνει το 7%, «λίγο και ελάχιστα έως καθόλου» απαντά το 75%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ιράν, δηλώνει ο Πεζεσκιάν

Κόσμος Χτες
Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος

Σοκ στη Βαλένθια: Σκοτώθηκε ο προπονητής Φερνάντο Μαρτίν με τα τρία παιδιά του σε ναυάγιο στην Ινδονησία

Κόσμος Χτες
Ο Ισπανός προπονητής ήταν διακοπές μαζί με την οικογένειά του

Ηράκλειο: Σφαίρα από μπαλωθιές «καρφώθηκε» σε παράθυρο πολυκατοικίας

Ελλάδα Χτες
Για τους άσκοπους πυροβολισμούς συνελήφθη ένας 38χρονος

Χριστουγεννιάτικη απόβαση με 630 μετανάστες στην Κρήτη μέσα σε μόλις 24 ώρες

Ελλάδα Χτες
Τα περιστατικά καταγράφηκαν στους Καλούς Λιμένες, νότια της Γαύδου και στην Ιεράπετρα - Συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής - Θα μεταφερθούν στην Αγυιά Χανίων

Χιονοθύελλα «παγώνει» τη Νέα Υόρκη, πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων και χάος στις μετακινήσεις

Κόσμος Χτες
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοανατολική ΗΠΑ με χιονοπτώσεις και παγετό, προκαλώντας πρωτοφανείς καθυστερήσεις και διαταράσσοντας τα ταξίδια εν μέσω εορταστικής περιόδου

Σκότωσε τη σύζυγό του, πυροβόλησε την κόρη τους και μετά αυτοκτόνησε για το τηλεκοντρόλ

Κόσμος Χτες
Ο 11χρονος γιος ειδοποίησε τους γείτονες για το μακελειό - Του ζητούσαν να σταματήσει να βλέπει ποδόσφαιρο

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 17χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τέσσερις νεαρούς με κουκούλες

Ελλάδα Χτες
Ο 17χρονος διασκέδαζε με την παρέα του όταν οι δράστες έφτασαν με ταξί, τον εντόπισαν και τον έβγαλαν εκτός χώρου – Τον γρονθοκόπησαν ασταμάτητα

Μιχάλης Ζαμπίδης: Επιστρέφει στα ρινγκ ο «Iron Mike», το βίντεο της ανακοίνωσής του

Αθλητικά Νέα Χτες
Χωρίς να δώσει πολλές πληροφορίες, με ένα βίντεο στο Instagram ο πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ προανήγγειλε την επιστροφή του

WSJ: Ο Ερντογάν μιλά για καταστροφή του «σιωνιστικού Ισραήλ»

Κόσμος Χτες
Η πώληση F-35 στην Αγκυρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο

NBA: Πότε επιστρέφει στη δράση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αθλητικά Νέα Χτες
O Greek Freak μετράει 28.9 πόντους και 10 ριμπάουντ ανά αγώνα, με τα «Ελάφια» να έχουν υποχωρήσει στην 11η θέση της κατάταξης στην Ανατολή

Τα τριήμερα του 2026 και οι αργίες που «χάνονται» επειδή πέφτουν Σάββατο

Ελλάδα Χτες
Ποιες αργίες χάνονται, πού προκύπτουν τριήμερα και ποιο είναι το μοναδικό τετραήμερο του έτους – Το αναλυτικό ημερολόγιο των επίσημων αργιών και αποδράσεων του 2026