E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δώρο Χριστουγέννων 2024: Νωρίτερα η καταβολή του φέτος

Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται και ποιοι θα δουν αυξημένα ποσά

Δημοσίευση 4/11/2024 | 15:47

Δώρο Χριστουγέννων 2024: Νωρίτερα η καταβολή του φέτος

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, κάτι που προσφέρει μία ανάσα για τις ανάγκες τόσο της καθημερινότητας όσο και για τις ημέρες των εορτών.

Φέτος ωστόσο, το δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να είναι αυξημένο στους άνεργους λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου. Ειδικότερα, ορισμένοι άνεργοι θα λάβουν και φέτος Δώρο Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ. Η συγκεκριμένη πληρωμή αναμένεται να γίνει το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου και θα αφορά τους άνεργους που επιδοτούνται από τη ΔΥΠΑ, δηλαδή που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, σημειώνεται πως για κάθε μήνα επιδότησης, καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα και συνολικά 25 ημερήσια επιδόματα αν επιδοτούνται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, δε δικαιούνται το Δώρο Χριστουγέννων οι πολίτες που λαμβάνουν επίδομα μακροχρονίως ανέργων.

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται

Η αναλογία για το τελικό ποσό του δώρου Χριστουγέννων αρχίζει να μετρά από τη 1η Μαΐου και όσοι έχουν αδιάκοπη απασχόληση από αυτή την ημερομηνία μέχρι και τον Δεκέμβριο, θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ολόκληρο το ποσό. Σε περίπτωση που η απασχόλησή τους ξεκίνησε αργότερα, θα πρέπει να υπολογιστεί η αναλογία του ποσού σε σχέση με τους μήνες εργασίας.

Δώρο Χριστουγέννων 2024: Τι ισχύει για εργαζόμενους

Δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται και όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτως αν είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Σημειώνεται δε πως το Δώρο Χριστουγέννων στους παραπάνω εργαζόμενους δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος, παρά μόνο σε χρήμα, όπως προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.

Ενίσχυση για χαμηλοσυνταξιούχους

Μια ενίσχυση του εισοδήματος τους αναμένεται να δουν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος μιλώντας χθες (2/11) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε πως ένα από τα μέτρα που έχουν κλειδώσει για την ενίσχυση προς τις ευάλωτες ομάδες είναι το έκτακτο επίδομα προς του συνταξιούχους για τον Δεκέμβριο.

Πότε καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων

Το δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται το αργότερο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου κάθε έτους και ο εργοδότης δεν μπορεί να πάρει παράταση για την πληρωμή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάτι: Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα ‑ 8 χρόνια από την εθνική τραγωδία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Συγγενείς, επιζώντες και εκπρόσωποι της Πολιτείας απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς της καταστροφικής πυρκαγιάς

Λάρισα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο άνδρας με εγκαύματα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας

Σταύρος Γεωργίου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του καθ` ομολογίαν δολοφόνου του

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Οδηγήθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα

Ηράκλειο Κρήτης: Νεκρή βρέθηκε 55χρονη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής

Τραμπ: «Εξετάζω μαζική επίθεση κατά του Ιράν – Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω τον πόλεμο»

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρινίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες εντολές προς τις ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα

Νεκρή γυναίκα στην Ανω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση έχει τεθεί υπό κράτηση

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Χανιά ‑ Με σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο που δραστηριοποιείται στην επισκευή πολυεστερικών σκαφών

Χειροπέδες σε 64χρονη γιαγιά: Έκλεβε λίρες και κοσμήματα από τον εγγονό της

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Γιαγιά στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη επειδή φέρεται να έκλεψε χρυσές λίρες και κοσμήματα από τον 31χρονο εγγονό της.

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση

Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να υπογράψει στον Αρη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Φωτογραφήθηκε με φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά δεν έκανε καμία δήλωση, καθώς πρέπει να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Χρόνια αστάθειας για τη γερμανική οικονομία - η προβλεπόμενη ανάκαμψη για φέτος αναμένεται να φέρει μόλις μικρή ανάπτυξη