E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Γιατί ο Τραμπ ανέβασε τον Ντάνα Γουάιτ στη σκήνη ‑ Ποιός είναι ο «Mr. UFC»

Και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για τη «χρυσή εποχή» της Αμερικής, τον Έλον Μασκ που είναι ένα «νέο αστέρι» και υποσχέθηκε να «βοηθήσει τη χώρα μας να θεραπευτεί», ο Γουάιτ είπε και αυτός μερικά λόγια

Δημοσίευση 6/11/2024 | 11:35

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Γιατί ο Τραμπ ανέβασε τον Ντάνα Γουάιτ στη σκήνη ‑ Ποιός είναι ο «Mr. UFC»

Ο κόσμος είναι σοβαρά μπερδεμένος μετά την ομιλία του Ντάνα Γουάιτ προς τους υποστηρικτές του Τραμπ στη Φλόριντα μετά τον θρίαμβο του δευτέρου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για τη «χρυσή εποχή» της Αμερικής, τον Έλον Μασκ που είναι ένα «νέο αστέρι» και υποσχέθηκε να «βοηθήσει τη χώρα μας να θεραπευτεί», ο Γουάιτ είπε και αυτός μερικά λόγια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ultimate Fighting Championship (UFC) είπε για τον Τραμπ: «Αυτό συμβαίνει όταν η μηχανή σε κυνηγάει. Δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. Συνεχίζει να πηγαίνει μπροστά. Ποτέ δεν τα παρατάει» προσθέτοντας ότι ο Τραμπ “αξίζει” τη νίκη.

Ο Γουάιτ έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας τον «πανίσχυρο και ισχυρό Τζο Ρόγκαν», ο οποίος έδειξε την στήριξή του για τον Τραμπ τη Δευτέρα (4 Νοεμβρίου).

Οι αντιδράσεις του κοινού

Αλλά στο διαδίκτυο, οι χρήστες ήταν εντελώς μπερδεμένοι με το γεγονός ότι βρισκόταν καν στη σκηνή - πόσο μάλλον να μιλάει κιόλας.

«Γελαώ, γιατί στο δ***** είναι ο Ντάνα Γουάιτ εκεί πάνω;», έγραψε ένας από αυτούς.

Κάποιος άλλος είπε: «Γιατί είναι ο Ντάνα Γουάιτ στη σκηνή με τον Τραμπ;»:

Κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Ο Ντάνα Γουάιτ στο βήμα... γελάω».

Με έναν ακόμη να λέει: «ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΝΑ ΓΟΥΑΪΤ ΕΚΕΙ».

Ο Γουάιτ είχε προηγουμένως παρουσιάσει τον Τραμπ στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων νωρίτερα φέτος, λίγες ημέρες μετά τον περίφημο πυροβολισμό που δέχτηκε στο αυτί του στις 13 Ιουλίου 2024, κατά τη διάρκεια μιας εκλογικής εκστρατείας κοντά στο Μπάτλερ, στην Πενσυλβάνια.

Ποιος είναι ο Ντάνα Γουάιτ

Ο Ντάνα Γουάιτ είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του UFC.

Ο 55χρονος απέκτησε μικρό ποσοστό συμμετοχής στο UFC το 2002, αφού μπήκε στον χώρο των αγώνων, όπου έκανε πυγμαχία, προπονούσε και μανάτζαρε μαχητές.

Ωστόσο, αφού όπως είχε πει απειλήθηκε από άνδρες που ισχυρίζονταν ότι τους χρωστούσε 2.500 δολάρια, έφυγε από την Ανατολική Ακτή για το Λας Βέγκας, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Γουάιτ άρχισε να προπονεί μαχητές ΜΜΑ στο Λας Βέγκας, μεταξύ των οποίων και μερικούς που εμφανίστηκαν σε εκδηλώσεις του UFC. Ο ίδιος δήλωσε στο Forbes ότι έτσι άρχισε να παρακολουθεί εκδηλώσεις του UFC.

«Ανακάλυψα ότι έχουν προβλήματα και πιθανώς θα χάσουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο Γουάιτ στο Forbes. «Είχα πάει σε μια εκδήλωση (του UFC) και κοιτούσα γύρω μου και σκεφτόμουν: «Φανταστείτε να έκαναν αυτό, και φανταστείτε να έκαναν εκείνο. Έτσι (το UFC) θα μπορούσε πραγματικά να γίνει πολύ μεγάλο».

Υπηρετώντας ως πρόεδρος της Zuffa LLC, ο Γουάιτ έγινε μέλος μιας ομάδας που απέκτησε το UFC όταν βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και άρχισε να χορηγεί αγώνες από το Λας Βέγκας.

Περισσότερες από δύο δεκαετίες αργότερα, το Forbes αποτίμησε το UFC στα 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια, την υψηλότερη προώθηση μαχητικών αθλημάτων στο νομό, πολύ μπροστά από την World Westling Entertainment, η οποία αποτιμήθηκε στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια από το Forbes νωρίτερα φέτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης

Ελλάδα 22.12.2025
Η σπουδή ενοχοποίησης του Κώστα Ανεστίδη για δύο κακουργήματα, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης μάλλον δικαιώνει όσους μιλούν για προφανή σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος, εις βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τέμπη: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δε σταματάμε»: Ανακοίνωση‑καταπέλτης από τον Σύλλογο Συγγενών για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ελλάδα 22.12.2025
«Η σημειολογία της συγκυρίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι απέναντί μας έχουμε ένα εχθρικό κράτος».

Ανοιξαν οι αγρότες τις σήραγγες στα Τέμπη, η Τροχαία εκτρέπει τα ΙΧ – Οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα 22.12.2025
«Δεν απαντάνε στα αιτήματά μας και γι` αυτό αναμένουμε όπως βλέπετε μαχητικά, δυναμικά και συνεχίζουμε τον αγώνα».

Ανεστίδης: Δεν έχουν δεσμευτεί τα χρήματά μου – Έδειξε on κάμερα αποδεικτικά ανάληψης από τράπεζα

Ελλάδα 22.12.2025
Ο Κώστας Ανεστίδης καταγγέλλει επίσης ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου ώστε να βρεθεί μία δίαυλος επικοινωνίας για να υποχωρήσουν τα μπλόκα

Λαμία: Ανδρας κλειδώθηκε στο σπίτι του και άνοιξε φιάλη υγραερίου

Ελλάδα 22.12.2025
Εκκενώθηκαν τα κοντινά διαμερίσματα, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Απολύθηκε ο Στέφανος Παπαδόπουλος, που έκανε μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη, από το νυχτερινό κέντρο που εργαζόταν

Ελλάδα 22.12.2025
«Νομίζω ότι κάποιοι τον βάλανε να τα πει, πήγε να κάνει κακό στο μαγαζί» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας που τον απέλυσε

Από την τραγωδία στις σαμπάνιες: Χωριό στην Ισπανία που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές κέρδισε 468 εκατ. ευρώ στο λαχείο

Κόσμος 22.12.2025
Το χριστουγεννιάτικο λαχείο El Gordo μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια – Πιστεύουν ότι αν το αγοράσει τόπος που υπέστη συμφορά θα είναι κερδοφόρο, γιατί την ατυχία ακολουθεί η καλή τύχη

«Παιδί μου, σου είπα ψέματα»: Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα μόνα τους στο νοσοκομείο

Ελλάδα 22.12.2025
«Θυμάμαι μόνο που σου έκανα παρατήρηση γιατί χοροπηδούσες λάθος στην πρόβα. «Χοροπηδούσες λάθος» τι οξύμωρο!»

Πέθανε ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» Chris Rea

Κόσμος 22.12.2025
Η χαρακτηριστική βραχνή φωνή του και το παίξιμό του στην κιθάρα έχουν μείνει αξέχαστα σε τραγούδια

Δεκάδες σκελετοί ανακαλύφθηκαν σε μεσαιωνικό νεκροταφείο εκτελεσμένων εγκληματιών της Αγγλίας

Κόσμος 22.12.2025
Αρκετοί σκελετοί βρέθηκαν με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη

Κινδυνεύουν οι τάρανδοι του Αγιου Βασίλη;

Κόσμος 22.12.2025
Οι λύκοι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους ταράνδους της Φινλανδίας και πλήττουν τα κοπάδια των ντόπιων

Παναθηναϊκός: Το βίντεο από την εγκατάσταση της πρώτης κερκίδας του γηπέδου στον Βοτανικό

Αθλητικά Νέα 22.12.2025
Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αρχίζει να παίρνει σιγά, σιγά σάρκα και οστά