E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο της

Τι συμβαίνει

Δημοσίευση 27/11/2024 | 13:57

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο της

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα (27.11.2024) ότι διακόπτει τις δραστηριότητές της στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, όπου το Πεκίνο κατηγορείται για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και αναγκαστική εργασία.

Η εταιρεία θα πουλήσει το εργοστάσιό της στην πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, το Ουρούμτσι, καθώς και την πίστα δοκιμών στην Τουρπάν σε μια κινεζική εταιρεία, επεσήμανε εκπρόσωπος της Volkswagen. Η εταιρεία επικαλέστηκε «οικονομικούς λόγους» και μια «στρατηγική αναδιοργάνωση» για να δικαιολογήσει την αποχώρησή της από τη Σιντζιάνγκ στην Κίνα.

Εδώ και πολλά χρόνια υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Πεκίνο ότι διεξάγει εκστρατεία καταπίεσης εις βάρος των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων στην επαρχία αυτή, στο πλαίσιο της οποίας τους επιβάλει αναγκαστική εργασία και τους κρατά σε στρατόπεδα.

Στη Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, έχουν εργοστάσια πολλές πολυεθνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές.

Η Volkswagen βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο της προσοχής λόγω του εργοστασίου της στο Ουρούμτσι, το οποίο άνοιξε το 2013.

Νωρίτερα φέτος η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι η κατασκευή της πίστας δοκιμών της VW στην Τουρπάν το 2019 ενδέχεται να ήταν έργο αναγκαστικής εργασίας. Η εταιρεία απάντησε ότι δεν εντόπισε καμία απόδειξη παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά δεσμεύθηκε να εξετάσει τις καταγγελίες.

Στη σημερινή της ανακοίνωση η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επεσήμανε ότι το σύνολο των δραστηριοτήτων της στην περιοχή θα παραχωρηθούν στην κινεζική εταιρεία Shanghai Motor Vehicle Inspection Center.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα: Πού σημειώνονται καθυστερήσεις

Ελλάδα 10.04.2026
Αυξημένη είναι η κίνηση σε Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας

«Tο όπλο που ονειρεύονται οι χάκερ»: Το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic

Tech + Science 10.04.2026
Είναι τόσο ισχυρό, ώστε θεωρείται επικίνδυνο

Αλλάζει το συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη: Το σχέδιο της Κομισιόν και το νέο μοντέλο που θα εφαρμόσει

Οικονομία 10.04.2026
Έτοιμη να αλλάξει πλήρως τον τρόπο συνταξιοδότησης η Ευρώπη - Τι θα συμβεί στα επιδόματα

Πέθανε ο Afrika Bambaataa ‑ Ήταν πρωτοπόρος του hip hop

Κόσμος 10.04.2026
Ο εμβληματικός μουσικός έδινε μάχη με τον καρκίνο

«Αποζημιώσεις για το αίμα που χύθηκε» απαιτεί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ από ΗΠΑ και Ισραήλ

Κόσμος 10.04.2026
Κατηγορεί τις δύο χώρες ως «εγκληματίες» που θα πληρώσουν

«Κλείδωσε»: Αυτός θα είναι ο καιρός του Πάσχα ‑ Πού θα βρέχει

Καιρός 10.04.2026
Επιτάφιος χωρίς βροχές και Ανάσταση με μπουφάν

«Έπρεπε να μας πληρώνετε καλύτερα»: Έξαλλος υπάλληλος στην Καλιφόρνια έβαλε φωτιά σε αποθήκη

Κόσμος 10.04.2026
Βίντεο στα social media δείχνει τη στιγμή που ο εργαζόμενος ξεκινάει την πυρκαγιά - Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο έκτασης πάνω από 11.000 τετραγωνικά πόδια

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Ελλάδα 10.04.2026
Ευκαιρία για αγορές της τελευταίας στιγμής

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση