Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια
Αυτή η συνταγή αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου γλυκού
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/11/2024 | 00:12
Το ραβανί, ένα αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό κέικ από σιμιγδάλι με πλούσια γεύση, απογειώνεται όταν συνοδεύεται από ανάλαφρη σαντιγί λευκής σοκολάτας. Η γλυκιά, κρεμώδης σαντιγί προσθέτει στο ραβανί μια απολαυστική υφή και απαλή σοκολατένια αίσθηση. Από το LIVE KITCHEN
Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το Ραβανί
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. Στραγγιστο γιαούρτι
- 100 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 120 γρ. ηλιέλαιο
- 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για το Σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- Φλούδες από 1 πορτοκαλι
- 1 στικ κανέλας
Για τα Καραμελωμένα Φιστίκια
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 50 γρ. ζάχαρη
Για τη Σαντιγί με τη λευκή κουβερτούρα
- 1 κουτακι Morfat Creamy (250 γρ.)
- 125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
- Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι, το στικ κανέλας και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, το γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ ,το ψιλό σιμιγδάλι και αφού τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι τα ριχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 c.
- Προσθέτουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολυ καλά να καραμελώσουν.
- Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat Creamy για πλούσια γεύση και υφή και χτυπάμε για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από το ραβανί και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια.
- Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Hair Trends: Αυτή είναι η απόχρωση του φετινού χειμώνα
Body+Mind
06.12.2024
Cashmere Blonde: Το νέο διαμαντάκι στο χρωματολόγιο της ομορφιάς
Το λαχανικό που είναι ιδανικό για το hangover
Food
06.12.2024
3 λόγοι για να λατρέψεις αυτό το λαχανικό
Το μεταλλιζέ χρώμα στα νύχια που θέλουν όλες τώρα
Style
06.12.2024
Με πολλές παραλλαγές, το λατρεύουμε!
Αυτές είναι οι φθηνότερες χώρες στον κόσμο για να ζεις
Living
06.12.2024
Πού είναι χαμηλότερο το κόστος διαβίωσης
Θα χώριζες αν ο σκύλος σου δεν γούσταρε το ταίρι σου; Μια έρευνα απαντά
Σχέσεις
06.12.2024
Τα δεδομένα δείχνουν ότι η σχέση ανθρώπου - σκύλου έχει εξελιχθεί από σχέση ιδιοκτησίας σε σχέση που βασίζεται στη συγγένεια
Σε αυτά τα μεζεδοπωλεία θα γευτείς τους πιο λαχταριστούς κεφτέδες της Αθήνας
Eat + Drink
06.12.2024
Σαν της γιαγιάς!
Οι τροφές που σε σώζουν από το φούσκωμα και τα … «αέρια»
Food
Χτες
Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες και προσέχοντας τις τροφές που καταναλώνεις, μπορείς να μειώσεις σημαντικά την παραγωγή αερίων και να βελτιώσεις την πεπτική σου υγεία
Η πιο hot τάση για φέτος στο ντύσιμο είναι το πιο υποτιμημένο ρούχο
Style
Χτες
Το απόλυτο fashion item του χειμώνα είναι αυτό
Το επόμενο καλύτερο πράγμα μετά τα κόκκινα νύχια είναι αυτό το χρώμα
Style
Χτες
Το απόλυτο trend για κομψότητα και μυστήριο
Αγία Βαρβάρα: Πώς καθιερώθηκε να φτιάχνουμε αυτό το γλυκό ανήμερα της γιορτής
Food
Προχτές
Το έθιμο της Βαρβάρας