E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια

Αυτή η συνταγή αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου γλυκού

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/11/2024 | 00:12

Το ραβανί, ένα αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό κέικ από σιμιγδάλι με πλούσια γεύση, απογειώνεται όταν συνοδεύεται από ανάλαφρη σαντιγί λευκής σοκολάτας. Η γλυκιά, κρεμώδης σαντιγί προσθέτει στο ραβανί μια απολαυστική υφή και απαλή σοκολατένια αίσθηση. Από το LIVE KITCHEN

Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το Ραβανί

  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Στραγγιστο γιαούρτι
  • 100 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για το Σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Φλούδες από 1 πορτοκαλι
  • 1 στικ κανέλας

Για τα Καραμελωμένα Φιστίκια

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. ζάχαρη

Για τη Σαντιγί με τη λευκή κουβερτούρα

  • 1 κουτακι Morfat Creamy (250 γρ.)
  • 125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
  • Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι, το στικ κανέλας και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, το γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ ,το ψιλό σιμιγδάλι και αφού τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι τα ριχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 c.
  • Προσθέτουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολυ καλά να καραμελώσουν.
  • Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat Creamy για πλούσια γεύση και υφή και χτυπάμε για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
  • Στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από το ραβανί και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Αθηνά Οικονομάκου βάζει το cool girl style στο επίκεντρο ‑ και το απογειώνει

Style 28.11.2025
Το cool girl style δεν είναι τάση - είναι mindset!

Οδική οργή: Γιατί γινόμαστε άλλοι άνθρωποι στο τιμόνι; Οι ψυχίατροι εξηγούν

Body+Mind 28.11.2025
Tο σοκαριστικό που δεν ξέραμε για τον θυμό στον δρόμο

Χριστούγεννα στα ελληνικά χωριά: πού να πας φέτος για αυθεντική γιορτινή ατμόσφαιρα

Ταξίδια 28.11.2025
Φέτος, ζήσε τα Χριστούγεννα όπως τα ονειρεύεσαι!

Το κόλπο της Black Friday που «χακάρει» τον εγκέφαλό σου – χωρίς να το καταλάβεις

Body+Mind Χτες
Η ψυχολογική παγίδα που πέφτουμε όλοι – και πώς να τη γλιτώσεις

Pre‑Shampoo: Το προϊόν‑έκπληξη που βάζεις πριν το σαμπουάν και αλλάζει εντελώς το αποτέλεσμα

Style Χτες
Αν θέλεις πραγματικά να αλλάξει η εικόνα των μαλλιών σου χωρίς κόπο, το pre-shampoo είναι η κίνηση-κλειδί που πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα!

Η χώρα που ψηφίστηκε «Νο1 προορισμός για το 2026»

Ταξίδια Προχτές
Το μέρος που υπόσχεται καλοκαίρι όλο τον χρόνο και εμπειρίες ζωής

Η καλύτερη ώρα για σeξ ανά ηλικία – η απάντηση θα σε εκπλήξει

Σχέσεις Προχτές
Τι αλλάζει στο σeξ μετά τα 30, 40 και 60 – και ποια ώρα είναι ιδανική για σένα

Σε αυτή την ευρωπαϊκή χώρα οι καλλιτέχνες θα παίρνουν μισθό από το κράτος

Ταξίδια Προχτές
Μετά από ένα πιλοτικό πρόγραμμα-θαύμα, θεσμοθετείται βασικό εισόδημα για καλλιτέχνες, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη όχι μόνο επιβιώνει… αλλά αποδίδει κέρδος!

Top 10 street food στον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσεις πριν πεθάνεις ‑ Το Νο3 είναι ελληνικό

Food Προχτές
Τα street food που κάνουν τον πλανήτη να… γλείφει τα δάχτυλά του!

Θες να χάσεις κιλά; Δες τον αληθινό αριθμό που θεωρούν ασφαλή οι ειδικοί

Body+Mind 25.11.2025
Γιατί η πολύ γρήγορη απώλεια βάρους είναι επικίνδυνη