E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: «Πνίγηκε» από την τοξική αιθαλομίχλη ‑ 50 φορές πάνω από το όριο του ΠΟΥ η μόλυνση

Απόκοσμες εικόνες

Δημοσίευση 14/11/2024 | 10:34

Ινδία: «Πνίγηκε» από την τοξική αιθαλομίχλη ‑ 50 φορές πάνω από το όριο του ΠΟΥ η μόλυνση

Τοξικό νέφος κάλυψε τη βόρεια Ινδία την Πέμπτη, και έγινε πολύ πυκνό εμποδιζοντας την ορατότητα σε πολλά μέρη, καθώς τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης δημιούργησαν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» με την υγρασία, τη χαμηλή ταχύτητα του ανέμου και την πτώση της θερμοκρασίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η πόλη της Λαχώρης στο γειτονικό Πακιστάν βαθμολογήθηκε ως η πιο μολυσμένη στον κόσμο στη σχετική λίστα, με τη μόλυνση να επιδεινώνεται από τη σκόνη, τις εκπομπές αερίου και τον καπνό από τις πυρκαγιές που καίνε παράνομα στις αγροτικές πολιτείες Παντζάμπ και Χαριάνα της Ινδίας. Οι αρχές της χώρας δίνουν επίσης μάχη με τον επικίνδυνο αέρα αυτόν τον μήνα.


Η επαρχία έχει ήδη κλείσει τα σχολεία, έχει σταματήσει ορισμένες οικοδομικές εργασίες, έχει απαγορεύσει τις περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες και έχει διατάξει πρόωρο κλείσιμο ορισμένων επιχειήσεων

Στο Νέο Δελχί, οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο δεν επηρεάστηκαν πάντως από την αιθαλομίχλη, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν ότι θα διαλυθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς αρχίζει να φυσάει. Η ορατότητα παρέμεινε ωστόσο στα 300 μέτρα, δήλωσε η εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίου, Delhi International Airport Limited (DIAL), ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν ότι οι πτήσεις μπορεί να επηρεαστούν.

«Η χειμωνιάτικη ομίχλη μπορεί να επηρεάσει τις πτήσεις» με το Δελχί, την πόλη Αμριτσάρ στο Παντζάμπ, όπου οι αρχές ανέφεραν ότι η ορατότητα ήταν μηδενική και την ιερή πόλη του Βαρανάσι στο Ούταρ Πραντές, ανέφερε η IndiGo σε μήνυμα στο X.Το διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί πραγματοποίησε ορισμένες πτήσεις την Τετάρτη.


Η ελάχιστη θερμοκρασία στο Δελχί έπεσε στους 16,1 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη από 17 βαθμούς Κελσίου την προηγούμενη ημέρα, δήλωσαν αξιωματούχοι του καιρού. Η ρύπανση κατατάχθηκε στην κατηγορία «σοβαρή» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με βαθμολογία 430 σε έναν δείκτη ποιότητας του αέρα που κατατάσσει τη βαθμολογία από μηδέν έως 50 ως «καλή».


Η ρύπανση στο Νέο Δελχί είναι πιθανό να παραμείνει στη «σοβαρή» κατηγορία και αύριο Παρασκευή (15/11) δήλωσε το υπουργείο Γεωεπιστημών, επιδεινούμενη σε «πολύ φτωχή» αργότερα ή με βαθμολογία δείκτη στην περιοχή από 300 έως 400.

Ο αριθμός των πυρκαγιών σε αγροκτήματα για να καθαριστούν τα χωράφια στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη φύτευση σιταριού στη βόρεια Ινδία αυξάνεται συνεχώς αυτή την εβδομάδα σε σχεδόν 2.300 την Τετάρτη από 1.200 τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία 03.04.2026
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος 03.04.2026
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα 03.04.2026
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 03.04.2026
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα 03.04.2026
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος 03.04.2026
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος 03.04.2026
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science 03.04.2026
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό

Κογιότ επιτέθηκε και τραυμάτισε 4χρονο στο Λος Αντζελες, δείτε βίντεο

Κόσμος 03.04.2026
Το ίδιο ζώο φέρεται να έχει επιτεθεί ξανά σε μικρό παιδί, ενώ οι αρχές το αναζητούν

Η στιγμή που η θάλασσα στην Τήνο γίνεται καφέ μέσα σε λίγα λεπτά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Ελλάδα 03.04.2026
Το στιγμιότυπο αποτυπώθηκε σε time-lapse βίντεο από κάμερα στο λιμάνι του νησιού

ΠΟΥ και Lancet προειδοποιούν ότι η κλιματική κρίση στοιχίζει 10 εκατ. ζωές ετησίως

Κόσμος 03.04.2026
Η αδράνεια απέναντι στην κλιματική αλλαγή στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Οι πρόωροι θάνατοι προκαλούνται από καύσωνες, πυρκαγιές, τοξικούς καπνούς, πλημμύρες και έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι όσος