E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι μέχρι την Τετάρτη

Τετάρτη η πιο δύσκολη ημέρα

Δημοσίευση 11/11/2024 | 11:50

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι μέχρι την Τετάρτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ κάνοντας λόγο για αλλαγή του καιρού από σήμερα το απόγευμα και για κακοκαιρία που θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της αλλαγής του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, οι συχνοί κεραυνοί και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του νοτίου Ιουνίου, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Μεθαύριο Τετάρτη η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας (11-11-2024) μέχρι και την Τετάρτη (13-11-2024) στη δυτική κυρίως Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επηρεάσουν τα νησιά του Νοτίου Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και την Τετάρτη όλο το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Η πρόγνωση του καιρού για Πέμπτη και Παρασκευή

Την Πέμπτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Την Παρασκευή λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία και στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.