E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Κομισιόν άρχισε έρευνα κατά της Temu

Φέρεται να μην τηρεί τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πώλησης παράνομων και επικίνδυνων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2024 | 18:47

Η Κομισιόν άρχισε έρευνα κατά της Temu
Envato Elements

Η Επιτροπή υποπτεύεται ότι η Temu δεν τηρεί την υποχρέωση να παρέχει στους παράγοντες της έρευνας πρόσβαση στα δεδομένα της πλατφόρμας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει έρευνα κατά της πλατφόρμας Temu, καθώς φέρεται να μην τηρεί τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πώλησης παράνομων και επικίνδυνων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με την επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η έρευνα επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους η Temu διασφαλίζει ότι τα προϊόντα της συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες ασφαλείας.

Επιπλέον, η Temu μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα που ανέρχονται στο 6% του κύκλου εργασιών της αν βρεθεί ένοχη για παραβιάσεις. Επίσης, η Κομισιόν ερευνά τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα, όπως οι διεπαφές που ενδέχεται να επηρεάζουν καταναλωτικές αποφάσεις (γνωστές ως «dark patterns»), ενώ εξετάζει και τις παραμέτρους προώθησης προϊόντων και τους τρόπους συλλογής δεδομένων.

Η Temu, γνωστή για τις χαμηλές τιμές και την ταχεία διείσδυσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις ευρωπαϊκές αρχές και έχει ήδη προβεί σε αλλαγές για τη συμμόρφωσή της με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που επιβάλλει αυστηρότερους ελέγχους στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Αρκετές χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, ζητούν αυστηρότερη εποπτεία της Temu, καθώς παρατηρούν μεγάλο αριθμό μη συμβατών εισαγωγών από την Κίνα, με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας, Σβεν Γκίγκολντ, να επισημαίνει πως τα εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα συχνά δεν πληρούν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόσα δισεκατομμύρια θα δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία, αν εγκριθεί το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ελλάδα Χτες
Η Κομισιόν παρουσίασε τα συνολικά ποσά στους διπλωμάτες

Αγρότης κατά αστυνομικού με την... κατσούνα ‑ Η φωτογραφία από τα Χανιά που έγινε viral

Ελλάδα Χτες
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Χανίων

Χολαργός: Επίθεση με επτά μαχαιριές σε 14χρονο ‑ Είχε κλείσει ραντεβού με μία 20χρονη

Ελλάδα Χτες
Είχε κλείσει ραντεβού με νεαρό κορίτσι και του έστησαν καρτέρι

Λάρισα: Σκληραίνουν και άλλο τη στάση τους αγρότες ‑Κλειστές οι παρακαμπτήριες στη Νίκαια

Ελλάδα Χτες
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες στη Νίκαια Λάρισας

Πολάκης προς Μητσοτάκη: Πλήρωσε τους αγρότες και προκήρυξε εκλογές!

Ελλάδα Χτες
Σε πιο επιθετική «γραμμή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω νέας κρίσης εσωστρέφειας σε όλη την κεντροαριστερά

Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησε» το Αομόρι και το Χοκαίντο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ

Κόσμος Χτες
Τρομακτικός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Καματερό: Ανδρας κυνηγούσε μαθήτριες με την απειλή μαχαιριού για 20 ολόκληρα λεπτά

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος τις κυνηγούσε με μαχαίρι μήκους 22,5 εκατοστών με στόχο να τις παρενοχλήσει

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας

Ελλάδα Χτες
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν