E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νές γύρος κακοκαιρίας ‑ Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την Αττική

Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία

Δημοσίευση 15/11/2024 | 08:40

Νές γύρος κακοκαιρίας ‑ Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την Αττική

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα, με βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και η ενίσχυση των ανέμων σε Ιόνιο και Βόρειο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση.

Έντονα φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας

Έντονα φαινόμενα αναμένονται το μεσημέρι πρόσκαιρα στη Δυτική Ελλάδα, ενώ από το βράδυ της μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες σε Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και ανατολικό Αιγαίο.

Από το βράδυ η θερμοκρασία θα πέσει περίπου έξι βαθμούς Κελσίου, ενώ στο κέντρο της Αθήνας από τους 21 βαθμούς αναμένεται να φθάσει τους 14.

Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στη Δυτική Μακεδονία, ακόμα και μέσα στις πόλεις (Φλώρινα και Πτολεμαΐδα), ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την Κυριακή.

Σε αναρτήσεις του ο διευθυντής της ΕΜΥ αναφέρεται στο νέο γύρο βροχοπτώσεων, καθώς όπως τονίζει «ανώτερο χαμηλό (στα 500hPa) το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται στο Ιόνιο, κινούμενο ανατολικά.

Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει από το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο τα ανατολικά και νότια και κυρίως τη Θεσσαλία (Αν. Θεσσαλία -Πήλιο ) τις Σποράδες και την Κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα του Σαββάτου το βράδυ θα περιοριστούν στα ΝΑ».

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς παρουσιάζει τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ ανά 6ωρο, μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, «όπου παρατηρούμε να διέρχονται διαδοχικές διαταραχές από τη χώρα μας».

Μαρουσάκης: Έντονα φαινόμενα και πλημμυρικά επεισόδια στην Αττική

Την ίδια ώρα και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για έντονα φαινόμενα από σήμερα (15/11) το απόγευμα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και στην Αττική θα έχουμε έντονα φαινόμενα και πλημμυρικά επεισόδια.<

/p>

«Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στην ημέρα σήμερα σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές - καταιγίδες αλλά και τις απότομες ενισχύσεις των ανέμων. Χαλάζι ή και έντονη κεραυνική δραστηριότητα είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν, ενώ σε τοπικό επίπεδο υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια.

Από αυτή την επιδείνωση του καιρού θα απασχοληθούν πρώτα περιοχές της δυτικής και κεντρικής χώρας, ενώ από το απόγευμα και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα μεταφερθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τα ανατολικά και νότια τμήματα.

Αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια υπάρχει για τη Στερεά, Θεσσαλία - Σποράδες, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη.

Αν θέλαμε να θέταμε γεωγραφικά διαμερίσματα στο πολύ κόκκινο σε τοπικό επίπεδο από αυτή τη νέα επιδείνωση του καιρού θα μπορούσαμε να οριοθετήσουμε μία περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής, χωρίς αυτό σημαίνει ότι και πιο δυτικά δεν υπάρχει τοπικά κίνδυνος, απλά ανατολικότερα τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν να τροφοδοτείται η κακοκαιρία και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Μέσα στις επικίνδυνες περιοχές για έντονα φαινόμενα και πλημμυρικά επεισόδια συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι περίπου του Σαββάτου.

Ακολουθούν ενδεικτικοί χάρτες βροχόπτωσης από τα προγνωστικά μας συστήματα που πήραμε πριν από λίγο»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υεμένη: Δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενοι από νέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου

Κόσμος Χτες
Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από βάρκες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συγκλονισμένη η Ξάνθη για τους δύο 16χρονους που βρέθηκαν νεκροί – Τι εξετάζεται

Ελλάδα Χτες
Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι συγγενείς των δύο 16χρονων

Ισχυρός σεισμός στη Σητεία

Ελλάδα Χτες
Ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοικτά του νομού Λασιθίου, στην Κρήτη

Ροζ φαλλικό γλυπτό πετάει νερό ‑ Σε σοκ οι περαστικοί ‑ «Είδα ξεκάθαρα ένα ροζ πeος»

Κόσμος Χτες
Το ύψους 3 μέτρων γλυπτό ενός ροζ ποδιού γεμάτο με γλώσσες δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα σε ντόπιους και τουρίστες της Νέας Υόρκης

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «βράσουν» αύριο με 40αρια

Καιρός Χτες
Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών

Ελλάδα Χτες
Η 25χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία τριών μωρών, εκ των οποίων τα δύο ήταν δικά της

Ρωσία: Συναγερμός για έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο – Πώς εμπλέκεται ο υπουργός που αυτοκτόνησε

Κόσμος Χτες
Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επιβεβαίωσε χτύπημα σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, κάνοντας λόγο για «μικρή διαρροή»

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 16χρονοι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα σε μία γούρνα νερού του Κοσύνθου

«Κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Ιβάν Ράκιτιτς σε ηλικία 37 ετών

Αθλητικά Νέα Χτες
Θα μπορούσε να γίνει αθλητικός διευθυντής στη Χάιντουκ Σπλιτ, χωρίς να υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο

Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν υπάλληλο σε νεκροταφείο επειδή διαφωνούσαν με τον τρόπο εκταφής της μητέρας

Ελλάδα Χτες
«Τον χτύπησαν και οι δύο, τον έριξαν στο μνήμα- ήταν αιμόφυρτος»

Λευκάδα: Κατέρρευσε μετά την πρόταση γάμου από τον σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία