E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δώρο Χριστουγέννων 2024: Νωρίτερα η καταβολή του φέτος

Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται και ποιοι θα δουν αυξημένα ποσά

Δημοσίευση 4/11/2024 | 15:47

Δώρο Χριστουγέννων 2024: Νωρίτερα η καταβολή του φέτος

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, κάτι που προσφέρει μία ανάσα για τις ανάγκες τόσο της καθημερινότητας όσο και για τις ημέρες των εορτών.

Φέτος ωστόσο, το δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να είναι αυξημένο στους άνεργους λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου. Ειδικότερα, ορισμένοι άνεργοι θα λάβουν και φέτος Δώρο Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ. Η συγκεκριμένη πληρωμή αναμένεται να γίνει το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου και θα αφορά τους άνεργους που επιδοτούνται από τη ΔΥΠΑ, δηλαδή που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, σημειώνεται πως για κάθε μήνα επιδότησης, καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα και συνολικά 25 ημερήσια επιδόματα αν επιδοτούνται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, δε δικαιούνται το Δώρο Χριστουγέννων οι πολίτες που λαμβάνουν επίδομα μακροχρονίως ανέργων.

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται

Η αναλογία για το τελικό ποσό του δώρου Χριστουγέννων αρχίζει να μετρά από τη 1η Μαΐου και όσοι έχουν αδιάκοπη απασχόληση από αυτή την ημερομηνία μέχρι και τον Δεκέμβριο, θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ολόκληρο το ποσό. Σε περίπτωση που η απασχόλησή τους ξεκίνησε αργότερα, θα πρέπει να υπολογιστεί η αναλογία του ποσού σε σχέση με τους μήνες εργασίας.

Δώρο Χριστουγέννων 2024: Τι ισχύει για εργαζόμενους

Δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται και όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτως αν είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Σημειώνεται δε πως το Δώρο Χριστουγέννων στους παραπάνω εργαζόμενους δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος, παρά μόνο σε χρήμα, όπως προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.

Ενίσχυση για χαμηλοσυνταξιούχους

Μια ενίσχυση του εισοδήματος τους αναμένεται να δουν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος μιλώντας χθες (2/11) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε πως ένα από τα μέτρα που έχουν κλειδώσει για την ενίσχυση προς τις ευάλωτες ομάδες είναι το έκτακτο επίδομα προς του συνταξιούχους για τον Δεκέμβριο.

Πότε καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων

Το δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται το αργότερο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου κάθε έτους και ο εργοδότης δεν μπορεί να πάρει παράταση για την πληρωμή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: KRISTIN το όνομα της νέας κακοκαιρίας ‑ Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Καιρός 28.01.2026
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Τέξας: Τρία αδέλφια έχασαν τη ζωή τους, αφού έπεσαν σε παγωμένη λίμνη

Κόσμος 28.01.2026
«Προσπάθησα να παλέψω για τη ζωή των παιδιών μου. Τα έβλεπα να πνίγονται και δεν μπορούσα να τα βοηθήσω», δήλωσε η μητέρα των τριών αγοριών

Γιατί οι οπαδοί επέλεξαν τη διαδρομή μέσω Ρουμανίας

Ελλάδα 28.01.2026
Διερευνώνται οι συνθήκες του τροχαίου με βαν οπαδών του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία

Τα πρώτα λόγια στην κάμερα του Μάριου που σώθηκε από το τραγικό δυστύχημα

Ελλάδα 28.01.2026
Έξι οπαδοί βρήκαν ακαριαίο θάνατο κι ένας υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του

ΔΥΠΑ: 160 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Φεβρουάριο

Ελλάδα 28.01.2026
Τα 138 θα είναι δια ζώσης και τα 22 διαδικτυακά

«Μπλόκαρε το τιμόνι κατά την προσπέραση», είπε τραυματίας σε γιατρό για το τρoχαίo

Ελλάδα 28.01.2026
Η σοβαρή μαρτυρία κάνει λόγο για πιθανό τεχνικό πρόβλημα στο όχημα που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Και δεύτερη «αρμάδα» στέλνει ο Τραμπ στο Ιράν: «Ελπίζω ότι θα κάνουν συμφωνία»

Κόσμος 28.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκρινε τη Δευτέρα, πως το Ιράν επιδιώκει διπλωματική λύση όσο αφορά τις εντάσεις με τις ΗΠΑ

Φυλάκιση 20 μηνών για την πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, που δωροδοκούνταν με τσάντες Chanel και διαμαντένια κολιέ

Ελλάδα 28.01.2026
Η Κιμ Κέον Χι είχε αποδεχθεί πανάκριβα δώρα από στελέχη της Εκκλησίας της Ενοποίησης με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες

Νεκρό μεταφέρθηκε βρέφος στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Το είχαν πάει αρχικά σε κτηνιατρείο

Ελλάδα 28.01.2026
Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (28.01.2026) από την Καλλιθέα ένα βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Βιολάντα: Ντοκουμέντο από το σημείο της διαρροής προπανίου

Ελλάδα 28.01.2026
Σωλήνες με εμφανή διάτρηση στο υπόγειο