E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αμπελόκηποι: Ο ρόλος των δύο γυναικών, το μήνυμα του 31χρονου ‑ Πώς θα φτάσουν οι Αρχές στον στόχο

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο στόχος της βόμβας

Δημοσίευση 3/11/2024 | 10:17

Αμπελόκηποι: Ο ρόλος των δύο γυναικών, το μήνυμα του 31χρονου ‑ Πώς θα φτάσουν οι Αρχές στον στόχο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας μετά την ισχυρή έκρηξη στους Αμπελόκηπους, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο νεαρός άνδρας, που διαμελίστηκε και να τραυματιστεί σοβαρά μία ακόμη νεαρή γυναίκα.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, ο 31χρονος που συνελήφθη και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία της οδού Αρκαδίας την ώρα που έγινε η έκρηξη.

Σύμφωνα μάλιστα με τους μάρτυρες, την ώρα που έγινε η έκρηξη έφυγε τρέχοντας, ψελλίζοντας το όνομα του ατόμου που διαμελίστηκε.

Τα τέσσερα πρόσωπα «κλειδιά»


Ο άνδρας που διαμελίστηκε και φαίνεται ότι περιεργαζόταν ή κατασκεύαζε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ταυτοποιηθηκε από τις Αρχές. Πρόκειται για έναν 36χρονο φοιτητή, ο οποίος διέμενε στον Κορυδαλλό. Ταυτοποιήθηκε από τα αποτυπώματα του στη διεθνή βάση δεδομένων της Europol, καθώς είχε συλληφθεί σε επεισόδια στο Βερολίνο.


«Εγώ στο μπαλκόνι έβλεπα ένα αγόρι, έβγαινε καμιά φορά και άπλωνε κάτι ρούχα, Ευγενέστατο ήταν το παιδί, μερικές φορές το έβλεπα που έβγαινε και κάπνιζε τσιγάρο έξω. Από την είσοδο δεν έβλεπα ποιοι μπαίνουν μέσα. Πρέπει να ήταν στην ηλικία εκεί από 20 μέχρι 30», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν δακτυλοσκοπικά την 33χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας και νοσηλεύεται φρουρούμενη στον Ευαγγελισμό. Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε η ταυτότητά της. Πρόκειται για άτομο με δράση στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε προσαχθεί για επεισόδια. Πιο συγκεκριμένα, το 2015 είχε συλληφθεί για επίθεση σε πρύτανη.


Η 33χρονη ήταν σε άλλο χώρο του σπιτιού, όταν έγινε η έκρηξη στο σαλόνι. Η γυναίκα έχει υποβληθεί σε χειρουργείο στη γνάθο και δεν είναι ακόμα σε θέση να καταθέσει.


Το τρίτο πρόσωπο «κλειδί» είναι μία 30χρονη γυναίκα, στην οποία ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από την Ολλανδία είχε δώσει τα κλειδιά του διαμερίσματος. Και αυτή η γυναίκα ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είναι γνωστή στις Αρχές. Δύο μέρες πριν την έκρηξη, η 30χρονη ταξίδεψε στο Βέλγιο.

«Αυτό τον καιρό βλέπαμε κάποια παιδιά, να μπαίνουν και να βγαίνουν αυτό τίποτε άλλο. Νεαρής ηλικίας, φοιτητές ξέρω’ γω ό,τι ήταν. Καλημέρα, καλησπέρα όπως μιλάνε όλοι οι άνθρωποι όταν συναντιούνται στο ασανσέρ στις σκάλες στο διάδρομο», είπε γείτονας.

Το τέταρτο πρόσωπο «κλειδί» είναι ο 31χρονος άνδρας που παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη. Είναι σύντροφος της 30χρονης που είχε τα κλειδιά της οδού Αρκαδίας.

Κοινό στοιχείο των τεσσάρων προσώπων είναι η Πάτρα, καθώς όλοι σπούδαζαν στο Πολυτεχνείο, ενώ και οι τέσσερις συμμετείχαν σε πορείες στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δυο γυναίκες ιεραρχικά είχαν μεγαλύτερο ενεργό ρόλο στην οργάνωση από τους δυο άνδρες.

Στο μικροσκόπιο τα κλειδιά που βρέθηκαν

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα κλειδιά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα μαζί με τα σχεδιαγράμματα, τις περούκες και τις μάσκες εξετάζονται από τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το διαμέρισμα στην οδό Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους ήταν ο τελικός σταθμός πριν από το μεγάλο χτύπημα που ετοιμαζόταν ενώ εκτιμούν ότι το «παρασκευαστήριο» ήταν σε άλλον χώρο.

Τώρα μάλιστα εστιάζουν τις έρευνές τους για να εντοπιστούν τα διαμερίσματα και οι χώροι που ανοίγουν με τα συγκεκριμένα κλειδιά. Μάλιστα, είναι πεπεισμένοι ότι εκεί θα υπάρχουν σημαντικά στοιχεία, που θα βοηθήσουν στις έρευνές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελβετία ‑ Καναδάς 2‑1: Πρωταθλήτριες ομίλου και στη φάση των «32»!

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Οι Ελβετοί κατέκτησαν την κορυφή του 2ου ομίλου, αφήνοντας τον Καναδά στη δεύτερη θέση - αποκλειστικό ρόλο έπαιξε ο Μανζάμπι

Νοσοκομείο Αττικόν: 90χρονος αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθη ο  υπερήλικας - Δήλωσε στον άνδρα της ασφάλειας του νοσοκομείου ότι είναι συγγενής της Μάρως Κοντού και ότι θέλει να την επισκεφθεί στο δωμάτιό της - Κίνησε υποψίες στον σεκιουριτά που έκανε έρευνα και ανακάλυψε το μαχαίρι μέσα σε ένα κουτί που υποτίθεται ότι περιείχε γλυκά

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Έντυσε στα πράσινα τον Φαλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε κατάστημα, έκλεψε μία ισιωτική και έφυγε σαν κυρία – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καταγράφηκε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τον θάνατο της 36χρονης γιατρού

Ελλάδα Χτες
«Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από την απώλεια αυτή, οι γιατροί της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ Μυτιλήνης», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση