E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κινδυνεύει η Black Friday: Χιλιάδες εργαζόμενοι διεκδικούν το δίκιο τους

Χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούν σε 20 χώρες την Black Friday

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 26/11/2024 | 00:00

Κινδυνεύει η Black Friday: Χιλιάδες εργαζόμενοι διεκδικούν το δίκιο τους
pexels

Σύμφωνα με την Guardian αυτή η Black Friday θα είναι εντελώς διαφορετική, αφού κινδυνεύει να καταλήξει σε φιάσκο. Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Amazon θα απεργήσουν και θα στείλουν το μήνυμά τους για καλύτερους μισθούς, ασφαλέστερη εργασία, και περισσότερη οικολογική συνείδηση.

Οι εργαζόμενοι στον κολοσσό της Amazon συντονίστηκαν σε περισσότερες από 20 χώρες και σκοπεύουν να παραλύσουν την Black Friday.

Παράλληλα θα έχουν την στήριξη συνδικάτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ώστε να αφυπνιστεί ο κόσμος και να πιέσει τις κυβερνήσεις για να πάρει μέτρα υπέρ των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν δράσεις σε μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, τον Καναδά, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία και άλλες χώρες.

Το Make Amazon Pay είναι ένα κίνημα που ζητάει από τον Μπέζο να αλλάξει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και να αποδώσει στους μισθούς ένα μικρό μέρος από τα τεράστια κέρδη που έχει κάθε χρόνο.

Η Amazon έχει κερδίσει φοροελαφρύνσεις στη Μεγάλη Βρετανία κάτι που εξόργισε τους εργαζομένους που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται από την επέλεση της ακρίβειας και των φόρων.

Συνδικάτα σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύουν να δώσουν μάχη για να αντιστραφεί το στρεβλό πνεύμα που δημιουργείται στην οικονομία, όπου όλο το βάρος πέφτει πλέον στους εργαζόμενους.

«Η εταιρεία του Μπέζος έχει ξοδέψει αμύθητα εκατομμύρια για να εμποδίσει τους εργαζόμενους να οργανωθούν, αλλά οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι η επιθυμία των εργαζομένων για δικαιοσύνη – για συνδικαλιστική εκπροσώπηση – δεν μπορεί να σταματήσει. Είμαστε ενωμένοι απαιτώντας από την Amazon να φέρεται δίκαια στους εργαζομένους της, να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και να σταματήσει να υπονομεύει τα συστήματα που προορίζονται για την προστασία όλων μας».

«Η ανελέητη επιδίωξη της Amazon για κέρδος έχει κόστος για τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και τη δημοκρατία», δήλωσε η Christy Hoffman, γενική γραμματέας της UNI Global Union.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί όλοι μιλάνε για το Soft Life; Το trend που φέρνει ηρεμία στην καθημερινότητα

Νέα Εποχή 08.12.2025
7 βήματα για να μπεις κι εσύ στη νέα, ήρεμη εποχή της ζωής σου

Σε ποια χώρα τα Χριστούγεννα χαρίζουν μόνο βιβλία;

Stories 08.12.2025
Από τη δεκαετία του ’40, κάθε Νοέμβρη και Δεκέμβρη κυκλοφορούν μαζικά νέες εκδόσεις, και το πιο συνηθισμένο δώρο για τα Χριστούγεννα είναι ένα βιβλίο

Η πιο ήρεμη χώρα στον κόσμο για το 2025

Stories 08.12.2025
Ειρηνική και ασφαλής για όλους

Η χώρα που έκανε τους φυλακισμένους να διαβάζουν περισσότερο και ...μείωσαν τις ποινές τους

Νέα Εποχή Χτες
Μια πρωτοβουλία που ενισχύει την παιδεία, την ενσυναίσθηση και την πραγματική επανένταξη

Αυτή είναι η μοναδική χώρα που συνταγογραφεί... τα ταξίδια

Νέα Εποχή Χτες
Η πρώτη χώρα που εντάσσει επισήμως τη «θεραπεία μέσω ταξιδιών» στο σύστημα υγείας της

Υπήρξε μούσα σχεδιαστών, πάλεψε με τους εθισμούς της: Πώς είναι σήμερα η Debbie Harry

Πρόσωπα Χτες
Η δεκαετία του `80 ήταν για τη Debbie Harry επική

Κόντρες, διαμάχες και σκάνδαλα της Victoria`s Secret που άφησαν ιστορία

Stories Χτες
Οι ακυρώσεις εμφανίσεων και εντάσεις με συνεργάτες - Οι εντάσεις ανάμεσα στα μοντέλα

Το ζευγάρι που έχει βγάλει μια περιουσία από τα σκουπίδια

Stories Χτες
Σκέψου το καλά πριν πετάξεις κάτι...

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Το πιο μυστικό νησί του κόσμου

Stories Χτες
Ακόμα και το όνομά του το λέει