E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αμερικανικές εκλογές 2024: Drones, ελεύθεροι σκοπευτές, κουμπιά πανικού

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την απειλή της βίας πάνω από τις κάλπες

Δημοσίευση 4/11/2024 | 12:50

Αμερικανικές εκλογές 2024: Drones, ελεύθεροι σκοπευτές, κουμπιά πανικού

Drones, κουμπιά πανικού, ελεύθεροι σκοπευτές. Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας παίρνουν οι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον μία ημέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές, υπό το φόβο ενός νέου «Καπιτώλιου» και βίαιων ταραχών.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ πιστό στη ρητορική που ξεσήκωσε τον όχλο στο Καπιτώλιο και σχεδόν βέβαιο το ενδεχόμενο να μην αποδεχθεί μία πιθανή ήττα στις αμερικανικές εκλογές, ο κίνδυνος βίαιων ταραχών, προβάλλει πάνω από μία ιστορική προεδρική αναμέτρηση που αναμένεται να πάρει διαστάσεις θρίλερ.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά ενώ έχουν ληφθεί και έκτακτα μέτρα με σκοπό να καθησυχάσουν τους Αμερικανούς ότι η ψηφοφορία είναι ασφαλής και να προστατεύσουν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αυτά περιλαμβάνουν ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες, κουμπιά πανικού για τους εργαζόμενους στις εκλογές και drones, σύμφωνα με τους New York Times.


Οι υπηρεσίες επιβολής νόμου κρατούν σε ετοιμότητα τις πρώτες βοήθειες και επιπλέον περιπολίες βρίσκονται στους δρόμους.

Τουλάχιστον δύο πολιτείες, η Νεβάδα και η Ουάσινγκτον, έχουν θέσει σε επιφυλακή την Εθνοφρουρά υπό τον φόβο βίαιων επεισοδίων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αριζόνα, δήλωσε ότι φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο σε περίπτωση επίθεσης.

«Υπάρχει σαφής κίνδυνος, αλλά υπάρχει επίσης και ουσιαστική επαγρύπνηση και προστασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Damon Hewitt, εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Δικηγόρων για τα Πολιτικά Δικαιώματα.

Οι αναλυτές λένε ότι η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τους διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ που εμφανίστηκαν το 2020 με την άρνηση του Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν.

Η προώθηση θεωριών συνωμοσίας που σχετίζονται με την ψηφοφορία έβγαλε χιλιάδες οπαδούς του Τραμπ στους δρόμους υπό το σύνθημα «Σταματήστε την κλοπή», που κορυφώθηκαν με την έφοδο στις 6 Ιανουαρίου, 2021, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ παραπέμφθηκε αργότερα σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό δικαστήριο για τον ρόλο του στην προσπάθεια ανατροπής των εκλογών και δήλωσε αθώος.

Ο Τραμπ δεν έχει δεσμευτεί ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα στις φετινές προεδρικές εκλογές και έχει υποστηρίξει χωρίς αποδείξεις ότι οι Δημοκρατικοί θα εξαπατήσουν για να βγάλουν την αντίπαλό του Καμάλα Χάρις. Η Χάρις έχει δηλώσει ότι πιστεύει στις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!