E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι μέχρι την Τετάρτη

Τετάρτη η πιο δύσκολη ημέρα

Δημοσίευση 11/11/2024 | 11:50

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι μέχρι την Τετάρτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ κάνοντας λόγο για αλλαγή του καιρού από σήμερα το απόγευμα και για κακοκαιρία που θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της αλλαγής του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, οι συχνοί κεραυνοί και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του νοτίου Ιουνίου, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Μεθαύριο Τετάρτη η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας (11-11-2024) μέχρι και την Τετάρτη (13-11-2024) στη δυτική κυρίως Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επηρεάσουν τα νησιά του Νοτίου Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και την Τετάρτη όλο το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Η πρόγνωση του καιρού για Πέμπτη και Παρασκευή

Την Πέμπτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Την Παρασκευή λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία και στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή από ορμητικό χείμαρρο στην Ανω Γλυφάδα, δείτε βίντεο

Ελλάδα 22.01.2026
Σκηνές αγωνίας στους πλημμυρισμένους δρόμους – Μία γυναίκα διασώθηκε, ενώ άλλη έχασε τη ζωή της από τα ορμητικά νερά

Λέκκας για Ανω Γλυφάδα: «Η ανάπτυξη των `ακριβών` περιοχών έγινε χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες»

Ελλάδα 22.01.2026
«Δεν γίνεται τίποτα τώρα πια - Είναι μια κληρονομημένη αμαρτία» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας

Στην Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, δείτε χάρτη με τις περιοχές που έβρεξε περισσότερο

Καιρός 22.01.2026
Στο μετεωρολογικό σταθμό του Παπάγου σημειώθηκε το υψηλότερο ύψος βροχής

Συμβούλιο Ειρήνης: Ο Τραμπ λέει ότι ο Πούτιν δέχθηκε – «Υπό μελέτη» απαντά ο Ρώσος

Κόσμος 22.01.2026
Η... πονηρή πρόταση του Ρώσου Προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του

Έβρος: Η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση αγοραπωλησιών σε αλλοδαπούς «επενδυτές»

Ελλάδα 22.01.2026
Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιλαμβάνουν πιο αυστηρά κριτήρια

Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής στη Γλυφάδα ‑ Βράχια στους δρόμους και ορμητικοί χείμαρροι

Ελλάδα 22.01.2026
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά - Μία 56χρονη έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε κάτω από αυτοκίνητο

Δασκάλα απολύθηκε από τη θέση της σε δημόσιο σχολείο γιατί διατηρούσε Airbnb

Ελλάδα 22.01.2026
Σε ποιες διατάξεις στηρίχτηκε το υπουργείο Παιδείας για την «τιμωρία» της εκπαιδευτικού

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία για Γροιλανδία και Αρκτική

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι, βάσει της παρούσας συνθήκης, δεν θα επιβληθούν οι δασμοί που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου

Βίντεο – σοκ από την Ανω Γλυφάδα: Χείμαρροι οι δρόμοι παρασύρουν αυτοκίνητα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, η κατάσταση είναι κρίσιμη