E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Δημοκρατικοί ρίχνουν την ευθύνη για την βαριά ήττα στον Τζορτζ Κλούνεϊ

«O Τραμπ δεν πρέπει να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους διάσημους του Χόλιγουντ. Ιδίως τον Τζορτζ Κλούνεϊ»

Δημοσίευση 7/11/2024 | 14:33

Οι Δημοκρατικοί ρίχνουν την ευθύνη για την βαριά ήττα στον Τζορτζ Κλούνεϊ

Απογοητευμένοι Δημοκρατικοί στράφηκαν κατά του Τζορτζ Κλούνεϊ μετά την απαίτησή του να παραιτηθεί ο Τζο Μπάιντεν πριν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες εκλογές.

Έχει ξεσπάσει ένα έντονο παιχνίδι ρίψης ευθυνών μετά την εκκωφαντική νίκη του Τραμπ απέναντι στην αντίπαλό του, Καμάλα Χάρις, με τον Κλούνεϊ, ο οποίος είναι ορκισμένος Δημοκρατικός, να δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την επιρροή του κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Ο ηθοποιός από την ταινία Ocean’s Eleven, 63 ετών, είχε γράψει ένα άρθρο τον Ιούλιο για τους New York Times, στο οποίο καλούσε τον Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, γράφοντας: «δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο».

Αργότερα, ο Κλούνεϊ είχε επαινέσει τον Μπάιντεν για τον «ανιδιοτελή» χαρακτήρα του, όταν ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στις 21 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία στην Καμάλα Χάρις να ξεκινήσει μια εκστρατεία 107 ημερών για να προσπαθήσει να ανατρέψει τον Τραμπ.

Η εκστρατεία αυτή έληξε πικρά την Τετάρτη, όταν ο Τραμπ εξασφάλισε μια θεαματική επιστροφή στον Λευκό Οίκο. Αυτή τη στιγμή κατέχει 295 εκλέκτορες και κερδίζει και στην ψήφο του λαού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail οι Δημοκρατικοί, από τότε, προσπαθούν να αποδώσουν ευθύνες στον Κλούνεϊ για την απαίτησή του να αποσυρθεί ο Μπάιντεν μήνες νωρίτερα.

Ομάδα πολιτικών σχολιαστών με επικεφαλής βετεράνους του χώρου, έγραψαν στο X: «κάποιος να φέρει τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Χρειαζόμαστε να…μιλήσουμε».

Ο δημοσιογράφος Τζόσουα Χάρτλεϊ ανάρτησε ένα στιγμιότυπο οθόνης από το άρθρο του Κλούνεϊ και έγραψε: «ευχαριστούμε, Τζορτζ Κλούνεϊ».

Ένας χρήστης του X έγραψε: «ο Τραμπ δεν πρέπει να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους διάσημους του Χόλιγουντ. Ιδίως τον Τζορτζ Κλούνεϊ».

Ένας υποστηρικτής του Τραμπ ανέφερε: «μόλις συνειδητοποίησα, δεν έχουμε αναγνωρίσει τον ρόλο του Τζορτζ Κλούνεϊ σε αυτή τη νίκη!».

«Τι συνέβη, Τζορτζ Κλούνεϊ; Αλλάξατε γνώμη!!» αναρωτήθηκε άλλος χρήστης, πιθανώς αναφερόμενος στη σιωπή του ηθοποιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη νίκη του Τραμπ την Τρίτη.

Άλλος χρήστης στο X πρόσθεσε: «Φταίει ο Τζορτζ Κλούνεϊ, είπε “όχι άλλα χρήματα”… και να τώρα…».

«Επειδή είμαι σε βαθιά κατάθλιψη και θέλω να επιτεθώ σε κάποιον, ποιο είναι το σχέδιο τώρα, Τζορτζ Κλούνεϊ;» έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος απλώς πρόσθεσε: «Φταίει όλο ο Τζορτζ Κλούνεϊ!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και στην Αθήνα

Οικονομία 18.03.2026
Το πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Ένα βήμα πριν την ύφεση οι οικονομίες του Περσικού Κόλπου λόγω του πολέμου στο Ιράν

Κόσμος 18.03.2026
Ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις μεγαλύτερες οικονομίες του Κόλπου

Ιστορικός θρίαμβος της Βενεζουέλας μέσα στο σπίτι των ΗΠΑ και η αντίδραση του Τραμπ για την... 51η πολιτεία

Αθλητικά Νέα 18.03.2026
Κατέκτησε το παγκόσμιο Κύπελλο Μπέιζμπολ στο Μαϊάμι

Instagram: Αυτή η λειτουργία ασφαλείας στα μηνύματα σταματά από τον Μάιο

Tech + Science 18.03.2026
Η συγκεκριμένη λειτουργία είχε ήδη απενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες στην Αυστραλία

Νέο επεισόδιο Γεωργιάδη‑Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Την κατήγγειλε ότι τον τραβούσε βίντεο στη συνεδρίαση

Πολιτική 18.03.2026
Η συνεδρίαση οδηγήθηκε σε προσωρινή διακοπή - «Η κατάσταση στη Βουλή με την κυρία αυτή έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης υπομονής»

Κρήτη: Μαθητές γυμνασίου έφτιαξαν με AI γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών και καθηγητριών τους

Ελλάδα 18.03.2026
Δύο ανήλικοι φέρεται παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση - Πώς αποκαλύφθηκε

Αυτό είναι το κτίριο όπου θα γίνει η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών

Ελλάδα 18.03.2026
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια για την αποφυγή απροόπτων

Ιράν: Παίκτες στοιχηματικής απείλησαν δημοσιογράφο να αλλάξει ρεπορτάζ για να πληρωθούν

Κόσμος 18.03.2026
Ρεπόρτερ στο Ισραήλ πιέστηκε να αλλάξει δημοσίευμα για να κριθεί στοίχημα εκατομμυρίων

Ο πιο αξιολάτρευτος γάμος: Νηπιαγωγός στη Κομοτηνή παντρεύτηκε με παρανυφάκια τους 20 μαθητές της

Ελλάδα 18.03.2026
«Είναι κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής μου, δεν γινόταν να λείπουν από αυτή τη σημαντική μας στιγμή. Τα χαμόγελα, η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστό όλο το κλίμα του γεγονότος», τόνισε η νύφη

Νέο εύρημα στο ναυάγιο του πλοίου του Έλγιν στα Κύθηρα: Βρέθηκε θραύσμα πιθανόν από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα

Πολιτισμός 18.03.2026
Ήταν από τα ιδιόκτητα πλοία του Λόρδου Έλγιν το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων και για τη μεταφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αγαλμα του Ιησού Χριστού 26 μέτρων τοποθετήθηκε στα σύνορα Λιβάνου‑Συρίας ως μήνυμα ειρήνης

Κόσμος 18.03.2026
Το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από κάτοικο της περιοχής

Ανέγερση 2.350 κοινωνικών κατοικιών από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο ‑ Οι δικαιούχοι

Ελλάδα 18.03.2026
Την υλοποίηση παρεμβάσεων που απαντούν σε δύο από τις σημαντικότερες προκλήσεις, τη στεγαστική κρίση και το ενεργειακό κόστος, προβλέπει το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο