E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι μέχρι την Τετάρτη

Τετάρτη η πιο δύσκολη ημέρα

Δημοσίευση 11/11/2024 | 11:50

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι μέχρι την Τετάρτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ κάνοντας λόγο για αλλαγή του καιρού από σήμερα το απόγευμα και για κακοκαιρία που θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της αλλαγής του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, οι συχνοί κεραυνοί και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του νοτίου Ιουνίου, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Μεθαύριο Τετάρτη η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας (11-11-2024) μέχρι και την Τετάρτη (13-11-2024) στη δυτική κυρίως Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επηρεάσουν τα νησιά του Νοτίου Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και την Τετάρτη όλο το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Η πρόγνωση του καιρού για Πέμπτη και Παρασκευή

Την Πέμπτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Την Παρασκευή λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία και στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέες ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος

Ελλάδα 04.02.2026
Διευρύνει τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος σε νέα παρτίδα των προϊόντων της μάρκας Guigoz η εταιρεία Nestlé

Οχήματα της Google βγαίνουν στους δρόμους της Ελλάδας: Δες πότε και πού θα σε «καταγράψουν»

Tech + Science 04.02.2026
Πρόσωπα και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων θα εμφανίζονται θολωμένα

Τραγωδία στη Χίο: Το σκάφος του Λιμενικού είχε κάμερα, αλλά δεν είχε τεθεί σε λειτουργία

Ελλάδα 04.02.2026
Η κάμερα που υπήρχε στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού δεν είχε ενεργοποιηθεί από το πλήρωμα – Οι Αρχές ερευνούν αν ο Μαροκινός διασωθείς ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου.

Συνελήφθη δασκάλα γιόγκα στα βόρεια προάστια που ανατίναζε αυτοκίνητα συγγενών της

Ελλάδα 04.02.2026
Το 2016 φέρεται να είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο του πατέρα της

Η μεγάλη ανακαίνιση των συρμών: Πώς αλλάζουν όψη τα τρένα σε μετρό και ηλεκτρικό

Ελλάδα 04.02.2026
Κλιματισμός και «δεύτερη ζωή» με νέες αναβαθμίσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ για το παλαιότερο τροχαίο υλικό της Αθήνας

Αποζημίωση‑έκπληξη: Πότε και πώς παίρνετε έως 100 ευρώ για γυαλιά

Ελλάδα 04.02.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση