E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο της

Τι συμβαίνει

Δημοσίευση 27/11/2024 | 13:57

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο της

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα (27.11.2024) ότι διακόπτει τις δραστηριότητές της στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, όπου το Πεκίνο κατηγορείται για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και αναγκαστική εργασία.

Η εταιρεία θα πουλήσει το εργοστάσιό της στην πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, το Ουρούμτσι, καθώς και την πίστα δοκιμών στην Τουρπάν σε μια κινεζική εταιρεία, επεσήμανε εκπρόσωπος της Volkswagen. Η εταιρεία επικαλέστηκε «οικονομικούς λόγους» και μια «στρατηγική αναδιοργάνωση» για να δικαιολογήσει την αποχώρησή της από τη Σιντζιάνγκ στην Κίνα.

Εδώ και πολλά χρόνια υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Πεκίνο ότι διεξάγει εκστρατεία καταπίεσης εις βάρος των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων στην επαρχία αυτή, στο πλαίσιο της οποίας τους επιβάλει αναγκαστική εργασία και τους κρατά σε στρατόπεδα.

Στη Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, έχουν εργοστάσια πολλές πολυεθνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές.

Η Volkswagen βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο της προσοχής λόγω του εργοστασίου της στο Ουρούμτσι, το οποίο άνοιξε το 2013.

Νωρίτερα φέτος η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι η κατασκευή της πίστας δοκιμών της VW στην Τουρπάν το 2019 ενδέχεται να ήταν έργο αναγκαστικής εργασίας. Η εταιρεία απάντησε ότι δεν εντόπισε καμία απόδειξη παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά δεσμεύθηκε να εξετάσει τις καταγγελίες.

Στη σημερινή της ανακοίνωση η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επεσήμανε ότι το σύνολο των δραστηριοτήτων της στην περιοχή θα παραχωρηθούν στην κινεζική εταιρεία Shanghai Motor Vehicle Inspection Center.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H Ισπανία στέλνει τελικά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της στην Κύπρο

Κόσμος 05.03.2026
Η φρεγάτα θα πραγματοποιήσει αποστολές «προστασίας και αντιαεροπορικής άμυνας»

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»

Ελλάδα 05.03.2026
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»

Πύραυλοι και drones του Ιράν χτύπησαν αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν

Κόσμος 05.03.2026
Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ντόχα και τη Μανάμα

Χτύπησαν αμερικανικό πετρελαιοφόρο οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με Ιρανικά ΜΜΕ

Κόσμος 05.03.2026
Το IRGC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και ότι το έχει κλείσει για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτοι 162 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε Ισραήλ, ΗΑΕ και Ομάν

Ελλάδα 05.03.2026
Με ειδική πτήση της Aegean και οδικώς ο απεγκλωβισμός τους

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Ελλάδα 05.03.2026
Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

Θρίλερ με 28χρονο γιο Ουκρανού μαφιόζου στο Μπαλί

Κόσμος 05.03.2026
Η απαγωγή, το μήνυμα στους γονείς του και ένα αποκεφαλισμένο πτώμα

Το Ιράν αρνείται την εκτόξευση πυραύλου προς την Τουρκία

Κόσμος 05.03.2026
«Σεβόμαστε την εθνική της κυριαρχία»

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ ότι «θα μετανιώσουν πικρά» για τη βύθιση της φρεγάτας στη Σρι Λάνκα

Κόσμος 05.03.2026
Ανάρτηση στο Χ έκανε το πρωί της Πέμπτος ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Κατέβασαν ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Οικονομία 05.03.2026
Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι γονικές παροχές