E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πιο καυτός επιθετικός στην Ευρώπη έχει πετύχει 32 γκολ σε 23 αγώνες

58 μέσα στο 2024

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 21/11/2024 | 00:02

Ο πιο καυτός επιθετικός στην Ευρώπη έχει πετύχει 32 γκολ σε 23 αγώνες
@Rex

Προχθές έκανε ότι κάνει όλη τη φετινή χρονιά. Αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα της Σουηδίας, πέτυχε τέσσερα γκολ στην νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του με 6-0 απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν. Και είναι πλέον ο πιο καυτός επιθετικός στην Ευρώπη, με διαφορά από τον δεύτερο.

Τον Viktor Gyokeres μέχρι πριν από δυο χρόνια τον γνώριζαν λίγοι. Και ήταν ήδη 24 ετών. Τώρα στα 26 του, όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης θα παλέψουν για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι, με την αξία του να έχει εκτοξευτεί στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Αν και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας δύσκολα θα τον αφήσει να φύγει για τόσα.

Μέχρι τότε, ο Σουηδός στράικερ είχε κάνει μια καλή σεζόν με την Μπρομαϊποκάρνα, πριν ενταχθεί στην δεύτερη ομάδα της Μπράιτον με αντίτιμο 1 εκατομμύριο ευρώ. Εκεί δεν βρήκε ποτέ χρόνο συμμετοχής και δόθηκε δανεικός στην Σεντ Πάουλι και στην Σουόνσι, όπου δεν έθελξε με την απόδοσή του.

Το καλοκαίρι του 2021, στα 23 του χρόνια, η Κόβεντρι αποφάσισε να τον αγοράσει έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Κι αυτό ήταν το πρώτο σκαλοπάτι για την εκτόξευσή του. Στην πρώτη του χρονιά εκεί πέτυχε 18 γκολ στην Championship και στο FA Cup, ενώ την δεύτερη 22 γκολ.

Έτσι μπήκε στα ραντάρ μεγαλύτερων ομάδων, με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να τον αποκτά έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ. Και απ’ ότι αποδείχθηκε η συγκεκριμένη της κίνηση ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να κάνει.

Στην πρώτη του χρονιά στην Πορτογαλία, πέτυχε 29 γκολ στο πρωτάθλημα, 6 στο κύπελλο, 5 στο Europa League και 3 στο League Cup, σύνολο 43 δηλαδή. Όχι και άσχημα, ε; Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι αυτή η χρονιά ήταν too good to be… repeated, ήρθε ο Gyokeres να μας βάλει στη θέση μας.

Σε 23 μόλις ματς φέτος έχει πετύχει ήδη 32 γκολ και βρισκόμαστε μόλις στον Νοέμβριο. Έχει 16 γκολ στο πρωτάθλημα, 2 στο League Cup, 5 στο Champions League και 9 με τη φανέλα της Εθνικής Σουηδίας.

Και ο Gyokeres όταν αρχίζει δεν σταματάει. Την Τρίτη έβαλε 4 στο Αζερμπαϊτζάν, στις 5 Νοεμβρίου έκανε χατ-τρικ εναντίον της Μάντσεστερ Σιτι, σε μια βραδιά που τον έμαθαν και όσοι δεν τον γνώριζαν ήδη, και λίγες ημέρες νωρίτερα είχε βάλει ακόμα δυο στο πρωτάθλημα. Μέσα στον Νοέμβριο έχει 14 γκολ και ακόμα δεν έχει τελειώσει ο μήνας.

Μέσα στο 2024 έχει φτάσει ήδη τα 58. Ο 26χρονος Viktor Gyokeres είναι ένα κανόνι που έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πουθενά. Τα μόνα που μένει να μάθουμε είναι αν θα κάνει κάποιο ρεκόρ, στα πόσα γκολ θα σταματήσει φέτος και σε ποια ομάδα και με πιο ποσό θα αγωνίζεται του χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μόνη χώρα στον κόσμο χωρίς κουνούπια – Και δεν είναι τύχη, είναι επιστήμη

Νέα Εποχή 20.12.2025
Το παράδοξο νησί με λίμνες, υγρασία και ηφαίστεια που κατάφερε -χάρη στο κλίμα και τη φυσική- να μείνει για πάντα εκτός χάρτη των κουνουπιών

Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα

Νέα Εποχή 20.12.2025
Ιστορικά λάθη, ανεπαρκείς πολιτικές και μαζικές εγκαταλείψεις εκτόξευσαν τον αριθμό των αδέσποτων σε Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα και Βαλκάνια

Ο Έλληνας που άλλαξε για πάντα τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας

Πρόσωπα 20.12.2025
Οι Beatles, ο Noel Gallagher και ο Lenny Kravitz έχουν κάτι κοινό

Η σκοτεινή αλήθεια πίσω από την ιστορία της Elisa Day ‑ Ο θρύλος που ενέπνευσε διάσημο τραγούδι

Stories 20.12.2025
Μια ιστορία ομορφιάς, εμμονής και αίματος - πίσω από ένα τραγούδι που στοιχειώνει ακόμα τις ψυχές των ακροατών

Το λεπτό που 3 εκατομμύρια άνθρωποι στέκονται ακίνητοι

Stories 20.12.2025
Λίγες φορές πλέον ανατριχιάζουμε

Ο ποδοσφαιριστής που μίσησαν Καθολικοί και Προτεστάντες

Αθλητισμός 20.12.2025
Το 1989 ο Μο Τζονστον έκανε κάτι... σχεδόν ασυγχώρητο για τους οπαδούς

Γεγονότα της χρονιάς 2025: Χρονιά – ρεκόρ στις φυσικές καταστροφές

Stories Χτες
Η χρονιά που οι αριθμοί έπαψαν να μοιάζουν θεωρητικοί

17 πλατάνια στη σκεπή της: Η ελληνική εκκλησία–θαύμα που μπήκε στο Guinness και δεν γκρεμίζεται με τίποτα

Ιστορικά Χτες
Ένα μοναδικό φαινόμενο πίστης και φύσης που αψηφά τους νόμους της λογικής και έχει καταγραφεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες

Από το μπαλέτο στη Wall Street: Πώς η Luana Lopes Lara έγινε δισεκατομμυριούχος στα 29

Πρόσωπα Χτες
Στα 29 της χρόνια, κατάφερε να γίνει η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος

Η ληστεία του αιώνα στην Ελλάδα; Η απάντηση δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι

Stories Χτες
Υποθέσεις που έμειναν ανεξιχνίαστες και ποσά που ζαλίζουν

Η Ευρώπη λέει «ναι» στην ασφαλή άμβλωση: Τι αλλάζει για εκατομμύρια γυναίκες;

Stories Χτες
Μεγάλη νίκη για το κίνημα πολιτών «My Voice, My Choice».