E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Δημοκρατικοί ρίχνουν την ευθύνη για την βαριά ήττα στον Τζορτζ Κλούνεϊ

«O Τραμπ δεν πρέπει να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους διάσημους του Χόλιγουντ. Ιδίως τον Τζορτζ Κλούνεϊ»

Δημοσίευση 7/11/2024 | 14:33

Οι Δημοκρατικοί ρίχνουν την ευθύνη για την βαριά ήττα στον Τζορτζ Κλούνεϊ

Απογοητευμένοι Δημοκρατικοί στράφηκαν κατά του Τζορτζ Κλούνεϊ μετά την απαίτησή του να παραιτηθεί ο Τζο Μπάιντεν πριν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες εκλογές.

Έχει ξεσπάσει ένα έντονο παιχνίδι ρίψης ευθυνών μετά την εκκωφαντική νίκη του Τραμπ απέναντι στην αντίπαλό του, Καμάλα Χάρις, με τον Κλούνεϊ, ο οποίος είναι ορκισμένος Δημοκρατικός, να δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την επιρροή του κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Ο ηθοποιός από την ταινία Ocean’s Eleven, 63 ετών, είχε γράψει ένα άρθρο τον Ιούλιο για τους New York Times, στο οποίο καλούσε τον Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, γράφοντας: «δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο».

Αργότερα, ο Κλούνεϊ είχε επαινέσει τον Μπάιντεν για τον «ανιδιοτελή» χαρακτήρα του, όταν ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στις 21 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία στην Καμάλα Χάρις να ξεκινήσει μια εκστρατεία 107 ημερών για να προσπαθήσει να ανατρέψει τον Τραμπ.

Η εκστρατεία αυτή έληξε πικρά την Τετάρτη, όταν ο Τραμπ εξασφάλισε μια θεαματική επιστροφή στον Λευκό Οίκο. Αυτή τη στιγμή κατέχει 295 εκλέκτορες και κερδίζει και στην ψήφο του λαού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail οι Δημοκρατικοί, από τότε, προσπαθούν να αποδώσουν ευθύνες στον Κλούνεϊ για την απαίτησή του να αποσυρθεί ο Μπάιντεν μήνες νωρίτερα.

Ομάδα πολιτικών σχολιαστών με επικεφαλής βετεράνους του χώρου, έγραψαν στο X: «κάποιος να φέρει τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Χρειαζόμαστε να…μιλήσουμε».

Ο δημοσιογράφος Τζόσουα Χάρτλεϊ ανάρτησε ένα στιγμιότυπο οθόνης από το άρθρο του Κλούνεϊ και έγραψε: «ευχαριστούμε, Τζορτζ Κλούνεϊ».

Ένας χρήστης του X έγραψε: «ο Τραμπ δεν πρέπει να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους διάσημους του Χόλιγουντ. Ιδίως τον Τζορτζ Κλούνεϊ».

Ένας υποστηρικτής του Τραμπ ανέφερε: «μόλις συνειδητοποίησα, δεν έχουμε αναγνωρίσει τον ρόλο του Τζορτζ Κλούνεϊ σε αυτή τη νίκη!».

«Τι συνέβη, Τζορτζ Κλούνεϊ; Αλλάξατε γνώμη!!» αναρωτήθηκε άλλος χρήστης, πιθανώς αναφερόμενος στη σιωπή του ηθοποιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη νίκη του Τραμπ την Τρίτη.

Άλλος χρήστης στο X πρόσθεσε: «Φταίει ο Τζορτζ Κλούνεϊ, είπε “όχι άλλα χρήματα”… και να τώρα…».

«Επειδή είμαι σε βαθιά κατάθλιψη και θέλω να επιτεθώ σε κάποιον, ποιο είναι το σχέδιο τώρα, Τζορτζ Κλούνεϊ;» έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος απλώς πρόσθεσε: «Φταίει όλο ο Τζορτζ Κλούνεϊ!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science Χτες
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα Χτες
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος Χτες
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος Χτες
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»