E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα κερδίσει ο Ίλον Μασκ σε περίπτωση νίκης του Τραμπ;

Ο Ίλον Μασκ έχει δαπανήσει περισσότερα από 119 εκατομμύρια δολάρια

Δημοσίευση 5/11/2024 | 21:24

Τι θα κερδίσει ο Ίλον Μασκ σε περίπτωση νίκης του Τραμπ;

Ο CEO της Tesla αν και δεν το παραδέχεται, έχει δαπανήσει ένα μυθικό ποσό για την ενίσχυση της καμπάνιας του Τραμπ. Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι, που τον θέλει νικητή…

Ο Ίλον Μασκ έχει δαπανήσει περισσότερα από 119 εκατομμύρια δολάρια μέσω του America PAC προκειμένου να ενισχύσει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μασκ, όπως είναι γνωστό, είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του, Ντόναλντ Τραμπ, έχοντας επενδύσει όχι μόνο τον χρόνο και την επιχειρηματική του τεχνογνωσία, αλλά και σημαντικά ποσά στην εκστρατεία του πρώην προέδρου.

Αυτή η δημόσια στήριξη είναι σπάνια για την επιχειρηματική ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία συνήθως προτιμά να επηρεάζει την πολιτική από το παρασκήνιο. Ο Τραμπ έχει επαινέσει τον Μασκ, χαρακτηρίζοντάς τον «ηγετική μορφή στον τομέα του, που εμφανίζεται μόνο μία φορά σε κάθε γενιά». Ο πρώην και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι «η προβληματική ομοσπονδιακή γραφειοκρατία μπορεί να επωφεληθεί από τις ιδέες και την αποτελεσματικότητά του».

Η στροφή του Μασκ από το Δημοκρατικό στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα

Αν και στο παρελθόν ο Μασκ είχε εκφράσει την υποστήριξή του στους Δημοκρατικούς, όπως τον Μπαράκ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον, και είχε ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν το 2020, οι πρόσφατες δωρεές αλλά και οι δημόσιες εμφανίσεις του σε προεκλογικές ομιλίες του Τραμπ κάνουν ξεκάθαρη τη στροφή του επιχειρηματία προς τους Ρεπουμπλικάνους.

Από την πανδημία, η πολιτική του στάση έχει γίνει πιο συντηρητική, τροφοδοτούμενη από την απογοήτευσή του σχετικά με τους περιορισμούς του COVID-19, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις τους στις λειτουργίες της Tesla, καθώς και την πεποίθησή του ότι η ελευθερία του λόγου δέχεται επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφότου ολοκλήρωσε την αγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) τον Οκτώβριο του 2022, ο Μασκ κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Η δημόσια υποστήριξή του προς τον Τραμπ επανήλθε τον Μάρτιο του 2024, όταν κατηγόρησε τους επικριτές του πρώην προέδρου ότι πάσχουν από «σύνδρομο Τραμπικής Εμμονής».

Από την απόπειρα δολοφονίας στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια και στο εξής, ο Μασκ ισχυρίζεται συχνά ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να «σώσει» την αμερικανική δημοκρατία. Τις τελευταίες ημέρες, περιοδεύει στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, με το America PAC να μοιράζει 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα σε τυχαίους ψηφοφόρους, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν.

Η στήριξη στον Τραμπ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Ο πιο προφανής λόγος που ο Μασκ υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ είναι η επιθυμία του να έχει στο πλευρό του έναν πιθανό μελλοντικό ηγέτη, προκειμένου να προωθήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.

Για τον Μασκ, η στήριξη αυτή αποτελεί μια στρατηγική επένδυση. Αν η αντίπαλος του Τραμπ, Καμάλα Χάρις, κερδίσει τις εκλογές, οι ζημίες για τον Μασκ θα είναι «πολύ μεγαλύτερες απ’ ότι αν δεν έκανε τίποτα», πρόσθεσε ο Τασκ. Ο μεγιστάνας έχει δηλώσει ότι οι υπερβολικές κανονιστικές ρυθμίσεις αποτελούν εμπόδιο στην καινοτομία και καθυστερούν την πρόοδο της SpaceX προς τον στόχο του για ένα πολυπλανητικό μέλλον.

Πιθανή νίκη του Τραμπ θα μπορούσε επίσης να προσφέρει στον Μασκ τη δυνατότητα να επηρεάσει άμεσα την πολιτική. Στον απόηχο αυτής της πιθανότητας, ο Τραμπ δήλωσε τον Αύγουστο ότι «σίγουρα θα» ορίσει τον Μασκ σε υπουργικό ή συμβουλευτικό ρόλο, χαρακτηρίζοντάς τον «έναν λαμπρό άνθρωπο».

Μείωση φόρων και οικονομικά οφέλη

Η ευθυγράμμιση των φιλοδοξιών του Μασκ με την πολιτική του Τραμπ υπογραμμίζεται και από την πρόταση του Τραμπ να τον διορίσει ως «υπουργό περικοπών κόστους», που θα επέτρεπε στον Μασκ να εξοικονομήσει εκατομμύρια δολάρια από φόρους.

Ο διορισμός του θα μπορούσε να τον κάνει δικαιούχο μίας από τις μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στην ιστορία των ΗΠΑ, αν αναλάβει κυβερνητική θέση σε μια μελλοντική κυβέρνηση Τραμπ. Αντίθετα, η Δημοκρατική υποψήφια Κάμαλα Χάρις έχει υποστηρίξει την αύξηση του εταιρικού φόρου, κάτι που δεν συνάδει με τους στόχους του Μασκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γιάννης Τσουκαλάς για το ξύλο στη Σερβία: «Ήταν συνδεσμίτες – Μου έρχονταν από παντού»

Ελλάδα Χτες
Τα δραματικά λεπτά του ξυλοδαρμού του περιγράφει ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Τσουκαλάς, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για την ταλαιπωρία χιλιάδων εκδρομέων παρά τα ανοιχτά μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ απορρίπτει τους ισχυρισμούς εκδρομέων περί αποκλεισμού του οδικού δικτύου – Η ανακοίνωση για την ταλαιπωρία παρά το γεγονός πως τα μπλόκα είναι ανοιχτά

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της

Ελλάδα Χτες
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!

Ελλάδα Χτες
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος Χτες
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος Χτες
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα Χτες
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Πού θα κάνετε δωρεάν αλλαγή χρόνου με Φουρέιρα, Κλαυδία και Μαραβέγια

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά την τελευταία μέρα του χρόνου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Ιταλία: Νεκρές μητέρα και κόρη

Κόσμος Χτες
Έλαβαν δύο φορές εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» τα μπλόκα των αγροτών

Πολιτική Χτες
Με διατάξεις και πρόστιμα η «απάντηση» στα μπλόκα