E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Δημοκρατικοί ρίχνουν την ευθύνη για την βαριά ήττα στον Τζορτζ Κλούνεϊ

«O Τραμπ δεν πρέπει να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους διάσημους του Χόλιγουντ. Ιδίως τον Τζορτζ Κλούνεϊ»

Δημοσίευση 7/11/2024 | 14:33

Οι Δημοκρατικοί ρίχνουν την ευθύνη για την βαριά ήττα στον Τζορτζ Κλούνεϊ

Απογοητευμένοι Δημοκρατικοί στράφηκαν κατά του Τζορτζ Κλούνεϊ μετά την απαίτησή του να παραιτηθεί ο Τζο Μπάιντεν πριν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες εκλογές.

Έχει ξεσπάσει ένα έντονο παιχνίδι ρίψης ευθυνών μετά την εκκωφαντική νίκη του Τραμπ απέναντι στην αντίπαλό του, Καμάλα Χάρις, με τον Κλούνεϊ, ο οποίος είναι ορκισμένος Δημοκρατικός, να δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την επιρροή του κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Ο ηθοποιός από την ταινία Ocean’s Eleven, 63 ετών, είχε γράψει ένα άρθρο τον Ιούλιο για τους New York Times, στο οποίο καλούσε τον Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, γράφοντας: «δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο».

Αργότερα, ο Κλούνεϊ είχε επαινέσει τον Μπάιντεν για τον «ανιδιοτελή» χαρακτήρα του, όταν ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στις 21 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία στην Καμάλα Χάρις να ξεκινήσει μια εκστρατεία 107 ημερών για να προσπαθήσει να ανατρέψει τον Τραμπ.

Η εκστρατεία αυτή έληξε πικρά την Τετάρτη, όταν ο Τραμπ εξασφάλισε μια θεαματική επιστροφή στον Λευκό Οίκο. Αυτή τη στιγμή κατέχει 295 εκλέκτορες και κερδίζει και στην ψήφο του λαού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail οι Δημοκρατικοί, από τότε, προσπαθούν να αποδώσουν ευθύνες στον Κλούνεϊ για την απαίτησή του να αποσυρθεί ο Μπάιντεν μήνες νωρίτερα.

Ομάδα πολιτικών σχολιαστών με επικεφαλής βετεράνους του χώρου, έγραψαν στο X: «κάποιος να φέρει τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Χρειαζόμαστε να…μιλήσουμε».

Ο δημοσιογράφος Τζόσουα Χάρτλεϊ ανάρτησε ένα στιγμιότυπο οθόνης από το άρθρο του Κλούνεϊ και έγραψε: «ευχαριστούμε, Τζορτζ Κλούνεϊ».

Ένας χρήστης του X έγραψε: «ο Τραμπ δεν πρέπει να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους διάσημους του Χόλιγουντ. Ιδίως τον Τζορτζ Κλούνεϊ».

Ένας υποστηρικτής του Τραμπ ανέφερε: «μόλις συνειδητοποίησα, δεν έχουμε αναγνωρίσει τον ρόλο του Τζορτζ Κλούνεϊ σε αυτή τη νίκη!».

«Τι συνέβη, Τζορτζ Κλούνεϊ; Αλλάξατε γνώμη!!» αναρωτήθηκε άλλος χρήστης, πιθανώς αναφερόμενος στη σιωπή του ηθοποιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη νίκη του Τραμπ την Τρίτη.

Άλλος χρήστης στο X πρόσθεσε: «Φταίει ο Τζορτζ Κλούνεϊ, είπε “όχι άλλα χρήματα”… και να τώρα…».

«Επειδή είμαι σε βαθιά κατάθλιψη και θέλω να επιτεθώ σε κάποιον, ποιο είναι το σχέδιο τώρα, Τζορτζ Κλούνεϊ;» έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος απλώς πρόσθεσε: «Φταίει όλο ο Τζορτζ Κλούνεϊ!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο στη Βνεζουέλα λίγο πριν της απονεμηθεί το Νόμπελ: Αγνωστο πού βρίσκεται

Κόσμος 10.12.2025
Δεν θα μείνει στην εξορία μετά την απονομή του βραβείου της

Αγρότες: Βάζουν πλώρη για το λιμάνι του Βόλου ‑ «Αν θέλει, ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει»

Ελλάδα 10.12.2025
«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο», το μήνυμα των αγροτών - Ο «χάρτης» των μπλόκων σε όλη τη χώρα

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα Χτες
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη