E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη» η Λετίθια στη Βαλένθια ‑ Είχαν προειδοποιήσει τον βασιλιά Φελίπε για επεισόδια

Ξεχειλίζει η οργή των Ισπανών

Δημοσίευση 4/11/2024 | 14:05

«Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη» η Λετίθια στη Βαλένθια ‑ Είχαν προειδοποιήσει τον βασιλιά Φελίπε για επεισόδια

Βυθισμένη κάτω από τόνους λάσπης παραμένει η περιοχή Παϊπόρτα, της Βαλένθια, ενώ πλέον οι ελπίδες έχουν εξανεμιστεί να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό, πως είχαν προειδοποιήσει τον Βασιλιά Φελίπε για επεισόδια, ενώ η Λετίθια έκλαιγε σε όλη την επίσκεψη.

Πλέον, οι νεκρoί στη Βαλένθια έχουν φτάσει τους 217, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν δώσει ίχνη ζωής από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, οπότε χτύπησαν οι φονικότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών.

Διασώστες, εθελοντές και συγγενείς ψάχνουν κάτω από τόνους λάσπης, μέσα στα θαμμένα αυτοκίνητα για τους αγνοούμενους.

Οι Αρχές δίνουν προτεραιότητα στα πλημμυρισμένα γκαράζ, τα υπόγεια, τις υπόγειες σήραγγες και τις χαράδρες.

Στην Παϊπόρτα οι διασώστες δουλεύουν αγκαλιά με τα ειδικά σκυλιά προσπαθώντας να εντοπίσουν αγνοούμενους. Σε μια χαράδρα που πλέον είναι καλυμμένη στη λάσπη, στα φερτά υλικά και τα αυτοκίνητα, οι διασώστες είναι ανήσυχοι.

Προσπαθούν με ειδικούς γερανούς να βγάλουν τα αυτοκίνητα, ενώ υπάρχει η υποψία πως τόσο μέσα στα αυτοκίνητα όσο και κάτω από αυτά μπορεί να βρίσκονται νεκρoί. Μάλιστα, σύμφωνα με το lasprovincias.es, νεκρoί μπορούν να βρίσκονται ακόμα και κάτω από 7 μέτρα λάσπης.

«Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη»

Τα ισπανικά μέσα ενημερώσεις σήμερα έχουν επικεντρωθεί στη θυελλώδη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στη Βαλένθια, οι οποίοι δέχτηκαν άγρια επίθεση μαζί με τον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, από εξαγριωμένους πλημμυροπαθείς.

H εικόνα της βασίλισσας Λετίθια, να κλαίει απαρηγόρητη και γεμάτη λάσπες έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με μια από τις εθελόντριες που έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στη Λετίθια, αλλά κατέληξε να την παρηγορεί, είπε στην El Pais, πως η βασίλισσα έλεγε συνεχώς «Συγγνώμη, λυπάμαι» και έκλαιγε ασταμάτητα.

Κατά την El Pais πριν την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους, εργαζόμενοι στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας είχαν βρεθεί στην περιοχή προσπαθώντας να βρουν τους χώρους όπου θα κινούνταν το βασιλικό ζεύγος. Στη συνέχεια ενημέρωσαν τον Φελίπε για το ενδεχόμενο επεισοδίων, ωστόσο ο ίδιος και μαζί με τη Λετίθια θέλησαν να βρεθούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την El Mundo ανάμεσα στους αγανακτισμένους πλημμυροπαθείς βρίσκονται και πολλοί ακροδεξιοί, που εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των συμπολιτών τους, προωθούν τη δική τους ακραία ατζέντα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα τόσο ο βασιλιάς Φελίπε όσο και η Λετίθια σχεδιάζουν να πάνε και πάλι στην περιοχή, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάλος στην Ιταλία: Πέταξε στα σκουπίδια ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Κόσμος Χτες
Ένας άνδρας στην Ιταλία πέταξε στα σκουπίδια, χωρίς να το καταλάβει, ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Αναμορφωτικά μέτρα σε 15χρονο για το revenge pοrn που οδήγησε συμμαθήτριά σε απόπειρες αυτοκτονίας

Ελλάδα Χτες
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, τον Απρίλιο του 2024, ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα της

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων στο Θεσσαλονίκη–Σέρρες και του Τρένου του Πηλίου

Ελλάδα Χτες
Ποια δρομολόγια αμαξοστοιχιών επηρεάζονται

Ο Αντετοκούνμπο γίνεται... ζελεδάκι: Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του «Greek Freak»

Αθλητικά Νέα Χτες
Η νέα επένδυση του Γιάννη φανερώνει μία πιο παιχνιδιάρικη πλευρά του και αποκαλύπτει πτυχές από την παιδική του ηλικία στην Αθήνα

ΑΑΔΕ: Τεράστια απάτη με εκατοντάδες επιχειρήσεις “φαντάσματα” και χρέη 43 εκατ. ευρώ

Οικονομία Χτες
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκατοντάδων αχυρανθρώπων με 380 επιχειρήσεις και χρέη 43 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Στα ημιτελικά του Κατάρ η Μαρία Σάκκαρη: Τεράστια εμφάνιση και πρόκριση επί της Σβιόντεκ!

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με ανατροπή τη Νο2 του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ

Καρκινοπαθής ταξίδεψε 3 ώρες για να νοσηλευτεί και λίγες ώρες αργότερα του έκλεψαν το αυτοκίνητο

Κόσμος Χτες
Μετά από 12 ώρες χειρουργείου ο άτυχος εκπαιδευτικός συνειδητοποίησε ότι το αυτοκίνητό του έχει γίνει... καπνός

Διαρρήκτης στην Τουρκία άνοιξε κοσμηματοπωλείο και έφυγε με… γαϊδούρι!

Κόσμος Χτες
Στην ιστορία της… διαρρηκτικής θα μείνει διαρρήκτης στην Τουρκία!

ΑΠΘ: Όλα τα κτίρια του ιδρύματος θα κλείνουν στις 22:00

Ελλάδα Χτες
Αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου

Υπόθεση Κατασκοπείας: Αυτός είναι ο «Στίβεν» που στρατολόγησε τον 54χρονο σμήναρχο

Ελλάδα Χτες
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες του

Η ICE αποσύρεται από τη Μινεσότα

Κόσμος Χτες
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τους φονικούς πυροβολισμούς