E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη» η Λετίθια στη Βαλένθια ‑ Είχαν προειδοποιήσει τον βασιλιά Φελίπε για επεισόδια

Ξεχειλίζει η οργή των Ισπανών

Δημοσίευση 4/11/2024 | 14:05

«Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη» η Λετίθια στη Βαλένθια ‑ Είχαν προειδοποιήσει τον βασιλιά Φελίπε για επεισόδια

Βυθισμένη κάτω από τόνους λάσπης παραμένει η περιοχή Παϊπόρτα, της Βαλένθια, ενώ πλέον οι ελπίδες έχουν εξανεμιστεί να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό, πως είχαν προειδοποιήσει τον Βασιλιά Φελίπε για επεισόδια, ενώ η Λετίθια έκλαιγε σε όλη την επίσκεψη.

Πλέον, οι νεκρoί στη Βαλένθια έχουν φτάσει τους 217, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν δώσει ίχνη ζωής από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, οπότε χτύπησαν οι φονικότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών.

Διασώστες, εθελοντές και συγγενείς ψάχνουν κάτω από τόνους λάσπης, μέσα στα θαμμένα αυτοκίνητα για τους αγνοούμενους.

Οι Αρχές δίνουν προτεραιότητα στα πλημμυρισμένα γκαράζ, τα υπόγεια, τις υπόγειες σήραγγες και τις χαράδρες.

Στην Παϊπόρτα οι διασώστες δουλεύουν αγκαλιά με τα ειδικά σκυλιά προσπαθώντας να εντοπίσουν αγνοούμενους. Σε μια χαράδρα που πλέον είναι καλυμμένη στη λάσπη, στα φερτά υλικά και τα αυτοκίνητα, οι διασώστες είναι ανήσυχοι.

Προσπαθούν με ειδικούς γερανούς να βγάλουν τα αυτοκίνητα, ενώ υπάρχει η υποψία πως τόσο μέσα στα αυτοκίνητα όσο και κάτω από αυτά μπορεί να βρίσκονται νεκρoί. Μάλιστα, σύμφωνα με το lasprovincias.es, νεκρoί μπορούν να βρίσκονται ακόμα και κάτω από 7 μέτρα λάσπης.

«Έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη»

Τα ισπανικά μέσα ενημερώσεις σήμερα έχουν επικεντρωθεί στη θυελλώδη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στη Βαλένθια, οι οποίοι δέχτηκαν άγρια επίθεση μαζί με τον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, από εξαγριωμένους πλημμυροπαθείς.

H εικόνα της βασίλισσας Λετίθια, να κλαίει απαρηγόρητη και γεμάτη λάσπες έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με μια από τις εθελόντριες που έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στη Λετίθια, αλλά κατέληξε να την παρηγορεί, είπε στην El Pais, πως η βασίλισσα έλεγε συνεχώς «Συγγνώμη, λυπάμαι» και έκλαιγε ασταμάτητα.

Κατά την El Pais πριν την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους, εργαζόμενοι στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας είχαν βρεθεί στην περιοχή προσπαθώντας να βρουν τους χώρους όπου θα κινούνταν το βασιλικό ζεύγος. Στη συνέχεια ενημέρωσαν τον Φελίπε για το ενδεχόμενο επεισοδίων, ωστόσο ο ίδιος και μαζί με τη Λετίθια θέλησαν να βρεθούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την El Mundo ανάμεσα στους αγανακτισμένους πλημμυροπαθείς βρίσκονται και πολλοί ακροδεξιοί, που εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των συμπολιτών τους, προωθούν τη δική τους ακραία ατζέντα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα τόσο ο βασιλιάς Φελίπε όσο και η Λετίθια σχεδιάζουν να πάνε και πάλι στην περιοχή, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος στο θρίλερ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτλεσον στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Η Κίτλεσον είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος με έδρα της Ρώμη

Τhe Sun: Φιάσκο με το Dragon που έστειλε η Βρετανία στην Κύπρο ‑Αποσύρεται λόγω τεχνικού προβλήματος

Κόσμος Χτες
Η Βρετανία είχε δεχθεί επικρίσεις για την αργή ανάπτυξή του στη Μεγαλόνησο - Έφτασε στην Κύπρο μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες από το χτύπημα στο Ακρωτήρι

Πέθανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου

Αθλητικά Νέα Χτες
«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών ο Ρουμάνος προπονητής

Εφιαλτική προσομοίωση: Τι θα συμβεί στα πρώτα 30 λεπτά αν οι ΗΠΑ κηρύξουν πυρηνικό πόλεμο

Κόσμος Χτες
Μία μελέτη του 2019, εκτίμησε ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν και 57,4 εκατομμύρια θα τραυματίζονταν τις πρώτες ώρες ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Το FBI προειδοποιεί: Μην εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές στα κινητά σας

Tech + Science Χτες
Η Κίνα πρώτη στη λίστα των επικίνδυνων εφαρμογών

Βόλος: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν 54χρονο για ζημιά σε υδρορροή ύψους 150 ευρώ

Ελλάδα Χτες
O 50χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ιράν: Το καθεστώς σχηματίζει «ανθρώπινες αλυσίδες» σε γέφυρες ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Πολίτες κάθε ηλικίας, κρατώντας σημαίες και απλώνοντας ένα τεράστιο εθνικό σύμβολο κατά μήκος του οδοστρώματος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας

Fuel Pass 2026: Ποιοι θα πληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ποιοι όχι

Οικονομία Χτες
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Ασχημα νέα για Λουτσέσκου: Πολλαπλά εγκεφαλικά και πνευμονική θρομβοεμβολή

Αθλητικά Νέα Χτες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου που έρχονται από τη Ρουμανία – Τα δυσάρεστα που «έδειξε» η αξονική στην οποία υποβλήθηκε.

Tι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη από τις 10 Απριλίου

Κόσμος Χτες
Το νέο Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (EES) θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία από τις 10 Απριλίου 2026

Artemis II: Η πρώτη φωτογραφία της Γης από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Tech + Science Χτες
Το πλήρωμα του Artemis II έγραψε ιστορία φτάνοντας μακρύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο