E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρεμλίνο: Έτοιμος ο Πούτιν να μιλήσει με τον Τραμπ με εξαίρεση τους όρους του για την Ουκρανία

Η τελευταία επαφή που είχε ο Πούτιν με τον Τζο Μπάιντεν ήταν τον Φεβρουάριο του 2022

Δημοσίευση 8/11/2024 | 17:03

Κρεμλίνο: Έτοιμος ο Πούτιν να μιλήσει με τον Τραμπ με εξαίρεση τους όρους του για την Ουκρανία

Δεν προτίθεται να αλλάξει τις αξιώσεις της Μόσχας για την Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρότι δηλώνει διατεθειμένος να συζητήσει με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διευκρίνισε σήμερα Παρασκευή (8/11) το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ προέβη στη δήλωση αυτή αφού ρωτήθηκε κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων αν η διαθεσιμότητα του Πούτιν να μιλήσει με τον Τραμπ αντανακλά μια προθυμία για αλλαγή των αξιώσεων αυτών.

«Ο πρόεδρος δεν είπε ποτέ ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης αλλάζουν. Αντιθέτως, έχει πει επανειλημμένως ότι παραμένουν οι ίδιοι», σημείωσε ο Πεσκόφ.

«Όλα αυτά αφορούν τα συμφέροντα ασφαλείας της χώρας μας, τα συμφέροντα ασφαλείας των Ρώσων που ζουν εκεί. Επομένως, δεν γίνεται κουβέντα για αλλαγές εδώ», τόνισε.

Ο Πούτιν όρισε στις 14 Ιουνίου τους όρους του για να τερματιστεί ο πόλεμος: Η Ουκρανία θα πρέπει να απαρνηθεί τις φιλοδοξίες της για ένταξη στο NATO και να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από όλα τα εδάφη τεσσάρων περιφερειών που διεκδικεί η Ρωσία.

Η Ουκρανία τους απέρριψε, λέγοντας ότι θα ισοδυναμούσε με παράδοση, και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσίασε ένα «σχέδιο νίκης», που περιλαμβάνει αιτήματα για επιπρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ επέκρινε το μέγεθος της αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξης για το Κίεβο και δήλωσε ότι ο ίδιος θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο εντός 24 ωρών, χωρίς να διευκρινίσει πώς.

Ο Ζελένσκι συνεχάρη τον Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος σχεδιάζει να τερματίσει γρήγορα τη σύγκρουση. «Αν είναι μόνον γρήγορα, σημαίνει απώλειες για την Ουκρανία. Απλώς ακόμη δεν καταλαβαίνω πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει με άλλον τρόπο. Ίσως δεν ξέρουμε κάτι, δεν βλέπουμε (κάτι)», δήλωσε χθες.

Ο Πούτιν συνεχάρη χθες τον Τραμπ για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, τον εξήρε για το θάρρος με το οποίο αντιμετώπισε την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του τον Ιούλιο και σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο μαζί του. Πρόσθεσε ότι τα σχόλια που έκανε ο Τραμπ σχετικά με το ότι θα προσπαθήσει να δώσει τέλος στον πόλεμο είναι άξια προσοχής.

Ο Τραμπ δήλωσε στο NBC ότι δεν έχει μιλήσει με τον Πούτιν μετά την νίκη του στις εκλογές, αλλά σημείωσε ότι πιστεύει «πως θα μιλήσουμε».

Ερωτηθείς για πιθανή τηλεφωνική επαφή ανάμεσά τους, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε το συγκεκριμένο να αναφέρει ακόμη, και ότι θα ήταν πρόωρο να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε βελτίωση στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ.

Ωστόσο ο Πούτιν έχει καταστήσει σαφές πολλές φορές ότι παραμένει ανοιχτός στον διάλογο, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο λόγω της υποστήριξης της Ουάσινγκτον στην Ουκρανία και της επιβολής από τις ΗΠΑ κυρώσεων στη Ρωσία.

Η τελευταία επαφή που είχε ο Πούτιν με τον Τζο Μπάιντεν ήταν τον Φεβρουάριο του 2022, μερικές ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος τον προειδοποίησε για άμεση και αυστηρή απάντηση της Δύσης αν προχωρούσε σε εισβολή.

Το Κρεμλίνο διέψευσε τον περασμένο μήνα ότι ο Τραμπ έχει μιλήσει με τον Πούτιν από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ έγραψε στο βιβλίο του «War» (Πόλεμος) επικαλούμενος μη κατονομαζόμενο συνεργάτη του πρώην προέδρου ότι μπορεί να έχουν μιλήσει έως και επτά φορές από το 2021 που ο Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαμός με τα 4 εκατομμύρια ευρώ του Ράμα για συναυλία του Κάνιε Γουέστ στα Τίρανα

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Οι δικαιολογίες του Ράμα μέσω facebook και τα... γαλλικά σχόλια!

Προειδοποίηση ΕΟΦ για ενδοφλέβια «συμπληρώματα»: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Πρόκειται για προϊόντα μη αξιολογημένα ως προς την ποιότητα

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;»

Συναγερμός στο Ιράν: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις που προανήγγειλε ο Τραμπ – Μπαράζ εκρήξεων σε διάφορες περιοχές

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Eνεργοποιήθηκε η ιρανική αεράμυνα - Χωρίς ρεύμα η πόλη Τσαμπαχάρ - Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli: Σχεδόν κανένας Τούρκος δεν ξέρει τι είναι, ας μην απασχολούμε τους λαούς μας με αυτά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;» - Λάθος του Μητσοτάκη να ακολουθήσει τον Νετανιάχου για τα F-35 - Συμφωνώ μαζί του, πρέπει να συζητήσουμε για το Αιγαίο, η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα ύδατα αποτελεί πρωτίστως καθήκον των ηγετών

Φρίκη στο Λονγκ Αιλαντ με 54χρονη «φιλόζωη» – Κρατούσε αιχμάλωτα 155 ζώα σε άθλιες συνθήκες – Δεκάδες ζώα σε κρίσιμη κατάσταση

Κόσμος Χτες
Η 54χρονη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου και αντιμετωπίζει συνολικά 67 κατηγορίες για κακοποίηση ζώων

Αργεντινή: Εκπαιδευτής πιλότων αυτοκτόνησε εν πτήσει, αφήνοντας μόνη της μαθήτρια να προσγειώσει το αεροπλάνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ξέρεις τι να κάνεις» της είπε και πήδηξε στο κενό - Εντοπίστηκε νεκρός 20 λεπτά αργότερα σε ένα χωράφι στην περιοχή, που η 22χρονη  είχε υποδείξει ως το σημείο όπου θα μπορούσε να είχε πέσει

Χείμαρρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τα F‑35 στην Τουρκία» – Οι απειλές του Ιράν και η ατάκα για τον Λένιν

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα

Ρήγμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με ηχηρό «όχι» από την Πράγα στο πακέτο βοήθειας των 70 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Η Δημοκρατία της Τσεχίας γυρίζει την πλάτη στο γιγαντιαίο πακέτο-μαμούθ για το Κίεβο

Λύθηκε μυστήριο αιώνων: Τα χαμένα οστά του Αλφρέδου του Μέγα που νίκησε τους Βίκινγκς βρέθηκαν κάτω από πάρκινγκ, λέει ερευνητής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Αλφρέδος ο Μέγας ήταν γνωστός κυρίως για την υπεράσπιση του Ουέσσεξ ενάντια στους Βίκινγκς και για το γεγονός ότι έθεσε τα θεμέλια για την ενωμένη Αγγλία - Κέρδισε στρατό με επικεφαλής των ηγέτη των Βίκινγκς Γκούθρουμ αναγκάζοντάς τους να ασπαστούν τον Χριστιανισμό