E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Βροχή» email από την εφορία με φόρους και πρόστιμα για παλαιές φορο‑υποθέσεις

Το γκάζι των ελέγχων έχει πατήσει ο φορο-ελεγκτικός μηχανισμός για να προλάβει τις παραγραφές

Δημοσίευση 21/11/2024 | 09:22

«Βροχή» email από την εφορία με φόρους και πρόστιμα για παλαιές φορο‑υποθέσεις

«Κλήσεις» με φόρους και πρόστιμα στέλνει τις τελευταίες ημέρες η ΑΑΔΕ σε φορολογούμενους που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία.

Τα «ραβασάκια» λαμβάνουν όσοι «ξέχασαν» να δηλώσουν αναδρομικά ποσά αποδοχών τα οποία είχαν εισπράξει το 2018, φορολογούμενους που δεν δήλωσαν εισοδήματα από το εξωτερικό, ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα εισοδήματα.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν εντός των επομένων ημερών σημειώματα προσδιορισμού φόρων και προστίμων θα πρέπει να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους εντός 30 ημερών, διάστημα εντός του οποίου εναλλακτικά μπορούν να ασκήσουν μόνο ενδικοφανή προσφυγή, καθώς δεν επιτρέπεται απευθείας προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Με βάση τις διατάξεις περί πενταετούς παραγραφής φορολογικών υποθέσεων, αν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 δεν έχει αποσταλεί ραβασάκι προσδιορισμού φόρου για υποθέσεις του έτους 2018, ο φάκελος μπαίνει στο αρχείο. Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις οι οποίες μπορεί να επιμηκύνουν το χρόνο παραγραφής κατά ένα έτος, ή να ανατρέξουν ακόμα και στη δεκαετία.

Μπιλιετάκια με φόρους στέλνει η ΑΑΔΕ σε φορολογούμενους που εντοπίστηκαν με:

  • Ανακριβή δήλωση ή καθόλου δήλωση αναδρομικών ποσών αποδοχών που εισπράχθηκαν εντός του 2018 και αφορούν παλαιότερα έτη.
  • Ανακριβή δήλωση ακαθάριστων εσόδων ή δαπανών της διαχειριστικής περιόδου 2018 για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς επίσης και μη υποβολή ή εκπρόθεσμη υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών.
  • Μη υποβολή δήλωσης ιδιοκτητών εκμισθούμενων ακινήτων για εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τα οποία απέκτησαν το 2018.
  • Μη υποβολή δήλωσης φορολογουμένων για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης. Ο εντοπισμός των φορολογουμένων αυτών έγινε κατόπιν διασταύρωσης των εισερχόμενων πληροφοριών από αλλοδαπές αρχές μέσω της Διεθνούς Διοικητικής Συνεργασίας, με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, για το έτος 2018.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα ‑ Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του μετά τη σύλληψη του Μαδούρου - Οι απειλές για νέο χτύπημα

Φωτογραφία του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του έδωσε στη δημοσιότητα o Τραμπ

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας

Χωρίς φράγκο στις γιορτές χιλιάδες εποχικοί – Μπάχαλο με τις προπληρωμένες κάρτες

Οικονομία Χτες
Στον «άσο» έμειναν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι

«Βαθιά σοκαρισμένη» η Κίνα: «Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Κόσμος Χτες
«Η Κίνα είναι βαθιά σοκαρισμένη και καταδικάζει έντονα τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας και τη χρήση βίας εναντίον του προέδρου μιας χώρας»

Η αντίδραση της Ρωσίας στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Η Βενεζουέλα είναι ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική, αν και η Μόσχα δεν προσφέρει βοήθεια στο Καράκας

«Φραστική ενόχληση» ελληνικού εμπορικού από τουρκικό πολεμικό στο Αιγαίο

Ελλάδα Χτες
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο προέβη σε «αναγνώριση» του ελληνικού εμπορικού, το οποίο πλέει επί ημέρες στην περιοχή

Πώς εντόπισαν οι ΗΠΑ τον Μαδούρο: Η πηγή της CIA στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τα 50 εκατομμύρια της επικήρυξης

Κόσμος Χτες
Η επιτήρηση γινόταν μέσω στόλου μη επανδρωμένων, χαμηλής παρατηρησιμότητας drones, τα οποία εξασφάλιζαν σχεδόν συνεχή κάλυψη πάνω από τη Βενεζουέλα

Νέες δηλώσεις Τραμπ: Παρακολουθούσα την επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο

Κόσμος Χτες
Επανήλθε με περισσότερες λεπτομέρειες ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη ενώ κοιμόταν ‑ Τον έσυραν με τη σύζυγό από το κρεβάτι

Κόσμος Χτες
Στο φως λεπτομέρειες από την αμερικανική επιχείρηση σύλληψης του ζεύγους Μαδούρο