E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τραγουδίστρια που θα γίνει μάθημα σε πανεπιστήμιο

Η ζωή της διδακτική ύλη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 12/11/2024 | 00:03

Η τραγουδίστρια που θα γίνει μάθημα σε πανεπιστήμιο
pexels

Η αλήθεια είναι ότι τελευταία το όνομά της ακούγεται πάρα πολύ, όχι βέβαια μόνο για καλό λόγο. Ο λόγος για την τραγουδίστρια Beyonce που η ζωή της και τα επιτεύγματά της στο χώρο της μουσικής θα γίνουν μάθημα σε πανεπιστήμιο.

Πιο συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Yale στο επόμενο εξάμηνο θα εντάξει στη διδακτική ύλη ένα μάθημα για την επιρροή της Beyonce στη κοινωνία.

Το μάθημα θα έχει τίτλο «Η Μπιγιόνσε Δημιουργεί Ιστορία: Παράδοση Μαύρου Ριζοσπαστισμού στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, τη Θεωρία και την Πολιτική μέσω της Μουσικής», στο οποίο το έργο της εμβληματικής καλλιτέχνιδας θα αναλυθεί και θα ερμηνευθεί σε σχέση με την ιστορία των μαύρων.

Το μάθημα θα διδάσκεται από την διακεκριμένη καθηγήτρια Daphne Brooks, η οποία ειδικεύεται στις Αφροαμερικανικές σπουδές και τη μουσική.

Το μάθημα θα εστιάσει στα χρόνια από το 2013 μέχρι και το 2024 και θα εξετάσει την επιρροή που έχει η τραγουδίστρια στη μουσική, στις γυναίκες, στη μόδα και τις κοινωνικές εξελίξεις.

Σε συνέντευξη της υπερασπίστηκε της ιδέας που είχε για τη δημιουργία ειδικού μαθήματος με μια πολύ απλή δήλωση, "Δεν υπάρχει άλλη σαν και αυτή".

Η καθηγήτρια εμπνεύστηκε το μάθημα αμέσως μετά την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ και θέλει μέσα από την ζωή της Beyonce να εμπνεύσει τους Αφροαμερικανούς και κυρίως τις γυναίκες, πως κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει να κατακτήσουν τα όνειρά τους, ειδικά τώρα που μια γυναίκα, η Καμάλα Χάρις υπέστη ήττα, κυρίως λόγω του φύλου της, όπως υποστηρίζει.

«Με το να εξετάσουμε τον πολιτισμό μέσω της Μπιγιόνσε, μπορούμε να αναλογιστούμε τον βαθμό στον οποίο η τέχνη μπορεί να εκφράσει τον κόσμο στον οποίο ζούμε, να θρέψει τις ψυχές μας και να μας δώσει τον χώρο να φανταστούμε καλύτερους κόσμους» πρόσθεσε η Brooks.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι τελικά η ζωή στην ιταλική πόλη με τα σπίτια του 1 ευρώ;

E-Daily 1.Hero 13.06.2026
Αγοράζεις σπίτι με 1 ευρώ, αλλά τι ζωή σε περιμένει εκεί;

Τι άλλο ανακάλυψε ο Νόμπελ που όμως δεν μάθαμε ποτέ;

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Ανακαλύφθηκαν χαμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του στη Σουηδία

Πώς οι βετεράνοι του Βιετνάμ έκοψαν την ηρωίνη

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Ένας στους πέντε Αμερικανούς στρατιώτες εθίστηκαν άλλα το 95% απεξαρτήθηκε

Το χωριό‑φάντασμα της Ελλάδας που εγκαταλείφθηκε, αλλά κάτι εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί

E-Daily 3.Left Χτες
Στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, ένας οικισμός-φάντασμα κρατά ζωντανή τη μνήμη του με έναν απρόσμενο τρόπο

Δεν θέλουμε πια ξαπλώστρα; Γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα νησιά και ανακαλύπτουν ξανά τα βουνά

E-Daily 3.Left Χτες
Από τα beach bars στα ποτάμια και από τα ακτοπλοϊκά-σοκ στα πέτρινα χωριά: η μεγάλη στροφή των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει

Η μάχη για τον δημόσιο χώρο και το μεγάλο πρόβλημα με τις ομπρέλες στη Χαλκιδική

E-Daily 3.Left Χτες
Στο μικροσκόπιο η αυθαίρετη «κράτηση» θέσεων

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left Προχτές
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left Προχτές
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.