E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα TGI Fridays κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης ‑ Το μέλλον της αλυσίδας στην Ελλάδα

H εταιρεία δήλωσε περιουσιακά στοιχεία αξίας μεταξύ $100 και $500 εκατομμυρίων και υποχρεώσεις ύψους από $100 έως και $500 εκατομμύρια

Δημοσίευση 4/11/2024 | 10:59

Τα TGI Fridays κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης ‑ Το μέλλον της αλυσίδας στην Ελλάδα

Τα TGI Fridays κατέθεσαν αίτηση για προστασία από την πτώχευση, καθώς το οικονομικό κλίμα και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες στις ΗΠΑ οδήγησαν στη συγκέντρωση χρεών που η εταιρεία πια δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Έτσι, η αλυσίδα fast food κατέθεσε αίτηση για να προστατευτεί από το άρθρο 11 της πτωχευτικής νομοθεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνήθως, όταν εταιρείες επικαλούνται το άρθρο 11, δημιουργείται ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους τους, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μπορέσουν να πληρώσουν τους πιστωτές τους σε βάθος χρόνου.

Εκτός απροόπτου, το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση των TGI Fridays, που κατέθεσαν τη δική τους αίτηση το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, στη Βόρεια Περιφέρεια του Τέξας.

H εταιρεία δήλωσε περιουσιακά στοιχεία αξίας μεταξύ $100 και $500 εκατομμυρίων και υποχρεώσεις ύψους από $100 έως και $500 εκατομμύρια.

«Η κύρια αιτία πίσω από τις οικονομικές δυσκολίες μας ήταν ο Covid-19 και η κεφαλαιακή μας δομή», δήλωσε ο Ροχίτ Μανότσα, εκτελεστικός πρόεδρος της αλυσίδας, σε ξεχωριστή δήλωση.

Εδώ να σημειωθεί ότι η πτώχευση αφορά τις 39 τοποθεσίες που ανήκουν στην εταιρεία και όχι το εμπορικό της σήμα ή τις υπόλοιπες 56 τοποθεσίες Fridays που είναι «franchise» και βρίσκονται υπό την κατοχή της TGI Fridays Franchisor LLC.

Τα TGI Fridays στην Ελλάδα

Όσο για τα καταστήματα τις αλυσίδας στην Ελλάδα, αυτά λειτουργούν ως «franchise» και άρα δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις, όπως έγραψε η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της.

«Ο όμιλος TGI Fridays Ελλάδος δεν έχει μετοχική σχέση με τα TGI Fridays Αμερικής, και λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα με franchising και Έλληνες μετόχους, δεν επηρεάζεται από την οικονομική αναδιάρθρωση που μπορεί να λάβει χώρα στην αμερικανική αγορά»

Ωστόσο, τα προβλήματα των TGI Fridays στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζουν μία γενικότερη τάση στη βιομηχανία του λεγόμενου «casual dining».

Όπως εξηγεί το Bloomberg, ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση στο κόστος στέγης οδηγούν πολλούς Αμερικανούς στο να τρώνε πιο συχνά σπίτι, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑1: Τον γκρέμισε από την κορυφή και… ανέβασε τον Ολυμπιακό

Αθλητικά Νέα Χτες
Μείωσαν τη διαφορά από την 1η θέση οι «πράσινοι»

Σοκαριστική σύγκρουση τρένων στη Σλοβακία: Πολλοί τραυματίες, στο σημείο όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πιο σοβαροί τραυματισμοί εντοπίζονται στο πρώτο βαγόνι

Τουρκική πρόκληση στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο ‑ Τούρκοι στρατιώτες απομάκρυναν Ελληνοκύπριους γεωργούς

Κόσμος Χτες
Αρνητική εξέλιξη η νέα τουρκική πρόκληση λέει ο Χριστοδουλίδης

Η στιγμή της συντριβής ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν ‑ 4 νεκροί

Κόσμος Χτες
Ο πιλότος προσπάθησε αρχικά να το προσγειώσει σε μια παραλία, όμως τελικά το Ka-226 κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή

Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 24ωρο με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καιρός Χτες
Η κακοκαιρία θα επιμείνει μέχρι την Τρίτη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων

«Ήσουν πρεζάκιας και τώρα τρέχεις Μαραθώνιο» έλεγα στον εαυτό μου ‑ Η ιστορία δεύτερης ευκαιρίας του Παναγιώτη Καραΐσκου

Ελλάδα Χτες
Αποκάλυψε πως στο παρελθόν όταν έβλεπε κάποιον να τρέχει στον δρόμο έλεγε «είναι τρελός»

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και οι αγώνες Ολυμπιακού, ΑΕΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
Κυριακή με κρίσιμες αναμετρήσεις και αμφίρροπα παιχνίδια

Εγκαινιάστηκε νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Αγία Όλγα με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου

Πολιτική Χτες
Παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη και δωρεά της La vie en Rose by Dimitra Katsafadou

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Προχτές
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Προχτές
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο