E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Δημοκρατικοί ρίχνουν την ευθύνη για την βαριά ήττα στον Τζορτζ Κλούνεϊ

«O Τραμπ δεν πρέπει να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους διάσημους του Χόλιγουντ. Ιδίως τον Τζορτζ Κλούνεϊ»

Δημοσίευση 7/11/2024 | 14:33

Οι Δημοκρατικοί ρίχνουν την ευθύνη για την βαριά ήττα στον Τζορτζ Κλούνεϊ

Απογοητευμένοι Δημοκρατικοί στράφηκαν κατά του Τζορτζ Κλούνεϊ μετά την απαίτησή του να παραιτηθεί ο Τζο Μπάιντεν πριν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες εκλογές.

Έχει ξεσπάσει ένα έντονο παιχνίδι ρίψης ευθυνών μετά την εκκωφαντική νίκη του Τραμπ απέναντι στην αντίπαλό του, Καμάλα Χάρις, με τον Κλούνεϊ, ο οποίος είναι ορκισμένος Δημοκρατικός, να δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την επιρροή του κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Ο ηθοποιός από την ταινία Ocean’s Eleven, 63 ετών, είχε γράψει ένα άρθρο τον Ιούλιο για τους New York Times, στο οποίο καλούσε τον Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, γράφοντας: «δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο».

Αργότερα, ο Κλούνεϊ είχε επαινέσει τον Μπάιντεν για τον «ανιδιοτελή» χαρακτήρα του, όταν ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στις 21 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία στην Καμάλα Χάρις να ξεκινήσει μια εκστρατεία 107 ημερών για να προσπαθήσει να ανατρέψει τον Τραμπ.

Η εκστρατεία αυτή έληξε πικρά την Τετάρτη, όταν ο Τραμπ εξασφάλισε μια θεαματική επιστροφή στον Λευκό Οίκο. Αυτή τη στιγμή κατέχει 295 εκλέκτορες και κερδίζει και στην ψήφο του λαού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail οι Δημοκρατικοί, από τότε, προσπαθούν να αποδώσουν ευθύνες στον Κλούνεϊ για την απαίτησή του να αποσυρθεί ο Μπάιντεν μήνες νωρίτερα.

Ομάδα πολιτικών σχολιαστών με επικεφαλής βετεράνους του χώρου, έγραψαν στο X: «κάποιος να φέρει τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Χρειαζόμαστε να…μιλήσουμε».

Ο δημοσιογράφος Τζόσουα Χάρτλεϊ ανάρτησε ένα στιγμιότυπο οθόνης από το άρθρο του Κλούνεϊ και έγραψε: «ευχαριστούμε, Τζορτζ Κλούνεϊ».

Ένας χρήστης του X έγραψε: «ο Τραμπ δεν πρέπει να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους διάσημους του Χόλιγουντ. Ιδίως τον Τζορτζ Κλούνεϊ».

Ένας υποστηρικτής του Τραμπ ανέφερε: «μόλις συνειδητοποίησα, δεν έχουμε αναγνωρίσει τον ρόλο του Τζορτζ Κλούνεϊ σε αυτή τη νίκη!».

«Τι συνέβη, Τζορτζ Κλούνεϊ; Αλλάξατε γνώμη!!» αναρωτήθηκε άλλος χρήστης, πιθανώς αναφερόμενος στη σιωπή του ηθοποιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη νίκη του Τραμπ την Τρίτη.

Άλλος χρήστης στο X πρόσθεσε: «Φταίει ο Τζορτζ Κλούνεϊ, είπε “όχι άλλα χρήματα”… και να τώρα…».

«Επειδή είμαι σε βαθιά κατάθλιψη και θέλω να επιτεθώ σε κάποιον, ποιο είναι το σχέδιο τώρα, Τζορτζ Κλούνεϊ;» έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος απλώς πρόσθεσε: «Φταίει όλο ο Τζορτζ Κλούνεϊ!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.