E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρίστας αντιμέτωπος με 20 χρόνια φυλάκισης στο Ντουμπάι επειδή έκανε σeξ με κορίτσι

Aντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει τα επόμενα χρόνια στη φυλακή του Ντουμπάι

Δημοσίευση 21/11/2024 | 15:02

Τουρίστας αντιμέτωπος με 20 χρόνια φυλάκισης στο Ντουμπάι επειδή έκανε σeξ με κορίτσι
Φωτογραφία από Zaib Azhar

Η οικογένειά του Βρετανού 18χρονου, απευθύνει έκκληση στον υπουργό Εξωτερικών για βοήθεια.

Aυτή είναι μια ιστορία που μπορεί να συμβεί όταν βρίσκεσαι σε έναν τόπο με διαφορετική κουλτούρα και νομοθεσία. Είναι η περίπτωση του 18χρονου Μάρκους Φακάνα από το Τότεναμ, που κατά τη διάρκεια διακοπών του με τους γονείς στο Ντουμπάι τον περασμένο Αύγουστο, γνώρισε μια κοπέλα και σήμερα είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Η οικογένεια του Βρετανού που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει τα επόμενα χρόνια στη φυλακή του Ντουμπάι, απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Εξωτερικών για βοήθεια να τον πάρει σπίτι.

Σύμφωνα με την Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Detained in Dubai που παρακολουθεί την υπόθεση, ο 18χρονος Μάρκους Φακάνα, ταξίδεψε στην πόλη της Μέσης Ανατολής για διακοπές με τους γονείς του στις 26 Αυγούστου.

Όσο ήταν εκεί, γνωρίστηκε με μια συμπατριώτισσά του επίσης Βρετανίδα 17 ετών, που ήταν εκεί, με τον 18χρονο Μάρκους να αναφέρει χαρακτηριστικά στην Οργάνωση ότι «περάσανε υπέροχα μαζί», πως είπε στους γονείς του για τη σχέση, αλλά εκείνη δεν μπορούσε να το πει στη δική της οικογένεια καθώς ήταν πιο αυστηρή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία ξαφνικά μια μέρα χτύπησε την πόρτα του ξενοδοχείου μας. Είπαν ότι με έπαιρναν για ανάκριση, αλλά δεν μου έλεγαν γιατί. Δεν μπορούσα πραγματικά να φανταστώ για ποιο λόγο.

Η νομοθεσία στο Ντουμπάι προβλέπει ότι το σeξ εκτός γάμου είναι νόμιμο για τους τουρίστες, μόνο αν τα δύο άτομα είναι τουλάχιστον 18 ετών. Ο Μάρκους έμαθε αργότερα ότι η μητέρα της κοπέλας είχε αναφέρει τη σχέση στις αρχές στο Ντουμπάι μετά την επιστροφή της οικογένειάς τους στο Λονδίνο.

Μετά την άφιξη της αστυνομίας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ο 18χρονος κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Al Barsha για τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ δεν του επιτρεπόταν να επικοινωνήσει με τους γονείς του ή να τηλεφωνήσει σε κανέναν.

Ο Μάρκους βρίσκεται ακόμα στο Ντουμπάι και αντιμετωπίζει την προοπτική να μείνει μέχρι και 20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, προκαλώντας αιτήματα από την οικογένειά του στον υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμυ για να τον βοηθήσει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα ο Μάρκους λέει: «Μένω σε Airbnb που κοστίζουν στην οικογένειά μου 2.000 λίρες το μήνα. Έπρεπε να γυρίσουν στο Τότεναμ για να δουλέψουν. Η μητέρα μου είναι καθαρίστρια και ο μπαμπάς μου εργάζεται σε μια αποθήκη».

«Έκαναν αποταμιεύσεις για αυτές τις διακοπές και τώρα έχουν ξοδέψει όλες τις οικονομίες τους. Η αστυνομία ζήτησε 10.000 AED για εγγύηση.Είμαι εδώ ολομόναχος. Προσεύχομαι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να είμαι σπίτι για τα Χριστούγεννα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέες απειλές Ερντογάν: «Το Ισραήλ κάνει νταϊλίκια, αλλά θα καταλάβει το λάθος όταν θα είναι αργά»

Κόσμος 16.06.2025
«Αντί να ζούμε άτιμα πάνω από το χώμα, να βρεθούμε έντιμα κάτω από το χώμα»

Η παρουσιάστρια της ιρανικής τηλεόρασης απαντά στο Ισραήλ και το βομβαρδισμό σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος 16.06.2025
«Ο εχθρός έκανε για άλλη μια φορά λάθος υπολογισμό νομίζοντας ότι ο κόσμος θα φοβόταν αυτές τις σκηνές. Αλλά θα συνεχίσουμε το έργο μας για να συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια»

Δημοσκόπηση Alco: Μόνο ο ένας στους τρεις ηλιωμένους θα πάει διακοπές φέτος

Ελλάδα 16.06.2025
Πολυτέλεια για τους λιγότερους, είναι πια το αυτονόητο κάποτε προνόμιο των διακοπών στη χώρα του ήλιου και της θάλασσας

Πέθανε ο Leonard Lauder ‑ Ήταν ο κληρονόμος του κολοσσού καλλυντικών Estée Lauder

Κόσμος 16.06.2025
Ο Leonard Lauder πέθανε το Σάββατο, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, σύμφωνα με δήλωση της Estée Lauder.

Κυψέλη: «Έριξα δύο γροθιές στον άνθρωπο, λυπάμαι πολύ και ζητάω συγγνώμη»

Ελλάδα 16.06.2025
Δείτε τι λέει ο 34χρονος που επιτέθηκε στον υπάλληλο καθαριότητας

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν την κρατική τηλεόραση του Ιράν, δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος 16.06.2025
Η στιγμή της επίθεσης των Ισραηλινών στην κρατική ιρανική τηλεόραση

Θρήνος για τον 38χρονο Λάμπη που πνίγηκε στη Χαλκιδική

Ελλάδα 16.06.2025
«Ο πιο μάχιμος από όλους μας» γράφουν οι μοτοσικλετιστές φίλοι του

Ο Ακίλε Πολονάρα διαγνώστηκε με λευχαιμία

Αθλητικά Νέα 16.06.2025
Ο Ιταλός μπασκετμπολίστας δύο χρόνια μετά την πρώτη περιπέτεια με τον καρκίνο, διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία, ξεκινώντας ειδική θεραπεία

Ισραήλ: Μπορεί ο πόλεμος με το Ιράν να είναι «πρόβα» σύρραξης με την Τουρκία; «Καμπανάκι» Ρούμπιν

Κόσμος 16.06.2025
Πώς η σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αποτελεί δυνητικά «προετοιμασία» για έναν μελλοντικό πόλεμο με την Τουρκία, σύμφωνα με τον Μάικλ Ρούμπιν

Απολύθηκε φύλακας του ΟΣΕ λόγω... κοπάνας

Ελλάδα 16.06.2025
Είχε αναλάβει τη σχετική υπηρεσία στη γραμμή Σέρρες -Θεσσαλονίκης (θέση Μουριές) και διαπιστώθηκε ότι έλειπε αδικαιολογήτως από το πόστο του εν ώρα εργασίας

Εκρέμ Ιμάμογλου: Φυλάκιση επτά ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας

Κόσμος 16.06.2025
Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αφορά αυτήν για την οποία συνελήφθη στις 19 Μαρτίου