E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αμερικανικές εκλογές: Αισιοδοξία στο στρατόπεδο του Τραμπ, ο οποίος κέρδισε μια πολιτεία‑κλειδί – Κατήφεια από τους υποστηρικτές της Χάρις

Τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί στη μονομαχία του με την Κάμαλα Χάρις για το Λευκό Οίκο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/11/2024 | 07:38

Αμερικανικές εκλογές: Αισιοδοξία στο στρατόπεδο του Τραμπ, ο οποίος κέρδισε μια πολιτεία‑κλειδί – Κατήφεια από τους υποστηρικτές της Χάρις

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε σήμερα στην πολιτεία κλειδί της Βόρειας Καρολίνας, γεγονός που έχει ενισχύσει την αισιοδοξία στο στρατόπεδό του, μολονότι τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί στη μονομαχία του με την Κάμαλα Χάρις για το Λευκό Οίκο.

Είναι η πρώτη από τις επτά αποφασιστικής σημασίας πολιτείες αυτών των εκλογών η οποία κατακυρώνεται στον έναν από τους δύο μονομάχους από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Με την επικράτησή του στη Βόρεια Καρολίνα, ο Τραμπ κερδίζει επιπλέον 16 εκλέκτορες.

Η Βόρεια Καρολίνα δεν είναι στην πραγματικότητα μια «swing state», μια αμφίρροπη πολιτεία η οποία αλλάζει στρατόπεδο από τη μια εκλογή στην άλλη, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ την είχε κερδίσει το 2016 και το 2020, αλλά η δημοκρατική αντίπαλός του ήλπιζε ότι θα του την αποσπούσε.

Η διάθεση είναι «θετική» στο στρατόπεδο του Τραμπ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του πρώην προέδρου, ο Τζέισον Μίλερ.

Η αναμονή συνεχίζεται στις έξι άλλες πολιτείες που θα μπορούσαν να γείρουν την πλάστιγγα των εκλογών, ενώ άλλες πολιτείες, στις οποίες δεν υπήρχε σαπσένς, ανακοίνωσαν τις ετυμηγορίες τους.

Προς το παρόν, ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται πρώτος στην κούρσα με 227 μεγάλους εκλέκτορες, έναντι 172 για την Κάμαλα Χάρις.

Σύμφωνα με ακόμα προσωρινά αποτελέσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται πρώτος σε αποφασιστικής σημασίας πολιτείες, ενώ ένας εκλογικός αξιωματούχος έκανε λόγο για «ανυπέρβλητο προβάδισμα» του ρεπουμπλικανού στην Τζόρτζια.

Η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις, η Τζέιν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, παραδέχθηκε σήμερα ότι ο «πιο καθαρός δρόμος» για να φθάσει η υποψήφια των Δημοκρατικών στο όριο των 270 εκλεκτόρων, που είναι συνώνυμο της νίκης, περνάει από το Ουισκόνσιν, την Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν, δηλαδή από τρεις μόνο πολιτείες από τις επτά αμφίρροπες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει αυτές τις τρεις πολιτείες το 2016 από την Χίλαρι Κλίντον και ο Τζο Μπάιντεν τις είχε πάρει πίσω το 2020.

Η ατμόσφαιρα σε κάθε περίπτωση έχει αλλάξει εντελώς στο πανεπιστήμιο Χάουαρντ, στην Ουάσινγκτον, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι υποστηρικτές της Κάμαλα Χάρις.

Από εορταστική, η ατμόσφαιρα είναι πλέον τεταμένη, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Η Σαρλίν Άντερσον, μια ψηφοφόρος που έφευγε από το χώρο, είπε: «Φοβάμαι, ανησυχώ πολύ τώρα. Μόλις που καταφέρνω να κουνάω τα πόδια μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70