Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια
Αυτή η συνταγή αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου γλυκού
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/11/2024 | 00:12
Το ραβανί, ένα αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό κέικ από σιμιγδάλι με πλούσια γεύση, απογειώνεται όταν συνοδεύεται από ανάλαφρη σαντιγί λευκής σοκολάτας. Η γλυκιά, κρεμώδης σαντιγί προσθέτει στο ραβανί μια απολαυστική υφή και απαλή σοκολατένια αίσθηση. Από το LIVE KITCHEN
Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το Ραβανί
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. Στραγγιστο γιαούρτι
- 100 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 120 γρ. ηλιέλαιο
- 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για το Σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- Φλούδες από 1 πορτοκαλι
- 1 στικ κανέλας
Για τα Καραμελωμένα Φιστίκια
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 50 γρ. ζάχαρη
Για τη Σαντιγί με τη λευκή κουβερτούρα
- 1 κουτακι Morfat Creamy (250 γρ.)
- 125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
- Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι, το στικ κανέλας και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, το γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ ,το ψιλό σιμιγδάλι και αφού τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι τα ριχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 c.
- Προσθέτουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολυ καλά να καραμελώσουν.
- Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat Creamy για πλούσια γεύση και υφή και χτυπάμε για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από το ραβανί και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια.
- Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Φαίη Σκορδά σε ένα ζεστό καφέ look που απογειώνει το χειμερινό στυλ
Style
05.12.2025
Το outfit που όλοι θα αντιγράψουν φέτος – και ο λόγος είναι ξεκάθαρος
Ο καρκίνος του μαστού δεν περιμένει ‑ Γιατί χτυπάει ολοένα και νεότερες γυναίκες;
Body+Mind
05.12.2025
Το επικίνδυνο «κενό» στην πρόληψη αφήνει χιλιάδες γυναίκες κάτω των 40 εκτεθειμένες – οι ειδικοί προειδοποιούν για την ανάγκη έγκαιρης και εξατομικευμένης διάγνωσης
Οι 5 χώρες που θα σε ταξιδέψουν με τις πιο εμβληματικές γλυκές δημιουργίες τους
Food
05.12.2025
Κάθε προορισμός έχει τη δική του ιστορία μέσα από ένα γλυκό που μπορεί να σε ταξιδέψει!
Δυο πράγματα που δε λέγονται ποτέ σε μια σχέση έστω και αν ισχύουν
Σχέσεις
05.12.2025
Σύμφωνα με τους ειδικούς
Νέα έρευνα αλλάζει όσα ξέραμε για τον εγκέφαλο: Πότε τελειώνει η εφηβεία μας;
Body+Mind
Χτες
Η εφηβεία δεν τελειώνει στα 18
10 ορεινά χωριά για να περάσεις τα φετινά Χριστούγεννα στη Νότια Ελλάδα ‑ Μοιάζουν βγαλμένα από ταινία
Xmas
Χτες
Από κοσμοπολίτικα διαμάντια μέχρι καλά κρυμμένα χωριά μέσα στα έλατα - Οι πιο μαγικοί προορισμοί για γιορτές στην Πελοπόννησο
Το σοκ της φύσης: Τα ζώα που ζουν χιλιάδες χρόνια κι εμείς δεν το ξέραμε ‑ Ποιο είναι το μακροβιότερο;
Pets
Χτες
Το ζώο που έχει γίνει σύμβολο μακροζωίας, αποτελώντας ζωντανή σύνδεση με σχεδόν δύο αιώνες ανθρώπινης ιστορίας
8 luxury αρώματα αλλά οικονομικά που κάνουν εντύπωση
Style
Χτες
Δοκίμασέ τα και ετοιμάσου για κομπλιμέντα!
Aυτή η τάση των Χριστουγέννων σαρώνει τα social – και δείχνει τι πραγματικά λείπει από τη ζωή μας
Σπίτι
Προχτές
Φέτος όλο το Instagram γέμισε με αυτό το trend!
Το «θαυματουργό» τρόφιμο που καθαρίζει το αίμα, ρίχνει την πίεση και μπλοκάρει ιούς – Το τρως ήδη χωρίς να το ξέρεις!
Food
Προχτές
Το ταπεινό σκόρδο αποδεικνύεται ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά «φάρμακα» του χειμώνα – αλλά με έναν σημαντικό κανόνα που πολλοί αγνοούν






