Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια
Αυτή η συνταγή αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου γλυκού
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/11/2024 | 00:12
Το ραβανί, ένα αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό κέικ από σιμιγδάλι με πλούσια γεύση, απογειώνεται όταν συνοδεύεται από ανάλαφρη σαντιγί λευκής σοκολάτας. Η γλυκιά, κρεμώδης σαντιγί προσθέτει στο ραβανί μια απολαυστική υφή και απαλή σοκολατένια αίσθηση. Από το LIVE KITCHEN
Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το Ραβανί
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. Στραγγιστο γιαούρτι
- 100 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 120 γρ. ηλιέλαιο
- 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για το Σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- Φλούδες από 1 πορτοκαλι
- 1 στικ κανέλας
Για τα Καραμελωμένα Φιστίκια
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 50 γρ. ζάχαρη
Για τη Σαντιγί με τη λευκή κουβερτούρα
- 1 κουτακι Morfat Creamy (250 γρ.)
- 125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
- Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι, το στικ κανέλας και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, το γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ ,το ψιλό σιμιγδάλι και αφού τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι τα ριχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 c.
- Προσθέτουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολυ καλά να καραμελώσουν.
- Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat Creamy για πλούσια γεύση και υφή και χτυπάμε για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από το ραβανί και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια.
- Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γυμνάζεσαι μετά τα 50; Πρόσεξε αυτά τα 7 θανατηφόρα λάθη!
Body+Mind
20.10.2025
Τα λάθη που σαμποτάρουν το σώμα σου μετά τα 50 – Το #3 το κάνουν όλοι!
«Πόσο Εγώ;» Το νέο podcast του Pink.gr για να ξαναβρείς τη φωνή μέσα σου
Σχέσεις
20.10.2025
Ένα podcast για γυναίκες που δε θέλουν πια “συμβουλές αυτοβελτίωσης” αλλά μια φωνή που να τις καταλαβαίνει
Η πιο ακραία τάση της αισθητικής πραγματοποιείται στην Τουρκία
Body+Mind
20.10.2025
Παρά τις προειδοποιήσεις, η βιομηχανία ευημερεί
Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δε μας αρέσει η δουλειά μας
Body+Mind
20.10.2025
Δώσε σημασία στα καμπανάκια που σου χτυπάει το σώμα σου!
Αν ξενυχτάς, πρόσεχε! Αυτή η συνήθεια σε οδηγεί σε έναν ύπουλο εθισμό
Body+Mind
Χτες
Οι «νυχτερινοί τύποι» κινδυνεύουν περισσότερο – και η αιτία θα σε σοκάρει
Έτσι θα σώσεις τα φυτά σου αν έχουν αρχίσει να μαραίνονται
Σπίτι
Χτες
Απλά βήματα για να τα διατηρήσεις για πολλά χρόνια
Τι είναι το «τραύμα της μητέρας» και ποια τα σημάδια που δείχνουν ότι υποφέρετε από αυτό
Σχέσεις
Χτες
Δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά όχι ανέφικτο
Kλέψε όλα τα μυστικά των καλοντυμένων των 80s: Πώς να το πετύχεις σήμερα
Style
Χτες
Εντάξει, εκτός από το hair style!
Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία θα φας πεντανόστιμα γλυκά σαν της γιαγιάς
Eat + Drink
Χτες
Νοσταλγικές γεύσεις, όπως ακριβώς τις ετοίμαζε η αγαπημένη σου γιαγιά!
Γιατί τα αυγά είναι ότι πρέπει για πρωινό;
Food
Χτες
Η ιστορία του πρωινού και των αυγών είναι ταυτόσημη
Μιχάλης Βοριαζίδης: Τι είναι η «εξεργασία των γεννητικών οργάνων» με την οποία διαγνώστηκε ο 21χρονος ποδοσφαιριστής του Αρη
Body+Mind
Προχτές
Μετά από ένα χειρουργείο στην περιοχή, απαιτούνται 2-4 εβδομάδες έως ότου επουλωθεί η τομή και αναρρώσει ο ασθενής
5 λάθη που κάνουμε όλοι με το πότισμα το φθινόπωρο
Σπίτι
Προχτές
Μπορεί να νομίζεις ότι το πότισμα το φθινόπωρο είναι “χαλαρή υπόθεση”, αλλά αυτά τα μικρά λάθη μπορεί να κοστίσουν στα φυτά σου όλο τον χειμώνα!