E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο της

Τι συμβαίνει

Δημοσίευση 27/11/2024 | 13:57

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο της

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα (27.11.2024) ότι διακόπτει τις δραστηριότητές της στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, όπου το Πεκίνο κατηγορείται για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και αναγκαστική εργασία.

Η εταιρεία θα πουλήσει το εργοστάσιό της στην πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, το Ουρούμτσι, καθώς και την πίστα δοκιμών στην Τουρπάν σε μια κινεζική εταιρεία, επεσήμανε εκπρόσωπος της Volkswagen. Η εταιρεία επικαλέστηκε «οικονομικούς λόγους» και μια «στρατηγική αναδιοργάνωση» για να δικαιολογήσει την αποχώρησή της από τη Σιντζιάνγκ στην Κίνα.

Εδώ και πολλά χρόνια υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Πεκίνο ότι διεξάγει εκστρατεία καταπίεσης εις βάρος των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων στην επαρχία αυτή, στο πλαίσιο της οποίας τους επιβάλει αναγκαστική εργασία και τους κρατά σε στρατόπεδα.

Στη Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, έχουν εργοστάσια πολλές πολυεθνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές.

Η Volkswagen βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο της προσοχής λόγω του εργοστασίου της στο Ουρούμτσι, το οποίο άνοιξε το 2013.

Νωρίτερα φέτος η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι η κατασκευή της πίστας δοκιμών της VW στην Τουρπάν το 2019 ενδέχεται να ήταν έργο αναγκαστικής εργασίας. Η εταιρεία απάντησε ότι δεν εντόπισε καμία απόδειξη παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά δεσμεύθηκε να εξετάσει τις καταγγελίες.

Στη σημερινή της ανακοίνωση η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επεσήμανε ότι το σύνολο των δραστηριοτήτων της στην περιοχή θα παραχωρηθούν στην κινεζική εταιρεία Shanghai Motor Vehicle Inspection Center.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Συναρπαστική 2η αγωνιστική με γκολ, ανατροπές και ένταση (17/9)

Αθλητικά Νέα 18.09.2025
Η δεύτερη στροφή της League Phase πρόσφερε δυνατές μάχες, καθοριστικά αποτελέσματα και σημεία που αλλάζουν τις ισορροπίες

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα, χωρίς λύση στο αριθμητικό πλεονέκτημα

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνας

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα στο Champions League

Αθλητικά Νέα Χτες
Με 10 από νωρίς οι Κύπριοι

Πολωνία: Διεκδικεί 1,3 τρισ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Το θέμα έχει λήξει λέει το Βερολίνο

«Έξω τα εκτρώματα από την Πινακοθήκη»: Νέα συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του πρώην βουλευτή Νικόλαου Παπαδόπουλου

Ελλάδα Χτες
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επιστροφή των έργων που είχαν βανδαλιστεί αλλά στοχοποίησαν και τους ΛΟΑΤΚΙ, τα εμβόλια, και τους μετανάστες

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος Χτες
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος Χτες
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα Χτες
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ