E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αμερικανικές εκλογές 2024: Drones, ελεύθεροι σκοπευτές, κουμπιά πανικού

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την απειλή της βίας πάνω από τις κάλπες

Δημοσίευση 4/11/2024 | 12:50

Αμερικανικές εκλογές 2024: Drones, ελεύθεροι σκοπευτές, κουμπιά πανικού

Drones, κουμπιά πανικού, ελεύθεροι σκοπευτές. Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας παίρνουν οι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον μία ημέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές, υπό το φόβο ενός νέου «Καπιτώλιου» και βίαιων ταραχών.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ πιστό στη ρητορική που ξεσήκωσε τον όχλο στο Καπιτώλιο και σχεδόν βέβαιο το ενδεχόμενο να μην αποδεχθεί μία πιθανή ήττα στις αμερικανικές εκλογές, ο κίνδυνος βίαιων ταραχών, προβάλλει πάνω από μία ιστορική προεδρική αναμέτρηση που αναμένεται να πάρει διαστάσεις θρίλερ.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά ενώ έχουν ληφθεί και έκτακτα μέτρα με σκοπό να καθησυχάσουν τους Αμερικανούς ότι η ψηφοφορία είναι ασφαλής και να προστατεύσουν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αυτά περιλαμβάνουν ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες, κουμπιά πανικού για τους εργαζόμενους στις εκλογές και drones, σύμφωνα με τους New York Times.


Οι υπηρεσίες επιβολής νόμου κρατούν σε ετοιμότητα τις πρώτες βοήθειες και επιπλέον περιπολίες βρίσκονται στους δρόμους.

Τουλάχιστον δύο πολιτείες, η Νεβάδα και η Ουάσινγκτον, έχουν θέσει σε επιφυλακή την Εθνοφρουρά υπό τον φόβο βίαιων επεισοδίων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αριζόνα, δήλωσε ότι φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο σε περίπτωση επίθεσης.

«Υπάρχει σαφής κίνδυνος, αλλά υπάρχει επίσης και ουσιαστική επαγρύπνηση και προστασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Damon Hewitt, εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Δικηγόρων για τα Πολιτικά Δικαιώματα.

Οι αναλυτές λένε ότι η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τους διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ που εμφανίστηκαν το 2020 με την άρνηση του Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν.

Η προώθηση θεωριών συνωμοσίας που σχετίζονται με την ψηφοφορία έβγαλε χιλιάδες οπαδούς του Τραμπ στους δρόμους υπό το σύνθημα «Σταματήστε την κλοπή», που κορυφώθηκαν με την έφοδο στις 6 Ιανουαρίου, 2021, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ παραπέμφθηκε αργότερα σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό δικαστήριο για τον ρόλο του στην προσπάθεια ανατροπής των εκλογών και δήλωσε αθώος.

Ο Τραμπ δεν έχει δεσμευτεί ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα στις φετινές προεδρικές εκλογές και έχει υποστηρίξει χωρίς αποδείξεις ότι οι Δημοκρατικοί θα εξαπατήσουν για να βγάλουν την αντίπαλό του Καμάλα Χάρις. Η Χάρις έχει δηλώσει ότι πιστεύει στις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας