E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισπανία: «Πνίγεται» η Μάλαγα ‑ Εκκενώθηκε σιδηροδρομικός σταθμός

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Μάλαγα και τα νότια της Ταραγόνα, λόγω της άφιξης νέας κακοκαιρίας ΝΤΑΝΑΝ με πολύ έντονες βροχοπτώσεις.

Δημοσίευση 13/11/2024 | 16:39

Ισπανία: «Πνίγεται» η Μάλαγα ‑ Εκκενώθηκε σιδηροδρομικός σταθμός

Το δεύτερο πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντάνα» από τη Μάλαγα προκαλεί πλημμύρες σε πολλά σημεία της πόλης.

Εκκενώθηκε ήδη ένας σιδηροδρομικός σταθμός στη Μάλαγα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της EL PAIS.

Oι έντονες βροχοπτώσεις έχουν γεμίσει ρεμματα στην πόλη, συνήθως ξηρά και μέσα από τα οποία το νερό κινείται έντονα. Το ρέμα Jaboneros, το οποίο χωρίζει τις γειτονιές Pedregalejo και El Palo, ανατολικά της πόλης της Μάλαγα, ρέει προς τα κάτω αυτή τη στιγμή με σημαντική ροή. Σε ένα ρέμα που συνήθως είναι στεγνό λόγω χαμηλής βροχόπτωσης, το νερό πέφτει με δύναμη στο στόμιό του, λίγα μόλις μέτρα μακριά.

Στους γύρω δρόμους το νερό έχει πλημμυρίσει και διάφορους δρόμους, όπου τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να κυκλοφορούν με μεγάλη προσοχή, αν και κάποιοι δεν έχουν καταφέρει να περάσουν λόγω του βάθους.

Επιπλέον, οι βροχοπτώσεις αύξησαν τη ροή του ποταμού Guadalmedina, αφήνοντας πολύ σπάνιες εικόνες.

«Στην πόλη της Μάλαγα έχουμε ένα εξαιρετικά ασφαλές και μεγάλο φράγμα», είπε ο δήμαρχος, Φρανσίσκο ντε λα Τόρε, αναφερόμενος στη δεξαμενή El Limonero. «Η Γκουανταλμεντίνα δεν πρόκειται να μας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα», επιβεβαίωσε εκ νέου.

Άλλες περιοχές της Ανδαλουσίας, της Καταλονίας και της κοινότητας της Βαλένθια βρίσκονται υπό πορτοκαλί προειδοποίηση - η δεύτερη στην κλίμακα των τριών - λόγω βροχοπτώσεων. Η Generalitat της Βαλένθια έχει περιορίσει την ιδιωτική κυκλοφορία στους δήμους του σημείου μηδέν της Βαλένθια μέχρι την Πέμπτη. Η Αστούριας, η Καστίλλη και Λεόν, η Γαλικία και η Μούρθια βρίσκονται υπό κίτρινη προειδοποίηση για βροχή, καταιγίδες, χιόνι ή θαλασσοταραχή. Υπάρχουν επτά κοινότητες σε επιφυλακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις