E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χειροπέδες σε 34χρονο πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς για απόπειρα δoλoφovίας του 84χρονου θείου του

Το χρονικό της υπόθεσης

Δημοσίευση 4/11/2024 | 15:05

Χειροπέδες σε 34χρονο πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς για απόπειρα δoλoφovίας του 84χρονου θείου του

Ένας 34χρονος που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 80 ετών για συμμετοχή στην τρoμoκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι δράστης της απόπειρας δoλoφovίας ενός 84χρονου στον Χολαργό πριν από πέντε ημέρες.

Ο κατηγορούμενος που είναι ανιψιός του θύματος συνελήφθη από αστυνομικούς στην ίδια περιοχή, ο οποίος στο παρελθόν τύγχανε μέλος της τρoμoκρατικής οργάνωσης κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, κατηγορούμενος για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε συνδυασμό με τον νόμο «Περί όπλων».

Το χρονικό

Απογευματινές ώρες της 30-10-2024 ο 84χρονος που κατάγεται από την Πτολεμαΐδα Κοζάνης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» με τραύματα στο λαιμό και στο σώμα από αιχμηρό αντικείμενο. Άμεσα, αστυνομικοί μετέβησαν στο προαναφερόμενο νοσοκομείο προς διερεύνηση του περιστατικού.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι περί την 15:15 ώρα της 30-10-2024, μετέβη στον Χολαργό, στην ισόγεια κατοικία του 84χρονου ο ανιψιός ηλικίας 34 χρονών, εισήλθε εντός της οικίας και κατευθύνθηκε στο χώρο του σαλονιού όπου βρισκόταν το θύμα. Στη συνέχεια, επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) στον ηλικιωμενο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή και ο παθών διακομίσθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β στο «Γ.Ν.Α. Γεννηματάς». Λίγες ώρες αργότερα ο δράστης συνελήφθη στην περιοχή του Χολαργού από αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Όπως προέκυψε για τον δράστη, το 2011 είχε εμπλακεί σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, ενώ αποτυπώματά του είχαν βρεθεί σε γιάφκα της τρoμoκρατικής οργάνωσης. Ο δράστης εισήλθε σε κατάστημα κράτησης την 02-06-2011 και κρατήθηκε με τις κάτωθι αποφάσεις:

1) Αρ. 2929/22-07-2019 συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία του καθορίστηκε συνολική ποινή κάθειρξης 80 έτη και 18 μήνες, κατηγορούμενος για ένταξη σε τρoμoκρατική οργάνωση, ηθική αυτουργία από κοινού για τις τρoμoκρατικές πράξεις - κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα έκρηξης από κοινού, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα ανθρωποκτονίας τεσσάρων αστυνομι9κών, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα πρόκληση έκρηξης και απόπειρα πρόκλησης έκρηξης, για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες από κοινού κατοχή πολεμικών όπλων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων από κοινού, προπαρασκευαστικής και απλής πλαστογραφίας.

2) Αρ. 922/18-6-2018 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των Πειραιά, φυλάκιση 8 μήνες, για κατοχή μαχαιριών εντός της φυλακής,

3) Αρ. 6/27-4-2012 Ένταλμα προσωρινής κράτησης κ Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Αθήνας, κατηγορούμενος για συγκρότηση τρoμoκρατικής οργάνωσης, έκρηξη, προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών τετελεσμένης και σε απόπειρα, εμπρησμό και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αποφυλακίστηκε την 10-09-2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα 01.12.2025
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική 01.12.2025
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα 01.12.2025
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα 01.12.2025
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από Τετάρτη ‑ «Χαμηλό που μπορεί να είναι επικίνδυνο»

Καιρός 01.12.2025
Ποιες ημέρες θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία και η Αττική

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 01.12.2025
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Σάλος στη Νότια Κορέα: Χάκαραν χιλιάδες κάμερες ασφαλείας για υλικό «ερωτικής εκμετάλλευσης»

Κόσμος 01.12.2025
Περισσότερες από 120.000 κάμερες ασφαλείας (IP), που συνδέονται με το διαδίκτυο, έγιναν στόχος δραστών - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη λειψυδρία τριών δεκαετιών μετά τη μεγάλη μείωση αποθεμάτων νερού

Ελλάδα 01.12.2025
Σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις, ο Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών!

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι που περιείχε ακατάλληλη ουσία

Ελλάδα 01.12.2025
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία ‑ «Πρόκληση και προσβολή» βλέπουν οι Τούρκοι

Κόσμος 01.12.2025
Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως το βίντεο επρόκειτο για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κόσμος 01.12.2025
Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας