E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Μπιγιονσέ το μεγάλο φαβορί στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy, με 11 υποψηφιότητες

Θα αναμετρηθεί με την Taylor Swift

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/11/2024 | 20:46

Η Μπιγιονσέ το μεγάλο φαβορί στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy, με 11 υποψηφιότητες

Η Μπιγιονσέ θα είναι το μεγάλο φαβορί της τελετής απονομής των βραβείων Grammy, στις 2 Φεβρουαρίου του 2025 στο Λος Άντζελες, καθώς είναι υποψήφια σε 11 κατηγορίες για το άλμπουμ της «Cowboy Carter», έναν φόρο τιμής στις αφροαμερικανικές ρίζες της κάντρι μουσικής, ανακοίνωσε σήμερα η Recording Academy.

Η διάσημη τραγουδίστρια θα αναμετρηθεί με την άλλη βεντέτα της αμερικανικής μουσικής σκηνής Τέιλορ Σουίφτ, ιδίως στην κατηγορία του καλύτερου άλμπουμ, όπως και με τα νέα αστέρια της ποπ μουσικής Charli XCX, Chappell Roan και Σαμπρίνα Κάρμπεντερ.

Η Beyoncé θα είναι υποψήφια στην κατηγορία του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς αλλά και σε εκείνη του καλύτερου κάντρι άλμπουμ, κάτι το αξιοσημείωτο, καθώς ο δίσκος της αυτός πρόσφατα περιφρονήθηκε από τις υποψηφιότητες στα Country Music Awards.

Με το σινγκλ «Texas Hold ‘Em» και το άλμπουμ «Cowboy Carter», η «Queen B» αναδείχθηκε στην πρώτη μαύρη καλλιτέχνιδα που κατέκτησε την κορυφή των σχετικών κατατάξεων του Billboard για την κάντρι μουσική.

Πέραν της επιτυχίας που έχει ήδη καταγράψει, το «Cowboy Carter», το οποίο περιλαμβάνει ήδη το κλασσικό «Jolene» της απόλυτης σταρ της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον, έχει πυροδοτήσει τον δημόσιο διάλογο σχετικά με τη θέση των Αφροαμερικανών στην ιστορία της κάντρι, με το είδος αυτό να συνδέεται κυρίως με λευκούς και συντηρητικούς μουσικούς.

Έχοντας συγκεντρώσει 11 υποψηφιότητες, προηγείται των Charli XCX, Μπίλι Άιλις, Κέντρικ Λαμάρ και Post Malone, που έχουν εξασφαλίσει 7 υποψηφιότητες, κατόπιν των Σαμπρίνα Κάρπεντερ, Chappell Roan και Τέιλορ Σουίφτ, που διαγωνίζονται σε 6 κατηγορίες.

Η 67η τελετή απονομής των Grammy Awards θα διεξαχθεί τη 2α Φεβρουαρίου του 2025 στο Λος Άντζελες, δύο εβδομάδες μετά την ορκωμοσία στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η «αρρώστια» της Βλαχοπούλου που δεν έπεισε κανέναν και το φινάλε ταινίας που δεν ήθελε να παίξει

Σινεμά Χτες
Το παρασκήνιο από το φινάλε του «Ραντεβού στον αέρα» και η στιγμή που την «ξεσκέπασε» ο Δαλιανίδης

Αυτό είναι το νέο τραγούδι του Βασίλη Καρρά για τη Μακεδονία

Μουσική Προχτές
Κυκλοφορεί 2,5 χρόνια μετά τον θάνατό του

Όσκαρ 2026: Εκτός του «In Memoriam» οι Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ, Έρικ Ντέιν, Μπριζίτ Μπαρντό και άλλοι

Σινεμά 16.03.2026
Το συγκεκριμένο τμήμα της τελετής επεκτάθηκε φέτος

Χρυσά Βατόμουρα: Οι νικητές των... αντι‑Όσκαρ

Σινεμά 16.03.2026
Λίγες ώρες προτού τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ βρεθούν στην τελετή των βραβείων Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα έκαναν το δικό τους πάρτι

Οι σταρ που το Χόλιγουντ λατρεύει αλλά τα Όσκαρ… αγνοούν: Οι μεγάλοι ηθοποιοί που δεν πήραν ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο

Σινεμά 16.03.2026
Οι σταρ που το Χόλιγουντ λατρεύει αλλά τα Όσκαρ… αγνοούν: Οι μεγάλοι ηθοποιοί που δεν πήραν ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο

Η διάσημη σειρά που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι μισούν πραγματικά

TV Σειρές 16.03.2026
Μια σαρκαστική και δραματική κομεντί στο σύγχρονο Λονδίνο

Χρυσά Βατόμουρα: Αυτή είναι η χειρότερη ταινία της χρονιάς

Σινεμά 15.03.2026
Δείτε ολόκληρη την λίστα των νικητών των 46ων Χρυσών Βατόμουρων

Η άγνωστη ιστορία των Όσκαρ

Σινεμά 15.03.2026
Από μια μικρή τελετή σε παγκόσμιο γεγονός

Οι μόλις 3 άνθρωποι που αρνήθηκαν το βραβείο Όσκαρ

Σινεμά 15.03.2026
Από το πιο ήρεμο στο πιο επεισοδιακό