E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: «Πνίγηκε» από την τοξική αιθαλομίχλη ‑ 50 φορές πάνω από το όριο του ΠΟΥ η μόλυνση

Απόκοσμες εικόνες

Δημοσίευση 14/11/2024 | 10:34

Ινδία: «Πνίγηκε» από την τοξική αιθαλομίχλη ‑ 50 φορές πάνω από το όριο του ΠΟΥ η μόλυνση

Τοξικό νέφος κάλυψε τη βόρεια Ινδία την Πέμπτη, και έγινε πολύ πυκνό εμποδιζοντας την ορατότητα σε πολλά μέρη, καθώς τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης δημιούργησαν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» με την υγρασία, τη χαμηλή ταχύτητα του ανέμου και την πτώση της θερμοκρασίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η πόλη της Λαχώρης στο γειτονικό Πακιστάν βαθμολογήθηκε ως η πιο μολυσμένη στον κόσμο στη σχετική λίστα, με τη μόλυνση να επιδεινώνεται από τη σκόνη, τις εκπομπές αερίου και τον καπνό από τις πυρκαγιές που καίνε παράνομα στις αγροτικές πολιτείες Παντζάμπ και Χαριάνα της Ινδίας. Οι αρχές της χώρας δίνουν επίσης μάχη με τον επικίνδυνο αέρα αυτόν τον μήνα.


Η επαρχία έχει ήδη κλείσει τα σχολεία, έχει σταματήσει ορισμένες οικοδομικές εργασίες, έχει απαγορεύσει τις περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες και έχει διατάξει πρόωρο κλείσιμο ορισμένων επιχειήσεων

Στο Νέο Δελχί, οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο δεν επηρεάστηκαν πάντως από την αιθαλομίχλη, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν ότι θα διαλυθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς αρχίζει να φυσάει. Η ορατότητα παρέμεινε ωστόσο στα 300 μέτρα, δήλωσε η εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίου, Delhi International Airport Limited (DIAL), ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν ότι οι πτήσεις μπορεί να επηρεαστούν.

«Η χειμωνιάτικη ομίχλη μπορεί να επηρεάσει τις πτήσεις» με το Δελχί, την πόλη Αμριτσάρ στο Παντζάμπ, όπου οι αρχές ανέφεραν ότι η ορατότητα ήταν μηδενική και την ιερή πόλη του Βαρανάσι στο Ούταρ Πραντές, ανέφερε η IndiGo σε μήνυμα στο X.Το διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί πραγματοποίησε ορισμένες πτήσεις την Τετάρτη.


Η ελάχιστη θερμοκρασία στο Δελχί έπεσε στους 16,1 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη από 17 βαθμούς Κελσίου την προηγούμενη ημέρα, δήλωσαν αξιωματούχοι του καιρού. Η ρύπανση κατατάχθηκε στην κατηγορία «σοβαρή» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με βαθμολογία 430 σε έναν δείκτη ποιότητας του αέρα που κατατάσσει τη βαθμολογία από μηδέν έως 50 ως «καλή».


Η ρύπανση στο Νέο Δελχί είναι πιθανό να παραμείνει στη «σοβαρή» κατηγορία και αύριο Παρασκευή (15/11) δήλωσε το υπουργείο Γεωεπιστημών, επιδεινούμενη σε «πολύ φτωχή» αργότερα ή με βαθμολογία δείκτη στην περιοχή από 300 έως 400.

Ο αριθμός των πυρκαγιών σε αγροκτήματα για να καθαριστούν τα χωράφια στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη φύτευση σιταριού στη βόρεια Ινδία αυξάνεται συνεχώς αυτή την εβδομάδα σε σχεδόν 2.300 την Τετάρτη από 1.200 τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού ‑ Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Λάρισας

Ελλάδα Χτες
Τα θυροφράγματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εισροών

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα Χτες
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα Χτες
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος Χτες
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία Χτες
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία Χτες
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος Χτες
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος Χτες
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Ελλάδα Χτες
Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Ελλάδα Χτες
Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων