E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χειροπέδες σε 34χρονο πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς για απόπειρα δoλoφovίας του 84χρονου θείου του

Το χρονικό της υπόθεσης

Δημοσίευση 4/11/2024 | 15:05

Χειροπέδες σε 34χρονο πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς για απόπειρα δoλoφovίας του 84χρονου θείου του

Ένας 34χρονος που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 80 ετών για συμμετοχή στην τρoμoκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι δράστης της απόπειρας δoλoφovίας ενός 84χρονου στον Χολαργό πριν από πέντε ημέρες.

Ο κατηγορούμενος που είναι ανιψιός του θύματος συνελήφθη από αστυνομικούς στην ίδια περιοχή, ο οποίος στο παρελθόν τύγχανε μέλος της τρoμoκρατικής οργάνωσης κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, κατηγορούμενος για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε συνδυασμό με τον νόμο «Περί όπλων».

Το χρονικό

Απογευματινές ώρες της 30-10-2024 ο 84χρονος που κατάγεται από την Πτολεμαΐδα Κοζάνης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» με τραύματα στο λαιμό και στο σώμα από αιχμηρό αντικείμενο. Άμεσα, αστυνομικοί μετέβησαν στο προαναφερόμενο νοσοκομείο προς διερεύνηση του περιστατικού.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι περί την 15:15 ώρα της 30-10-2024, μετέβη στον Χολαργό, στην ισόγεια κατοικία του 84χρονου ο ανιψιός ηλικίας 34 χρονών, εισήλθε εντός της οικίας και κατευθύνθηκε στο χώρο του σαλονιού όπου βρισκόταν το θύμα. Στη συνέχεια, επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) στον ηλικιωμενο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή και ο παθών διακομίσθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β στο «Γ.Ν.Α. Γεννηματάς». Λίγες ώρες αργότερα ο δράστης συνελήφθη στην περιοχή του Χολαργού από αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Όπως προέκυψε για τον δράστη, το 2011 είχε εμπλακεί σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, ενώ αποτυπώματά του είχαν βρεθεί σε γιάφκα της τρoμoκρατικής οργάνωσης. Ο δράστης εισήλθε σε κατάστημα κράτησης την 02-06-2011 και κρατήθηκε με τις κάτωθι αποφάσεις:

1) Αρ. 2929/22-07-2019 συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία του καθορίστηκε συνολική ποινή κάθειρξης 80 έτη και 18 μήνες, κατηγορούμενος για ένταξη σε τρoμoκρατική οργάνωση, ηθική αυτουργία από κοινού για τις τρoμoκρατικές πράξεις - κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα έκρηξης από κοινού, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα ανθρωποκτονίας τεσσάρων αστυνομι9κών, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα πρόκληση έκρηξης και απόπειρα πρόκλησης έκρηξης, για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες από κοινού κατοχή πολεμικών όπλων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων από κοινού, προπαρασκευαστικής και απλής πλαστογραφίας.

2) Αρ. 922/18-6-2018 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των Πειραιά, φυλάκιση 8 μήνες, για κατοχή μαχαιριών εντός της φυλακής,

3) Αρ. 6/27-4-2012 Ένταλμα προσωρινής κράτησης κ Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Αθήνας, κατηγορούμενος για συγκρότηση τρoμoκρατικής οργάνωσης, έκρηξη, προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών τετελεσμένης και σε απόπειρα, εμπρησμό και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αποφυλακίστηκε την 10-09-2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από ποια ηλικία επιτρέπεται το ηλεκτρικό πατίνι; Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Τι προβλέπει ο νόμος για την ηλικία των οδηγών και τις προδιαγραφές οδήγησης

Φρίκη στη Βραζιλία με 5χρονη που θάφτηκε ζωντανή σε τάφο από τσιμέντο από την μητέρα και τον πατριό της

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η ιατροδικαστική έκθεση περιγράφει ασφυκτικό θάνατο και πιθανά τραύματα πριν την ταφή

Επεκτάθηκε σε διαμερίσματα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα με ανταλλακτικά στο Ίλιον

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Εκρήξεις ακούστηκαν από το κατάστημα που φλέγεται - Στο σημείο βρίσκονται 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα

Αεροπορικό ατύχημα για τον ιδιοκτήτη της Calzedonia: Σώθηκε χάρη σε αλεξίπτωτο

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Το περιστατικό με τον Ιταλό επιχειρηματία, Σάντρο Βερονέζι, σημειώθηκε όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε παρουσίασε βλάβη εν πτήσει

Πρωτομαγιά: Ακινητοποιημένα πλοία και ΜΜΜ ‑ Αναλυτικά όσοι απεργούν

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Ποιοι συμμετέχουν με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Από 1η Μαΐου υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις που διακινούν αγαθά

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Το μέτρο έπρεπε να θεσπιστεί από τον Δεκέμβριο, αλλά είχε λάβει αναβολή

«Σε γέννησα για να μου φύγεις στα 13»: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 13χρονου

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η οικογένειά του και η τοπική κοινωνία της Ηλείας έχουν βυθιστεί στο πένθος μετά τον τραγικό χαμό του 13χρονου αγοριού

Έφοδος της ΕΛΑΣ σε παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Αιφνιδιαστική έφοδος αποκάλυψε παράτυπη δομή «φροντίδας» ηλικιωμένων που λειτουργούσε κάτω υπό άθλιες συνθήκες