E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη για τη δολοφονία οικιακού βοηθού: «Είμαι πιο θύμα από το θύμα» απολογήθηκε ο κατηγορούμενος

Ξανά ενώπιον της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/11/2024 | 13:05

Δίκη για τη δολοφονία οικιακού βοηθού: «Είμαι πιο θύμα από το θύμα» απολογήθηκε ο κατηγορούμενος

Με την απολογία του 39χρονου κατηγορούμενου συνεχίστηκε για 11η μέρα στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθού από τη Σρι Λάνκα, η σορός του οποίου βρέθηκε, τον Φεβρουάριο του 2013, να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς οικίας όπου εργαζόταν, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε στραγγαλισμό.

Ως δράστης κατηγορείται ο γιος των ιδιοκτητών της βίλας, τότε στρατιώτης, που ήταν ο τελευταίος που συνάντησε το θύμα διά ζώσης, ενώ το κίνητρό του -σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα- φέρεται να ήταν σεξουαλικό.

«Είμαι αθώος. Αυτή η ιστορία είναι μεγάλο βάρος για την οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι ετεροφυλόφιλος. Δεν είχα κανένα λόγο και κανένα κίνητρο να κάνω τέτοια πράξη», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του 39χρονου ως προς την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που τού αποδίδεται, ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του ανέφερε: «Είμαι πιο θύμα από το θύμα, είμαι πατέρας δυο παιδιών, δεν φταίω σε κάτι».

Σε ερώτηση από την έδρα για τη δική του εκτίμηση ως προς τη δολοφονία του 25χρονου, απάντησε ως εξής: «Τον σκότωσαν γιατί κάπου ήταν μπλεγμένος. Δεν ξέρω γιατί τον έριξαν στην πισίνα. Είμαι άσχετος. Ίσως επειδή τον είδαν [...] Για ένα διάστημα πίστευα ότι ήταν κλέφτες...».

Ο ίδιος ανέφερε ότι είχε δει το θύμα μόλις τρεις φορές, ότι ουδέποτε πήγε στο δωμάτιό του και δεν γνώριζε το πρόγραμμά του. Για την επίμαχη ώρα της δολοφονίας, επανέλαβε ότι βρισκόταν σε ίντερνετ - καφέ όπου έπαιζε διαδικτυακό πόκερ. Δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί εάν είχε μαζί του το κινητό τηλέφωνο, ενώ σε αρκετές ερωτήσεις -επίμονες από έδρας- απάντησε με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας ότι «η μνήμη μου μετά από τόσα χρόνια βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία».

Σε άλλη ερώτηση για το εάν γνωρίζει τον δράστη και τον καλύπτει, ο 39χρονος απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι «εάν ήξερα κάτι θα το έλεγα».

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγη ώρα και θα συνεχιστεί με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Να σημειωθεί ότι ο 39χρονος είχε αθωωθεί πριν από 3 χρόνια, αλλά ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απαλλακτική απόφαση, με συνέπεια η υπόθεση να επανέλθει, από μηδενική βάση, ενώπιον της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή – Αυστρία 2‑0: Πρόκριση και ρεκόρ για τον Μέσι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Διπλό ρεκόρ Μέσι στο ημίχρονο – Η Αργεντινή πέρασε στην επόμενη φάση

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ, τρεις νεκροί ανάμεσά τους ο ύποπτος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επαρχία του Κεμπέκ εξέδωσε συναγερμό για κατ` οίκον περιορισμό έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Πέθανε στα 94 του ο Κλάιβ Ντέιβις, ο άνθρωπος πίσω από τις καριέρες θρύλων της μουσικής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κλάιβ Ντέιβις ξεκίνησε ή αναβίωσε τις καριέρες σούπερ σταρ όπως η Τζάνις Τζόπλιν, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Κάρλος Σαντάνα και η Αλίσια Κιζ

Βουλή: Αρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θετική κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση, για άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αναφοράς δικαστικής γραμματέως στη δίκη για τα Τέμπη και ένορκης εξέτασης τεσσάρων αστυνομικών

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια