E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουκρανία: «Fake» το μήνυμα που διακινείται για «μαζική επίθεση της Ρωσίας», λένε οι μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου

Σε κατάσταση πανικού οι πολίτες

Δημοσίευση 20/11/2024 | 16:32

Ουκρανία: «Fake» το μήνυμα που διακινείται για «μαζική επίθεση της Ρωσίας», λένε οι μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου

Ψυχολογικό πόλεμο από την πλευρά της Ρωσίας, χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωση που κοινοποίησε στα social media το μεσημέρι της Τρίτης, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ένα συγκεκριμένο μήνυμα που διαδίδεται τις τελευταίες ώρες περί μαζικής πυραυλικής επίθεσης τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες ουκρανικές περιφέρειες.

Λίγη ώρα μετά τις σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού που ήχησαν στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε άλλες τουλάχιστον επτά περιοχές, η υπηρεσία του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας χαρακτήρισε «fake» την προειδοποιήση που διακινείται από «αγγελιοφόρους» στα social media για την επικείμενη επίθεση της Μόσχας, και η οποία έχει στόχο να διασπείρει τον φόβο και τον πανικό. Από αυτό το μήνυμα, φαίνεται πως επηρεάστηκαν και οι διπλωματικές αντιπροσωπείες χωρών, που αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα τις πρεσβείες τους στο Κίεβο.

«Υπάρχει μήνυμα που διαδίδεται μέσω κοινωνικών δικτύων για την απειλή μιας «ιδιαίτερα μαζικής» επίθεσης με πυραύλους και βόμβες σε πόλεις της Ουκρανίας σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κορυφαία κατασκοπευτική υπηρεσία του Κιέβου και προσθέτει: «Το μήνυμα αυτό είναι ψεύτικο και περιέχει γραμματικά λάθη που συνηθίζουν να κάνουν οι Ρώσοι στις ψυχολογικές τους επιχειρήσεις».

«Η Ρωσία διεξάγει μια μαζική πληροφοριακή και ψυχολογική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Οι πολίτες καλούνται να εμπιστεύονται πληροφορίες μόνο από επίσημες πηγές και από εκπροσώπους της GUR» επισημαίνει η ουκρανική υπηρεσία, τονίζοντας πως «ο εχθρός, αδυνατώντας να υποτάξει τους Ουκρανούς με τη βία, καταφεύγει σε μέτρα εκφοβισμού και ψυχολογικής πίεσης στην κοινωνία. Σας ζητάμε να είστε σε εγρήγορση. Μην αγνοείτε τα προειδοποιητικά σήματα - είναι ασφαλέστερο να περιμένετε σε ένα καταφύγιο».

Οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία δήλωσαν νωρίτερα ότι κλείνουν για σήμερα την πρεσβεία τους στο Κίεβο, αφού είδαν πληροφορίες για πιθανή μεγάλη ρωσική αεροπορική επίθεση, ωθώντας και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο.

Το Κίεβο επικρίνει χώρες της Δύσης που κλείνουν τις πρεσβείες τους

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε σήμερα την κίνηση δυτικών χωρών να κλείσουν τις πρεσβείες τους στο Κίεβο, με το σκεπτικό ενός πιθανού κινδύνου μαζικών ρωσικών επιδρομών, υποστηρίζοντας ότι αυτή η απειλή είναι η ίδια καθημερινά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

«Η απειλή για βομβαρδισμούς (...) είναι δυστυχώς μια καθημερινή πραγματικότητα για τους Ουκρανούς για περισσότερες από χίλιες ημέρες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, καλώντας τους Δυτικούς να μην τροφοδοτούν «την ένταση» με το κλείσιμο των πρεσβειών τους.

Ανοιχτή αλλά με περιορισμό λειτουργιών παραμένει η γερμανική πρεσβεία στο Κίεβο

Η πρεσβεία της Γερμανίας στο Κίεβο παραμένει ανοιχτή με περιορισμό λειτουργιών και Γερμανοί υπήκοοι που βρίσκονται στην Ουκρανία μπορούν ακόμα να επικοινωνούν με την πρεσβεία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους μας στο πεδίο ώστε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα αν αλλάξει η κατάσταση», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σπάνιο θέαμα: Ανεμοστρόβιλος περνά μέσα από ουράνιο τόξο στη Νεμπράσκα

Κόσμος 19.06.2025
Ο ανεμοστρόβιλος φέρεται να παρέμεινε στο έδαφος για περίπου μισή ώρα

Αναγνωρίστηκε από την αδελφή της η ανήλικη, θύμα ξυλοδαρμού στο βίντεο της οργής: Καταφεύγει στη δικαιοσύνη

Ελλάδα 19.06.2025
Η αδελφή του θύματος αποκάλυψε πως υπήρχαν υποψίες ότι το κορίτσι έπεφτε θύμα bullying αλλά δεν είχε μιλήσει σε κανέναν

Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα ‑ Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 19.06.2025
Εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2025 θα έχει αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου

Το 52% δεν θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι

Οικονομία 19.06.2025
Σπίτια φίλων η Νο1 επιλογή, πόσες ημέρες

Το Ιράν σφυροκοπά το Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους: Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο

Κόσμος 19.06.2025
Αναφορές για τραυματίες και σοβαρά πλήγματα

Εντοπίστηκαν στην Ηλεία οι γονείς που παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 19.06.2025
Η οικογένεια βρίσκεται επί του παρόντος μαζί με όλα της τα παιδιά στο Α.Τ Βουπρασίας

ΕΦΚΑ: Ποιες οφειλές διαγράφονται αυτόματα ‑ Υπό ποιες προϋποθέσεις

Οικονομία 19.06.2025
Σε ισχύ είναι πλέον η 10ετής παραγραφή των μη βεβαιωμένων οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ

Επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: «Τολμά να μιλάει εκείνος που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»

Ελλάδα Χτες
Ο Γκιντεόν Σάαρ δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο και παρομοίασε με τον Αδόλφο Χίτλερ

Στο 1,80 ευρώ η αμόλυβδη από το Σάββατο, λέει ο πρόεδρος Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής

Οικονομία Χτες
Τα διυλιστήρια θα προχωρήσουν αύριο στην πρώτη μεγάλη αύξηση που θα αποτυπώνει στην εγχώρια αγορά την κρίση της Μέσης Ανατολής

Σοκάρει ο πατέρας του 28χρονου που έδειρε υπάλληλο καθαριότητας – «Θα μου πάνε φυλακή τον γιο για 2 ψιλομπουνιές;»

Ελλάδα Χτες
«Έχει δίκιο ο άνθρωπος, αλλά αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα, θα τον πάνε τσάμπα φυλακή, δεν σκότωσε, δεν έβγαλε όπλο ή μαχαίρι, το παιδί είναι νευρικό, δεν είναι εγκληματίας, θα μου το καταστρέψετε»