E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα πλατφόρμα για την τιμολόγηση ακινήτων σε κάθε γειτονιά

Εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για ενοικίαση και για αγορά κατοικιών και δεν υπάρχουν αρκετά ακίνητα

Δημοσίευση 11/11/2024 | 12:34

Νέα πλατφόρμα για την τιμολόγηση ακινήτων σε κάθε γειτονιά
Φωτογραφία από jimmy teoh

Πλατφόρμα για την τιμολόγηση ακινήτων, προανήγγειλε, ο υπουργός της Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στο πρόβλημα της στέγασης, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο ertnews.

Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ότι: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για ενοικίαση και για αγορά κατοικιών και δεν υπάρχουν αρκετά ακίνητα. Αυτό, μαζί με τις πιέσεις που ασκεί ο τουρισμός και η βραχυχρόνια μίσθωση αυξάνει τις τιμές Και όντως υπάρχουν πλέον υπερβολικά υψηλές τιμές σε πολλές περιοχές, ειδικά των αστικών κέντρων και των τουριστικών περιοχών, που δυσκολεύουν κυρίως τους νέους ανθρώπους που δεν έχουν τη δική τους κατοικία να βρουν κατοικία».

Στη συνέχεια ο υπουργός προσέθεσε: «Δεν είμαστε ανοχύρωτοι σε αυτό το πρόβλημα. Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες νομοθέτησε την πολιτική που λέγεται Σπίτι μου, μέσα στην οποία εφαρμόζονται τουλάχιστον 10 με 12 διαφορετικές παρεμβάσεις ενίσχυσης και στήριξης των εισοδημάτων, ώστε να μπορούν οι νέοι άνθρωποι και όχι μόνο οι νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν με επιδοτούμενο επιτόκιο το δικό τους σπίτι ή να νοικιάσουν με χαμηλότερο ενοίκιο επίσης το δικό τους σπίτι. Τα φθηνά στεγαστικά δάνεια που έχουμε εξασφαλίσει μετά από διαπραγμάτευση Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα έρθουν από τον Ιανουάριο του 2025. Θα δώσει τη δυνατότητα σε περίπου 20.000 νέα νοικοκυριά, νέα ζευγάρια ή και ατομικές ατομικά νοικοκυριά να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι».

Σχετικά με την τιμολόγηση των ακινήτων ανέφερε στο ertnews: «Θα δώσουμε μέσω πλατφόρμας του υπουργείου Οικονομικών τη δυνατότητα να αναρτώνται τα συμβόλαια που συνάπτονται είτε για αγορές είτε για μισθώσεις, ανωνυμοποιημένα προφανώς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη της χώρας. Αυτό σε τι θα ωφελήσει; Υπάρχει μια ονομαστική τιμή που εμφανίζεται στα sites που κάνουν την προώθηση των αγγελιών, όμως η πραγματική τιμή είναι χαμηλότερη. Δημιουργείται δηλαδή έτσι μια τεχνητή εικόνα για τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά, χωρίς να ξέρουμε τελικά πού συμφωνεί ο ιδιοκτήτης με τον ενοικιαστή. Αυτή η πλατφόρμα, που υπάρχουν τα δεδομένα στην ΑΑΔΕ, θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να εξορθολογιστούν. Είναι στόχος για το 2025»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Βρετανία «υπό απειλή» ‑ Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει το Λονδίνο

Κόσμος 26.03.2026
Το Λονδίνο απέχει μόλις 4.000 χιλιόμετρα από το Ιράν, ανέφερε δηκτικά ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ ‑ Κάηκε ολοσχερώς

Ελλάδα 26.03.2026
Ένα νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (26/3) στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών

Καύσιμα: Πλαφόν στις τιμές θέτει η Πολωνία

Κόσμος 26.03.2026
Πιέζονται τα ευρωπαϊκά κράτη από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εξαιτίας του πολέμου στο Ιράν

Η Γερμανία ψηφίζει αυστηρότατους κανόνες για να «μαζέψει» τις τιμές των καυσίμων – Πρόστιμο έως και 100.000 ευρώ

Κόσμος 26.03.2026
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα ύψους έως και 100.000 ευρώ

Η στιγμή που λεωφορείο στο Μπαγκλαντές χάνει τον έλεγχο και «βουτάει» σε ποταμό, τουλάχιστον 24 νεκροί

Κόσμος 26.03.2026
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα, αναποδογύρισε και εντοπίστηκε βυθισμένο σε βάθος σχεδόν 9 μέτρων

Η Βρετανία φέρνει «plug‑in» φωτοβολταϊκά για τα σπίτια για να καταπολεμήσει την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στο Ιράν

Κόσμος 26.03.2026
Η βρετανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με Amazon και Lidl - Είναι εύκολα στην εγκατάσταση και δεν χρειάζεται η παρουσία ηλεκτρολόγου

Καλαμαριά: Η απολογία του 19χρονου φίλου του Κλεομένη ‑ «Δεν καταλάβαμε ότι τον μαχαίρωσε»

Ελλάδα 26.03.2026
Οδηγήθηκε στις φυλακές μετά την απολογία του ο 19χρονος

«Καμπανάκι» από Κομισιόν: Σε κλοιό ελέγχου το Snapchat και pornhub

Κόσμος 26.03.2026
Έρευνα για την ελλιπή προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

Κολωνάκι: Συνελήφθη 54χρονη για ληστεία μαμούθ σε σπίτι ηλικιωμένης με λεία 200.000 ευρώ

Ελλάδα 26.03.2026
Στο σπίτι της βρέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, ναρκωτικά, ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρακολούθησης και δύο οχήματα

ΟΑΣΘ: Στα 100 ευρώ το πρόστιμο για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα λεωφορεία

Ελλάδα 26.03.2026
Πώς μπορείτε να μειώσετε το πρόστιμο του ΟΑΣΘ στο μισό

Καρχαρίες γεμάτοι με κοκαΐνη και καφεΐνη: Τι βρήκαν οι επιστήμονες σε τουριστικό «παράδεισο»

Κόσμος 26.03.2026
Μελέτη στις Μπαχάμες εντόπισε καφεΐνη, κοκαΐνη και παυσίπονα σε καρχαρίες, ανοίγοντας νέα ερωτήματα για τη ρύπανση των θαλασσών.